Şimdi Ara

Avukatlığı bırakıyorum, daha fazla dayanamadım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
14
Favori
16.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuda hala yazılım öğren diye tavsiye verenler var.Her sene 20k mezun + dışardan adam fışkırıyor piyasada.Biraz düşünün yani bu tavsiye verenler.
    Umarım gönlünüzce olur bu arada her şey…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacrifice003 -- 14 Ağustos 2023; 18:57:22 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • En büyük hata bence daha çevre yapmadan kimseyi tanımadan büro açmak olmuş. Benim ve çevremdeki herkesin bir avukat arayışı olunca ilk iş tanıdıklara sormak oluyor, o şekilde avukatlara iş gidiyor. Türkiyede avukat ile halkın buluşması genelde böyle oluyor. Daha kimsenin tanıdığı bir avukat değilken büro açmak çok anlamsız olmuş. Ayrıca bizim ülkede, bölüm faretmeksizin mesleğe her başlayan genç en az 2-3 sene pişme süresi geçirecek, asgari ücret hatta daha aşağılarına çalışacak. Şuan en revaçta olan yazılım/bilg. müh. içinde geçerli bu. Tavsiyem öncelikle bu mesleği gerçekten yapmak istiyor musun yapabilecek misin bunu kendine sorman akabinde, çok düşük ücretlerle bile olsa girebildiğin en iyi avukat bürosunda işe girmen. Network iş yaşamında herşeyden önce gelir.

  • Hayatta başarılar. Serbest piyasa iklimin düzgün olmadığı sektörlerde iş yapmak çok zordur. Belki de siz doğru noktadan başlamadınız? Düşünmek gerekir. Sonuçta tüm suçu sistemde bulmak doğru değil. Evrim-adaptasyon.

  • Mrmikda kullanıcısına yanıt

    kafası çalışan 1 yılda da öğrenir tabi bu türkiyede 10-15 kişiden 1 kişinin yapabileceği bir şey etraftaki işsiz yazılımcılar kendini tekrar eden kafası basmayanlar

  • bernayilmazzzz99 B kullanıcısına yanıt

    Hangi sektör hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesleğe başlayalı 7 ay olmuş. 25 bin lira kazanıyorum diyorsun beğenmiyorsun. Ne istiyordun pardon? Başlar başlamaz 100 bin TL mi? Ülkede hangi mühendis 25 bin TL maaş ile işe başlıyor? Bu kafayla sen avukatlık değil, hiçbir alanda bir başarı sağlayamazsın.

  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    Kardeşim sen cevap vermeden önce biraz kendini geliştir. Ayda 25 dememiş, 7 ayda toplam 25 bin demiş. Fesuphanallah.

  • Öğrenciyim, mesela öğrenci olanları işe almıyorlar kolay kolay. Bir telefon bayiisine gitmiştim arkadaşım aracılığıyla. İşe alan adam öğrenci misin dediğinde göz kaş hareketleriyle yalan söyle diyorlardı etrafımdakiler. Söylemedim, daha kötü koşullardaki bir yere girdim o yaz. Ama yalan söyleseydim çıkmak için bir yalan daha uydurup çıkardım, etrafımda öyle yapan çok var. Normalde doğruluk övülür, cahillik cezalandırılır. Bizde tam tersi. Ortam böyle olunca ne yapsın bu tarz insanlar?

  • av.ugurderman kullanıcısına yanıt

    Hocam laf anlatmayın, adamlar doktora, diş hekimine gidince muayene ücretini, milyonluk cihazlarla çekilen röntgen ücretini vermeyi bırakın, sormuyor bile. Siz 25bin/7=3571 lira kazanmışsınız aylık, adam işçi ayda 20bin lira almış hiç yatırım yapmadan, riske girmeden, yıllarını okullarda süründürmeden, halan sizin durumunuzun iyi olduğunu savunuyor. Aklı olan okumamalı hocam artık bu ülkede, bu ülkeden okuyana kıymet yok.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Hocam ne diyorsunuz siz, insanlar doktor bile seçerken işini hakkıyla yapana değil de instagramda tiktokta falan şaklabanlık yapanla, google'da parayla yüzlerce sahte oy satın alana gidiyor :) Önce halkın eğitilmesi lazım.

  • perSNN kullanıcısına yanıt

    Hocam o kadar ingilizce öğrendim program öğrendim askerlik yaptım okul tamam ama çalıştığım yerdeki depodaki adam benden çok alıyor (küçümsemiyorum annem babamda işci)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 14 Ağustos 2023; 20:20:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • perSNN kullanıcısına yanıt

    20 bin alan işçinin işi emin ol hiç kolay değildir. Beden sağlığından neler götürüyor işçilik yapmayan bilmez. Yatırım yapmadan, riske girmeden gibi bir durum yok, bu ülkede her sene binlerce ölümlü iş kazası oluyor, yaralanmaları saymıyoruz bile. İnsanlar haftada 6 günlerini işyerine bağlıyorlar sonra aldıkları 20 bin bile göze batıyor. Başkalarını yerip, eleştirerek bir yere varılamaz. Yok memur çok alıyormuş, yok işçi çok alıyormuş diye konuşmayalım. Birbirimizi aşağıya çekip bir şey kazanamayız. Kim ne kazanıyorsa allah daha çok versin demeyi öğrenmeliyiz.

