Şimdi Ara

Auzen üretimi prelude & plosion karşılaştırma. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: keleminabi

    Olur da sorunlar:

    stero zaten sub olmadan yeterli hacimde resonans frekansı iyi tutturulmuş ağaç/sunda kabinle dinlenmeli illa sub kullanılacaksa; (o zaman artık streo olmuyor bu başka bişey oluyor adı neyse siz koyunuz)

    a:
    tak çıkar ile:
    1-front_line aktif sub üzerinden geçirilerek avr ye aktarılabilir.. (bunun için aktif sub in line seviye cift kanal in/out desteği olmalı- avr volüme kontrol doğal olarak devre dışı)
    2-Sağ sol avr güçlendirilmiş çıkış kabine gitmeden aktif sub üzerinden geçirilebilir. (bunun için de aktif sub in güç seviyesi in/out desteği olmalı, avr volüm kontrol etkin)

    b:
    avr nin dolby sourrund desteği aktif edilerek.



    aslında tabi ki stereo, stereo dinlenmeli.C 605 frontlarım da stereo dinlemeye oldukça müsait ama onlarca para verip aldığımız subwooferımız sadece filmlerde iki araba patlasa da çalışsam şeklinde boş yatmasın devamlı çalışsın niyetimiz, hevesimiz

    a. methodunda 1. seçenekte kumandayı kaybediyorum, ikinci seçenek uzun zamandır denesem mi diye düşündüğüm ama subwoofer iki hoparlörün arasında olmadığından uzak olan sağ hoparlöre kablomun yetişmediği için bir türlü deneyemediğim bir model. jamo sub 300 subwoofer'ım da buna uygun.

    b. methodunda malesef genelde ( benim kullandığım HK AVR 7000 de dahil olmak üzere) AVR'ler çok kanallı analog inputlarda pl, plII, logic7 gibi seçenekleri kapatıyorlar.

    Aslında x-fi cmss-3d 2.0 kaynağı hayali de olda 5.1 yapabiliyorsa, belki bir playerın plug-in'i dahi 2.0 kaynağı 2.1 yapabilir diye ümit ediyorum.




  • quote:

    Aslında x-fi cmss-3d 2.0 kaynağı hayali de olda 5.1 yapabiliyorsa

    CMSS + kartı game moduna al ve şu ayarları uygula sub yeterli seviyede çalışacaktır. ve Sub in var olduğunu düşüneceksin.
    üst kesme frekansınıda artırabilirsin tabi.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 14 Nisan 2009; 16:15:04 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: keleminabi

    CMSS + kartı game moduna al ve şu ayarları uygula sub yeterli seviyede çalışacaktır. ve Sub in var olduğunu düşüneceksin.
    üst kesme frekansınıda artırabilirsin tabi.





    hocam game mode'da verim alamadım, artık kulağım mı yoruldu bilmiyorum ama aynı ayarlardaki entertainment mode'a göre düşük frekanslar kısık seste bile çok distorte oluyordu. Ama önerdiğiniz bass boost şöyle bir şekilde fayda sağladı;

    entertainment mode'da eğer cmss-3d açıksa ve stereo expand 100% front'ta duruyor ise bass boost 2 channel stereo'yu subwoofer takviyeli sürdürüyor.
    burada bir ayar gerektiğini farkettim ki; vista'nın spekaer configuration ayarında front'ları "small" olarak ayarlamak gerekiyor.


    ayrıca farklı bir deneyimi mi de paylaşmak isterim. pek "stereo, stereo dinlenir" literatürüne uygun değil tabi ama;

    player olarak kullandığım foobar'da "convert 2ch to 4ch" pluginini açıp, vistada frontları large surroundları small olarak ayarladım. entertainment mode'da cmss-3d'yi 100% öne verip bass boostu da makul bir ayarla açtım. beklediğimden daha keyifli bir deneyim oldu diyebilirim.


    bu arada farklı driver kullanıyoruz sanırım. sizde cutoff frequency olan kısımda bende crossover frequency var.. sizdeki 1.1 değil mi?




  • quote:

    bu arada farklı driver kullanıyoruz sanırım. sizde cutoff frequency olan kısımda bende crossover frequency var.. sizdeki 1.1 değil mi?

    1.1 ama.
    Benim Windows XP

    ve ayrıca kafası karışık olabilir.
    Aynı anda bi sürü ses kartı takılıp sökülüyor.
    (Widows kurulumu 08.04.2009 ve)
    gördüğü ses kartları:
    ADI1988,ATI HD Audio, Live SB0100, Audgy value, Xfiextrem music, Xfi prelude, Xplosion.
    Şu an dördü aktif.
    Bunlardan herhangibiri neden olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 15 Nisan 2009; 20:41:12 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.