Şimdi Ara

Avukat arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    İnşaat mühendisiyim ev tadilatı ve mobilya imalatı üzerine çalışıyorum. İşim sürekli insanlar olduğu için ödemeler konusunda sözlü olarak sorun yaşadığım için yazılı sözleşme yapma kararı aldım.

    Aşağı yukarı bir sözleşme tasarladım. Ekte fotoğrafı var.

    Size sorum?
    1) Bu sözleşmeyi imzaladıktan sonra adamın işten vazgeçmesi durumunda cayma tazminatı almam için nasıl bir madde eklemeliyim?
    Sonuçta insanlar için özel imalat yapıyorum adam anlaştıktan 1 gün sonra cayabiliyor ve ben ona özel imalat için masraf etmiş oluyorum. Hukuki olarak hakkımı aramam için ne eklemeliyim?
    2) Ödeme şekli kısmında detaylıca tarihli olarak taksidi belirtiyorum. Adam taksiti yada ödemeyi yapmazsa alt taraftaki hükümlere ne eklemeliyim paramı alabilmem için ve belgenin senet gibi yerine geçmesi için? Sonuçta allah göstermesin ama mahkemede bu evrak kullanılacak olabilir

    Şimdiden teşekkür ederimAvukat arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?







  • Bu işi sürekli yapacaksan bir avukata ücreti karşılığı sözleşme hazırlat, yapacağın işlerde sürekli ihtiyacın olacak.
    Avukata vereceğin parayı yaşayacağın ilk sorunda fazlasıyla alacaksın, avukata ödediğin para, sana faydasının yanında komik kalacak.
    Avukatlar ev tadilatı yapmazlar, mühendisler de sözleşme yapmasın.
    Böyle sözleşme olmaz, ben tadilat yaptıracak olsam, sen önüme bu sözleşmeyi koysan koşarak uzaklaşırım. O kadar kötü olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferther -- 9 Ekim 2019; 9:52:24 >
  • 2-)Akdi faiz gecikme faizi ticari işlerde kural olarak serbestçe belirleyebilirsin elini kormak alıştırma yaz %20 , karşı taraf tüketici ise siz belirleme yapmazsanız akdi faiz %9 (max 13.5) , temerrüt %9 (max 18) kendi aleyhine yazmışsın.
    3-)Yetki kaydı 2 tarafta tacir veya kamu tüzel kişisi olmadıkça geçersiz bir kayıttır. Duruma göre işe yarar tüketiciye karşı ileri süremezsin. Sözleşmenin ifa yerini belirtsen zaten kesin yetki kuralları hariç oranın mahkemesinde dava açabilirsin.
    5-)Bu madde zannımca geçersiz olur. Tebligat kanunu hükümleri bu konda açık amacı kamu yararı olduğu için emredici hüküm olur. Karşı taraf ticari olarak değilde tüketici ise haksız şart olabilir.
    4-) Ne yazdığını anlamadım ama HMK maaş haczi hükmü açık maaşın 1/4 ü haczedilebilir. Bir haciz zaten varsa bitene kadar başka maaş haczi yürütülemez, hacze iştirak olmaz.
    8-) Bu sözleşmeyi önceden hazırlayıp gelecekte birçok kişi ile yapmayı hedefliyorsan genel işlem koşullu bir sözleşmedir. TBK20-25 arasında yazılı hükümlere tabi olur. Maddeler gereğince tarafların tartışarak kabul ettiğini yazılan kayıtlar yazılmamış sayılır.



    Bu sözleşme ne sözleşmesi önce onu bir belirle bir sözleşmede asli yükümlülükler konusunda anlaşılamazsa bu sözleşme kurulmamış sayılır. Eser sözleşmesi mi Taksitle satış mı yoksa ikisinide barındıracak bir sözleşme mi yapıyorsun. Genel işlem koşullu bir sözleşme olduğu için yukarıda yazdığım maddelerde incelenmelidir.

    Karşıdaki taraf kim tüketici mi ticaret amacıyla mı sizinle çalışıyor. Ticari ise onun durumu ayrıdır (TTK) , tüketici ise (TKHK) ilgilidir. Tüketici ise aleyhine yazılan haksız şartlar hükümsüzdür. Maddelerin muhtevasıda duruma göre değişir.

    Sonuç ; Bir sözleşme yapacaksan ya bayabi vakit ayıracaksın yada uzmanına yaptıracaksın. Kötü sözleşme başına daha çok sorun çıkarır. Bu örnek sözleşmeyi kullanma her maddeye göre belirttim nedir ne değildir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.