Şimdi Ara

Avermedia Live Gamer Extreme 2 (GC551) Capture Card İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
74
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ürünün kutusunu açtığımızda ilk olarak karşımıza ürünün kendisi çıkıyor. Cihazı ve altındaki korumayı bir kenara aldığımızda karşımıza gerekli kablolar ve dokümanlar çıkıyor. Kutudan ilk olarak Type-C’den Type-A’ya USB 3.1 destekli bir USB kablosu çıkıyor. İkinci olarak cihazın pass-through özelliğini kullanarak monitörümüze görüntü aktaracağımız HDMI 2.0 kablo çıkıyor. Bunun dışında Cyberlink PowerDirector 15 yazılımını için bir lisans kodu, hızlı başlangıç kılavuzu ve bir adet yedek vida çıkıyor.


    Ürünün özelliklerine geldiğimizde ilk önemli detay bu capture card 4K 60 FPS görüntüleri monitörümüze aktarırken aynı anda 1080P 60 FPS görüntüleri yakalayabiliyor olması. Bunu da 60 Mbit bit rate ile yapabiliyor. Kart HDMI 2.0’ın avantajlarını kullanıyor. Bu da şu demek ki cihaz yeni nesil konsollar PS5 ve Xbox Series X için de kullanıma uygun. Fakat HDR görüntüler için desteğe sahip değil.

    Peki, bu cihazla sadece oyun konsollarını mı capture edebiliyoruz? Tabi ki hayır. Kayıt veya yayın için kullanılan bilgisayar dışında başka bir bilgisayarı, TV boxları veya HDMI çıkışı verebilen kameraları da kayıt altına alabiliyor. 

    Cihazın kurulumu ise oldukça basit. Kutudan çıkan USB kablosunun Type-C ucunu cihaza, Type-A ucunu bilgisayarımızın USB 3.1 portuna bağlıyoruz. Yakalamak istediğimiz görüntüyü verecek cihazın HDMI çıkışına bağlı kablo GC551’in HDMI in portuna ve GC551’in HDMI out potuna bağlı kablo ise monitörümüze bağladığımızda kurulum tamamlanmış oluyor. 



    Avermedia ürünün gecikme süresinin oldukça düşük olduğunu belirtmiş. Hatta kutusunun üzerine özelliklerinin yanına “Ultra-Low Latency” ibaresini de eklemiş. Peki, bakalım bu latency gerçekten de ultra low mu?
    Videoda soldaki ekran doğrudan konsolun görüntüsüyken sağdaki ekran OBS Studio üzerindeki önizlemeyi gösteriyor.60 FPS çektiğim bu videoda 15 salise kadar bir gecikme tespit ettim. Bu da 250 ms gecikmeye denk geliyor. Bu süre canlı yayın için oldukça yeterli gözüküyor Ayrıca bu gecikme süresi benim sistemim için geçerli. Farklı sistemlerde farklı süreler görebiliriz. Ayrıca Avermedia’nın RECentral programı üzerinde bu gecikme süresi çok daha düşük. 



    Peki, rakipleri ile arasında nasıl bir rekabet görüyoruz? Bu ürünün karşısında Elgato’nun ürettiği ciddi rakipleri var. GC551, Elgato tarafında özellik açısından HD60S ve HD60S+ arasında kalan bir ürün. HD60S’in 4K pass-through özelliği yokken GC551’de var. Fakat HD60S+’da bulunan HDR görüntü desteği de GC551’de yok. 




    Avermedia Live Gamer Extreme 2’nin artı ve eksilerini özetlemek gerekirse;
    Artıları
    1080p 60 FPS yakalama
    4K 60 FPS pass-through
    Üçüncü parti yazılımlarda bile düşük gecikme
    Kolay kurulum
    Genel stabilite
    Türkiye fiyatının rakiplerinden aşağıda olması

    Eksileri
    4K 60 FPS yakalama özelliğinin olmaması
    HDR görüntü desteğinin olmaması

    Sonuç olarak; Live Gamer Extreme 2, oyun içeriği üretmek isteyenler için oldukça iyi bir seçenek.1080p60 FPS görüntü kalitesini yeterli bulanlar için genel performansıyla düşünülebilir. Fakat yeni nesi konsolların özelliklerinden tam olarak faydalanmak isteyenler için doğru bir karar olmaz. 4K 60 FPS ve HDR görüntüleri yakalayabilen kartlar piyasada mevcut. 









  • Merhaba
    Usb 3.1 portu yok 3.0 potu var sorun yasarmiyiz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.