Şimdi Ara

AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU) (195. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: ozan2088
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil1 iOS
5 sn
4.015
Cevap
136
Favori
348.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt

    Hava sıcaklığı, klimanın ayarlandığı sıcaklık, 48v akünün şarj durumu vs gibi farklı durumlara göre start stop çalışabiliyor veya çalışmıyor. Mesela klimayı bi sıcaklığa ayarlayınca kabin o sıcaklığa gelene kadar s&s çalışmayabiliyor. Bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü sorun olunca direkt s&s sıkıntısı var diyor alet.

  • Zombie.TR Z kullanıcısına yanıt

    selamlar, start stop değil problem. Araba sürüş anında gazdan ayağımızı çekince silindirleri kapatıyor, bu özellik çalışmıyor.


    şu videodaki gibi



    AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU)Pinterest Dünyamyoutube
    Audi A3 Sedan ACT ( Aktif Silindir Teknolojisi ) Nasıl Çalışır ?
    https://www.youtube.com/shorts/VSjDN1TgIuo?si=hFDg3Ewxvc-E-dAo
  • Paylaştığınız videoda gerçekleşen olay direkt start stop ile alakalı, tek silindir değil direkt motor tamamen duruyor. Şu teknoloji yani:


    AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU)www.audi-mediacenter.com
    Animation: Audi A3 Sportback – 48V mild hybrid system - Audi MediaTV
    https://www.audi-mediacenter.com/en/videos/video/animation-audi-a3-sportback-48v-mild-hybrid-system-4986

    Siz yine sorun tabii sebebini ama muhtemelen benzer bir sonuç çıkacaktır.

  • AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU)

    Selamlar, yazlıkları takarken lastikçi jantı devirdi. Ezildi çizildi. Geçmiş olsun sağlık olsun dışında önerisi olan var mı? Herkese kolay gelsin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt
    Ben golfte çok çektim bu sıkıntıyı. Bi müddet sonra devreye girecektir akü zayıflayınca böle oluyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Beyttatar kullanıcısına yanıt

    dün işten dönüşte ve bugün işe gelirken de denedim, start stop ya da silindir kapatma çalışmıyor maalesef. Yarın servis randevum var bakalım ne diyecekler. Eğer aksiyon alamazsam nasıl şarj ederiz bu 48v luk sistemi biliyor musunuz?

  • naklovsan N kullanıcısına yanıt

    Sizinki yine elden düşmüş hatadır olabilir, benim kışlık yazlık değişimlerinde bijon yuvalarının tamamı ezik çizik dolu maalesef. Adamların yanında durmazsan doğru düzgün balans bile yapmıyorlar.

  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt
    Servis hallediyor şarj ediyor. Ya da yazılımsal oalabiliyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • selamlar, 2023 A3 8Y aracım var. Samsung S22 telefonumu kablo ile 1 yıldır bağlıyordum, ekrana yansıtabiliyordum. S24 telefon aldım (android versiyonu farklı) 3-5 gün boyunca sorunsuz kullandım. Sonrasında Android baplantı hatası vermeye başladı. Ve birkaç haftadır S24 telefon ile kablo ile Android auto kullanamıyorum.


    S22 telefonu halen bağlayabiliyorum.


    Bu sorun başına gelen var mı ? Global sitelerde yeni telefonlarda Şubat 2024 gibi bu sorun bildirilmiş. Sorunun araçtan olacağı, Samsungun/Androidin çözemeyeceği yazıyor.

  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt
    Size de geçmiş olsun o zaman:)
    Sakınılan göze çöp batıyor :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pazartesine 15k bakım randevusu aldım.
    Yazılım güncellemede yapacaklarını söylediler. Açtırdığım kablosuz carplay ile tertemiz biniyordum araca. Bu yazılım güncellemesini yaptıran oldu mu ? Telefonda bilgi veremediler. Gelince temsilci anlatacakmış. Tek derdim kablosuz carplayin deaktive olmaması. Güncelleme konusunda bilgisi olan yazabilir mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • naklovsan N kullanıcısına yanıt
    Yazılım güncellemesini ilk kez duyuyorum, yarın servisi arayıp soracağım o halde ama siz daha önce deneyimlerseniz bilginizi bekliyoruz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • irresponsible kullanıcısına yanıt
    Öğrenebilirseniz çok sevinirim. Ben dediğim gibi pazartesi öğreneceğim. Aracım 2023 Ağustos sonu teslimdi. Belki daha yenilerde yoktur bu güncelleme.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • naklovsan N kullanıcısına yanıt

    Audi 8Y 2023 aracımda güncelleme olacak haftaya . Merkezi kilit yazılımı dediler. 2,5 saat sürecekmiş

  • 2023 model Sline sedan aracım, 10bin km'de. Araç aldığımdan beri yavaş frenlemede balatalar tiz frenleme sesi var. Servise 1bin km'de götürmüştüm, normal ısınınca vs geçer diyorlar ancak araç 10bin km'de ve uzun trafikte bile bu ses geçmiyor ve ötme sesi var.


