Şimdi Ara

Atatürkün en çok beğendiğiniz sözleri hangileridir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Benimkiler bunlar;

    Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır.


    Ben, manevî miras olarak hiç bir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevî mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında, belki gayelere tamamen eremediğimizi fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir.
    Kemal ATATÜRK
    1923


    Halka yaklaşmak ve halkla kaynaşmak daha çok aydınlara yöneltilen bir vazifedir. Gençlerimiz ve aydınlarımız niçin yürüdüklerini ve ne yapacaklarını önce kendi beyinlerinde iyice kararlaştırmalı, onları halk tarafından iyice benimsenip kabul edilebilecek bir hale getirmeli, onları ancak ondan sonra ortaya atmalıdır.
    Kemal ATATÜRK
    1923

    Taassup cahilliğe dayanır. Bundan dolayı taassubu olan cahildir. İlim mutlaka cahilliği yener, o halde halkı aydınlatmak lazımdır.
    Kemal ATATÜRK
    1923


    Ben toprak büyütme dileklisi değilim; barış bozma alışkanlığım yoktur; ancak antlaşmaya dayanan hakkımızın isteyicisiyim. Onu almasam, edemem. Büyük Meclisin kürsüsünden milletime söz verdim: Hatay'ı alacağım... Milletim benim dediğime inanır. Sözümü yerine getirmezsem onun huzuruna çıkamam, yerimde kalamam. Ben şimdiye kadar yenilmedim, yenilemem; yenilirsem bir dakika yaşayamam. Bunu bilerek ve sözümü mutlaka yerine getireceğimi düşünerek benim dostluğumu lûtfen bildiriniz ve doğrulayınız, ekselâns Ambasadör...
    Kemal ATATÜRK
    1937

    « … Bence, dinsizim diyen mutlaka dindardır. İnsanın dinsiz olmasının imkânı yoktur… »
    Dinsiz kimse olmaz. Bu genelleme içinde şu din veya bu din demek değildir. Tabiatıyla biz, içine girdiğimiz dinin en çok isabetli ve çok olgun olduğunu biliyoruz ve imanımız da vardır… »
    Kemal ATATÜRK
    02. 02. 1923, İzmir, Türkiye’nin Geleceği Üzerine Konuşma.


    Halife için söyledikleri.
    «İstanbul’da saltanat ve zevklerinin, çıkarlarının devam ettirilmesini düşmanların anavatanımızı istila etmek emellerine uydurmakta, onlarla işbirliği yapmakta, düşman devletlerin her isteğine boyun eğmekte asla tereddüt göstermeyen, vicdanları sızlamayan, milletimizin hür ve müstakil yaşama azmini kırma için hainane teşebbüslerden çekinmeyen sultan ve halifelerin artık bu vatanda asla yeri yoktur ve olamaz. »
    26. 08. 1925, İnebolu’da Bir Konuşma.

    HALK HÜKÜMETİ
    « … Bizim hükûmetimiz demokratik bir hükûmet değildir, sosyalist bir hükûmet değildir ve hakikaten kitaplarda mevcut olan hükûmetlerin, bilimsel yapıları itibarıyla hiçbirine benzemeyen bir hükûmettir. Fakat millî hakimiyeti, millî iradeyi tecellî ettiren tek hükûmettir, bu mahiyette bir hükûmettir! Sosyoloji noktasından bizim hükûmetimizi, ifade etmek lâzım gelirse, halk hükûmeti deriz. »
    01. 12. 1921, T.B.M.M.


    « Hilafetle beraber Türkiye’de mevcut olan Ortodoks ve Ermeni kiliseleri, patrikhaneleri ve Musevi hahamhanelerinin ortadan kaldırılması lazımdır. Hilafet ve bu muhtelif patrikhaneler asırlardan beri ruhani yetkilerinin sınırları dışında çok büyük ayrıcalıklar aldılar. Halkın anlayışına dayanarak bahşedilen hukuk dışı ayrıcalıklar ile cumhuriyet idaresinin uygulanması mümkün değildir… »
    04. 05. 1924, New York Herald Tribune Muhabirine Demeç.


