Şimdi Ara

avr görüntüyü bozar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,
    Denon 1911 avr sahibiyim. teledünya ve digitürk hd kullanıyorum evde. sistemlerin hepsi önce avr ye ordan hdmi kablo ile tv ye bağlanıyor.
    digitürk için konuşuyorum, direk tv ye bağlı olduğu zaman ile avr üzerinden bağlandığı zaman arasında inanılmaz kalite farkı var.
    avr ler bu ladar görüntüyü bozar mı? yoksa süper kalite hdmi kablomu kullanmak lazım.
    yardım edecek olan herkese teşekkürler.



  • iNsTiGaToR İ kullanıcısına yanıt
    gerçekten ilginç bir durum normalde avr ler görüntüyü sesi bozmaz çünki yeni nesil avr lerde genelde sony çip setleri kullanılıyor "sony x.v color" ve ilave olarak kendi teknolojileri de mevcut bunlar katkı sağlayan şeyler belki kablolarınız kalitesizdir ayarlarınızda bir sorun olabilir vs ayrıca ses teorik olarak nekadar az dolaşır ise o kadar iyidir ancak nisbeten görüntüde bu ses kadar hassas değildir illaki o da nekadar az dolaşır kısa yoldan ulaşır ise iyidir ancak hdmı olduğu için sayısaldır ve kalite en az kayıpla gider bu da fark edilecek bir durum değildir teorik olarak her şey veride kayba neden olur... zaten altı üstü kaç m hdmı kablo kullanıyorsunuz ki bence kablo ve ayarlarınızı gözden geçirin ilave olarak ds digi teledünya gibi receiverlerin avr üstünden bazı sorunları olduğunu zaman zaman forumda denk geliyorum ben basit bir alıcı olan neta 6400 ile avr üstünden görüntü alıyorum ve görüntü muhteşem diyebilirim kolay gelsin...




  • evet genelde tam tersi olur. AVR lerin görevi zaten sesi ve görüntüyü işlemek adları üstünde.
    Sizdeki durum kablo kalitesi ve ayarlarla ilgili bir durum olsa gerek. Eğerki AVR nizin HDMI boardlarında teknik bir sıkıntı yoksa.
    Digiturk alıcıları avrlerde zaman zaman bu hdmi boardlarında bozulmalara sebep oluyor. O yüzden digitürkü doğrudan tv ye bağlayınca daha iyi görüntü aldığınızı düşünüyorsanız öyle kullanmaya devam edin bence.
  • Kablo kalitesi alakası yok. Aynı durum bendede var monster hdmı kullanıyorum görüntüyü bozuyor azda olsa.
  • digiturk goruntu ayarlarında avr takınca bazen sıfırlama oluyor.bendede olmuştu.avr taktıktan sonra yeniden uygun hale getirince duzelmişti.
  • sarpcore kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    yeniden uygun hale getirmekten kastınız nedir.
    tum cevaplar için teşekkürler :)
  • Digiturku avr ye direkt baglamanıza gerek yok cunku zaten digiturkte dts yok dolby digital ses var bunun icinde avr ye baglamaniza gerek yok. Onun yerine tv ye baglayin tvden avr ye optikten yada hdmi ile bağlana bilirsiniz. Boylece hem 5.1 ses alirsiniz hemde goruntude bozulma olmaz. Ayrica bu yontemle gerekmedikce avr bosuna surekli acik kalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.