Şimdi Ara

Atmosferik Araca Turbo (Bmw e34)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar,
    1992 model e34 aracım var m50 b20 tek vanoslu motor çocukluğumdan beri hayalimdi nasip oldu aldık. Aracın yüksek devirlerde gidişi fena değil sesi vs hoşuma gidiyor ancak düşük devirlerde çok cansız ve araba gerçekten ağır bunu da hissettiriyor dolayısıyla bu araca turbo veya supercharger gibi bir proje planlıyorum ( henüz tek başıma .d). Turbonun bana getirilerini de götürülerini de az çok biliyorum maliyetli ve sabırlı bir iş olduğunun da farkındayım ancak araç hem benim hayalimdi hemde satmak gibi bir niyetim yok bineceksem de en azından tadına vara vara binmenin derdindeyim. Turbo takmak için şu an hali hazırda bulunan piston ve kolları veya bujileri değiştirmeye gerek var mıdır? Bazıları klimayı iptal edip intercoolerı koymak için yer açıyor yapmayanlarda var planlaması nasıl yapılmalı veya hali hazırda bildiğiniz yaptırdığınız var mıdır? İhtiyacım olan çok üst düzey değil 150 beygir motoru low end veya mid range turbo ile 230-250 bandına taşımak. Bunun için önerileriniz var mıdır veya bildiğiniz sağlam ustalar var mıdır?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • Supercharger bulabileceğim bir yer var mı türkiyede universal centrifugal supercharger yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkür ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • M50 motorlar orjinal kol piston ile direkt olarak turbolanabiliyor.
    Fakat sizin motorunuzun durumunun ne kadar sağlıklı olduğu da önemli bir faktör. Ömrünü tamamlamış yada tamamlamaya yakınsa kırar.
    Bunun yanı sıra harici beyin yapmanız gerekiyor.
    Ateşleme sistemi değişecek. Bujiler tabi ki değişecek keşke sadece bujiye kalsa işiniz.
    Klimayı iptal etmeden intercooler rahat sığar e34'e.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ac Schnitzer. A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için. Evet harici beyin yaptırmam gerektiğinin farkındayım en kötü kendim bir standalone beyin bulup elektrik tesisatıyla değiştirsem diyorum maalesef hepsi çok pahalı turbolamanın maliyetide yüksek olacak egzoz manifoldu vs onun yerine supercharger bulup taksam daha uzun ömürlü olur gibi geliyor tabii beyin, intercooler şart yine de.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Orijinal motor içi süpercharge kaldırmayabilir. Turboda bile en fazla 0.3-0.50 bar basınca kadar dayanır. Turbo demek para demek. Bütçe kısıtlıysa hiç girmeyin bu topa.
    Sizin yerinizde olsam motor içi girerek atmosferik devam ederdim.
    5.30-5.25 motor içi ve kapak turbo beslemeden daha sağlıklı daha stabil olacaktır.
    Beyin yine şart tabi ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ac Schnitzer. A kullanıcısına yanıt
    M50 motor var şu an üzeirnde araştırmalarıma göre bu m50 motorlar 300hp ye kadar stok dayanır diyor. Benim beklentimde 230-250 hp eaton m45 veya m62 çok zorlamaz diye düşünüyorum. Atmosferikte ise alt devirlerde çok cansız kalıyor total hızdan ziyade beklentim çabuk ivmelenmesi aslında ve motorada çok girmek istemiyorum açıkçası o yüzden turbo veya supercharge tercihim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hibrit turbo tavsiye ederim araç manuel ise, aracım otomatik olduğu için ben yaptıramıyorum. Sesine bile değer.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wRei -- 21 Nisan 2024; 10:27:8 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.