    « Hilâfet, geçmişin bir rüyası olup, zamanımız da varlık nedeni yoktu… »
    25. 11. 1924, Matin Gazetesi Yazarı Madam Titaniya’ya Demeç.


    « … Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, dimağladır. »
    16. 03. 1923, Adana Esnaflarıyle Konuşma.


    « … Hayat felsefesinin garip bir tecellisidir ki, her faydalı ve her yeni şeye karşı mutlaka bir kuvvet çıkar. Buna bizim dilimizde (İrtica) derler. İşte bu irticanın imhası için gerekli tedbirleri evvelden almış olmak lazımdır… »
    18.01.1923, İzmit’te Halk İle Konuşma.


    « Unutmamalıdır ki, milletin hakimiyetini bir şahısta yahut belirli şahısların elinde bulundurmakta menfaat bekleyen cahil ve gafil insanlar vardır. Hükümdarlar, kendilerini aslı olmayan bir kuvvetin temsilcisi tanırlar ve bundan zevk alırlar. Fakat onların etrafındaki menfaatperestler, bunu din kisvesine büründürerek milleti iğfâle, küçük görmeye çalışırlar. Nitekim şimdiye kadar çalışmışlardır. Nihayet milletin kulağı bu söylentilerle dolar ve o telkinleri dinin icabı ve gerçeklerin ifadesi olarak kabul ederler. Bu gibilere gerici ve hareketlerine irtica derler… »
    31.01.1923, İzmir’de Halk İle Konuşma.

    http://www.kanka.net/forum//archive/index.php/t-32298.html


    Aslında tüm sözlerini okudukça, onun yolundan ne kadar saptığımızı anlıyor ve üzülüyorum. Haydi arkadaşlar, aslında herbirimiz bir Atatürk'üz, istesek yapabiliriz, diyorum !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMIRNOFF -- 19 Mayıs 2008; 16:55:26 >







  • quote:

    Orjinalden alıntı: SMIRNOFF

    Taassup cahilliğe dayanır. Bundan dolayı taassubu olan cahildir. İlim mutlaka cahilliği yener, o halde halkı aydınlatmak lazımdır.
    Kemal ATATÜRK
    1923




    Böyle bir devlet adamı şu an başımızda olsaydı inanın Dünyanın süper gücüydük...

    Çanakkale savaşında ingiliz komutan:
    Böyle bir adam 1000 yılda 1 gelir.Oda geldi bizi buldu.
  • Ağzından çıkan her söz kıymetli her söz değerli birini diğerinden ayırt edemem .
  • Her sözünü severim.Ama en çok şunu seviyorum:

    "Türk demek Türkçe demektir,ne mutlu Türküm diyene!"
  • Sevmediğim sözü yokki
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Crimin4L_

    Sevmediğim sözü yokki


    En çok sevdiğin varmı ?
  • Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek; ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haklı ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği




  • quote:

    Orjinalden alıntı: SMIRNOFF

    />




    Her sözü başka bir anlam başka bir ders
    Ama yukarıda resimdeki yazı bu zamana çok uyduğu için şu sıralar alınacak bir ders
  • EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.

    Bu sözüne çok severim.
  • Benim yaradılışımda bir fevkalâdelik varsa, o da Türk olarak dünyaya gelmemdir.

    Bende en çok bunu seviyorum
  • Hepsini seviyorum.
  • RESİMLERİNİ GÖRÜNCE TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR ONUN HER SÖZÜ İÇİN KURBAN OLURUM BEN !!!
  • Atam'ızın her sözü ayrı bir anlam ayrı bir önem taşır Türkiye ve Dünya için
  • Bütün sözleri güzel
  • Bütün sözleri ayrı anlam içeriyor. Ayrım yapmıyorum hepsi muhteşem ileri görüşlülüğün bir belirtisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #Lionheart# -- 19 Mayıs 2008; 18:20:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.