    Bu şikayeti olan ve çözebilen var mı

  • parabol83 P kullanıcısına yanıt
    Bu ses bendede var ve ısınınca geçmiyor artıyor, kapalı otoparkta daha çok duyuluyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • parabol83 P kullanıcısına yanıt
    Anahtarsız giriş var mı sizin araçta

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selamlar herkese, servise gittim konu hakkında herkesi bilgilendirmek isterim.


    Start stop ve mild hybrid sistemi klima ayarları 'lo' konumunda iken klima açık veya kapalı fark etmeksizin çalışmıyor. Dereceyi biraz yükseltince çalışmaya başladı.


    Fren pedalına basınca gelen çıt çıt sesi balatalardan gelen ötme sesine normal dediler, servis aksiyonlarını ve audi merkezden gelen yanıtları da gösterdiler. Merkez herhangi bir aksiyon alınmaması gerektiğini bildirmiş.

  • parabol83 P kullanıcısına yanıt
    Benim araç 16 bin km de bazen ben de duyuyorum bu khhh khhh fren sesini soğuk ya da sıcak farketmiyor. Bunun sebebi asbestsiz fren balatası kullanılmasından dolayıydı sanırım, hibrid araçlarda bu var maalesef. Ayrıca araçtan çoğu kez uyuz sesler duyuyorum çok kafaya takmayıp müziği açıp yola devam 😶‍🌫️ ses duymuyorum o zaman

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • irresponsible kullanıcısına yanıt

    bilmiyordum doğru ve hap bilgi olmuş. biraz araştırdım. Teşekkürler, değiştirmek için uğraşıyordum, böyle kalsın madem



    Frenler Neden Ses Yapar

    Ses yapan yada başka bir söyleyişle öten fren sistemi bir çok otomobil kullanıcının canını sıkan bir durumdur. Bu yazımızda bunun başlıca sebeplerine değinmeye çalışacağız. Aracı yavaşlatmak yada durdurmak için fren pedalına bastığınız zaman hidrolik bir güç fren balatalarını, fren diskine doğru sıkıştırır ve oluşan sürtüneme sonucu arabanın hızı azalır. Fren balatası olarak tabir edilen parça bir çeşit yarı metal alaşımı içeren ısıya ve basınca dayanıklı malzemelerden oluşur. Bu içerisinde kullanılan metal miktarı ve metal parçacıklarının büyüklüğü balatanın yumuşak yada sert olmasını sağlar. Genel olarak ifade etmek gerekirse, yumuşak balata daha az ses yapan balatadır.


    Yukarıda bahsedilen metal alaşım düzeyi, balatanın üretim maliyetini ve dolayısıyla kalitesini etkileyen en önemli faktördür. Daha eski yıllarda fren balatasının alaşımında asbest isimli, düşük maliyete sahip bir malzeme yumuşak balata elde etmek için kullanılmaktaydı. Asbestin kansojeren bir madde olduğunun anlaşılmasından sonra ve çevreci örgütlerden gelen baskılar sonucu artık bir çok balata üreticisi özellikle avrupa ülkelerinde asbest ismi verilen malzemeyi balataların içinde kullanmıyor. Kaliteye önem veren üreticiler asbest kullanamama sonucu yaşanan ses problemini daha yumuşak ve kaliteli metaller kullanarak alaşım ile giderme yoluna gittiler. İki balatayı kıyasladığımız resimde, kaliteli farkı resimde bile gayet net olarak belli oluyor. Üstteki balata oldukça kalitesiz bir alaşımla üretilmiş, çok büyük metal parçalarına sahip ses yapma ihtimali çok çok yüksek olan bir balatadır. Altta görülen balata ise yumuşak bir alaşıma sahip kaliteli bir ürün. Kalitesiz bir balata kullanımının yaşatacağı tek olumsuzluk ses de değildir. Fren diski yüzeyini bozması ve kötü fren performansı da diğer problemlerdir.

    Frenlerin ses yapmasının tek sebebi kalitesiz balata kullanımı değildir. Yüzeyi bozulmuş disk, bitmeye yaklaşan, çok incelmiş bir fren balatası da ötme sesine sebep olur.





  • 
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.