  • Hocam zaten işçi çok alıyor demedim, "kendisi 20bin alıp ayda 3600 alan avukata "sen yine iyi, çok alıyorsun" diyen işçiyi" eleştirdim. Ve evet birileri birilerinin aşağı çekilmesinden hoşlanıyorsa en çok aşağı çekilmeyi hak eden kendisidir, muhtemelen bir iş yapmadan alıyordur aldığını da. Hocam kimi işçi vardır, 80bin versen az, geçenlerde çalışanlarımdan birisi ayrıldı, meğerse bütün işi o yapıyormuş, diğer 3 çalışanı topluyorum, bir tane o etmiyor, keşke bu 3ü ayrılsa da diğeri geri gelse

  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Sen isminin başına niye müh. yazmıyorsun, bi kaç sene önce eve kombi bağlayacak şirkete gittim, adama telefon ediyom, ben mühendis bilmem ne, yanına gidiyom yine aynı, eve geliyor yine aynı, illalah ettirmişti, genç görünmeye çalışan yaşlı birisiydi. Sonradan, tesisatı onaylayacak baski mak. müh. geldi, o da yeni işe girmiş, yanındaki teknisyen genç müh. buraya da bak diye, aklınca komiklik yapıyordu film işler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamivural -- 14 Ağustos 2023; 20:35:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • perSNN kullanıcısına yanıt

    Hiçbirşey bilmeden herşeyi konuşabilen Türkiye aleyhtarı ağız işle yazmışsın. Yahu herşeyi rezil eden kim???


    Bilim bilim dediniz zerka seviyesi ortada olan tiplerle herşey rezil eidlip yine bilimle açıklanmaya çalışılıyor. Bu millet yer mi? SOPnra halk cahikl....

  • perSNN kullanıcısına yanıt

    Yahuı sen ne anlatıyosun ? Hak ediyor mu bu meslek diye düşünmeden ezbere para verilmesini bekliyorsun Nasıl bir karakter bu

    Sana diyoruz ki Adalet emanet edilebilir mi ? Hem de bu mesleğe ? Zeka fikir teknoloji akıl yönüyle ispat yok ve hatanın bini bi yerde olsa hesap yok, en ufak işte hemen menfaat ??? Ne anlatıyosun sen? Bırak para kazanmayı para ödesen de yapamazsın bunları!!!!!! Saymakla bitmez!!!!!!!


    Dİğer taraftan doktorda ne zaman sağlıkla bizzat açık açık tehdit olundun ? KIyas yap bakalım. Röntgen mikyon dolara çekilmiş yok bilmem ne. Hesabı ne ise o , her işin piyasası var. İnsanları dışlayıp menfaat elde edersen elbet bedeklini ödersin. Halk siz<den daha zeki!!!

  • 7 Aylık kötü bir deneyim hızlı bir karar almak için çok erken bir süre, üstelik bu süre içerisinde ülke bir deprem felaketi yaşadı sonrasında uzun süredir devam eden ekonomik kriz daha da derinleşti ayrıca hükümetin af değil ama af gibi etki yaratan bir çok suçluya pozitif etkileri olan kararnameler çıkarması da özellikle sizin işiniz açısından avukatlık piyasasını olumsuz etkilemiş olabilir.


    Dolayısıyla olmak için uzun yıllar harcadığınız bir şeyden her ne kadar tablo kötü olsa da hızlı bir kararla ayrılmak ya da ayrılmayı düşünmek kısa vadede hiç kolay değil neden çünkü bizim ülkede gençlerin çok fazla seçeneği yok, başka bir şey yapayım deseniz ona da belli bir süre/para/emek harcamak zorundasınız ki hiç bir şeyin garantisi yok bizim memlekette.


    İlk başta büro açmak doğru mudur? yanlış mıdır? bilmem ama işler kötüye giderse insanın yalnızlığı da durumu biraz daha ağırlaştırır kendisi için, içerisinde çok fazla avukatın olmadığı 5,6,7,8 kişinin çalıştığı avukatlık bürolarında çalışmayı değerlendirebilirsiniz belki bu sizin daha iyi hissetmenize neden olabilir ayrıca daha hızlı deneyim kazanma şansınızda olur. Tabii ki tüm kararlar sizin.


    Sizin için en iyisini diliyorum, selametle!...





  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

    Toefl vs kaç? Memlekette herkes ingilizce bliyor sözde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maraz Alinin sağ kolu kullanıcısına yanıt

    Ydsden 73 aldım c seviyesi çıktı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

    Düşük. İng biliyorum diyemezsin. Ben 91 aldım benim bile aslında b2 c1 arası


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.