Şimdi Ara

ayakta tepe tırmanma hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar elimde şehir bisikleti var (kron tx500) başlangıç-ortalama seviyesinde bir kullanıcıyım ancak bisiklet sürmeye başladığımdan beri ayakta tepe çıkamıyorum hemen düşecekmiş gibi hissediyorum.Bu işin tekniğinden bahsedebilirseniz sevinirim.Acaba şehir bisikleti mi kullanışlı değil diye düşünüyorum çünkü yarış bisikletlerinde gidonun tutulma yeri farklı belki ondan alışamadım ya da gidonu biraz daha aşağıya almam gerekiyor vs.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkogensHjärta

    Merhabalar elimde şehir bisikleti var (kron tx500) başlangıç-ortalama seviyesinde bir kullanıcıyım ancak bisiklet sürmeye başladığımdan beri ayakta tepe çıkamıyorum hemen düşecekmiş gibi hissediyorum.Bu işin tekniğinden bahsedebilirseniz sevinirim.Acaba şehir bisikleti mi kullanışlı değil diye düşünüyorum çünkü yarış bisikletlerinde gidonun tutulma yeri farklı belki ondan alışamadım ya da gidonu biraz daha aşağıya almam gerekiyor vs.

    Sele boyunu iyi ayarla. Hem otururken hemde ayakta çıkabileceğin uygun vitesi bul. Pedallara yükünü tek tek ver önce sağ sonra sol pedal gibi. Yokuş çıkarken bisikletle sağa sola manevra yaparak çık. Daha kolay çıkarsın ve düşmessin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok dik kısa bayırlarda mecbur ayağa kalkıp tüm ağırlığını gidona doğru vericeksin yoksa tepetaklak olabilirsin. Yavaşlar veya durursan bisiklet hemen geri takla atmak istiyor hızlı olman gerekiyor, ancak tepe derken mahallelerdeki bayırlar felansa arkadaşın dediği gibi çarpraz gitmek eğimi azaltıp yolu uzatır kolay olur.
  • SkogensHjärta kullanıcısına yanıt
    Oturarak tırmandıran vitesle ayakta ;ayakta tirmandigin vitesle oturarak tırmanamazsın. Sana vites soyleyim dene.

    Zaten 1-1,2,3 oturarak tırmanış,

    2-3,4,5 ise ayakta tırmanış için kullanılmalı.ayakta iken ağırlık merkezini tam pedal üstünde ayarlamalısın.böylece tüm vucud ağırlığını pedala iletebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.