Şimdi Ara

AYNI ARABA 1.3 DİZEL Mİ 1.4 LPG Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba malumunuz üzere danışacak biri arandığında en iyi adresimiz donanımhaber :)

    Sade ve sadece ekonomi hedefli bir araba alacağım mesela aynı model aynı paket corsa düşünüyorum ikiside aynı para biri 1.3 dizel motor diğeri 1.4 benzinli motor.

    Şimdi ben bunlardan hangisini alsam daha çok ekonomi yaparım? 100 liraya dizel mi çok gider lpg mi?



  • 1.3 dizel varken 1.4 lpg alinir mi bilemedim.

    soruya gelirsek lpg daha cok gider ayni paraya .
  • 1.3 MultiJet gibi zombi bi motor varken açıkçası tüpe bulaşmazdım ben. Tüp dizelden birkaç kuruş daha az yakacaktır ama muayeneden muayeneye dertten başka birşey değil.

    1.3 CDTI alınır mis gibi binilir.
  • aynı paraysa kesinlikle dizel. Sonuçta kendini kanıtlamış bir motor 1.3mj
  • Ekonomi istiyorsanız lpg. Benzinlinin bakım ve arıza masrafları daha az olur. Lpg ile yakıt da daha az olur. Ancak uzun yol yapıyorsanız 1.3 dizel kullanmak torktan dolayı daha iyi hissettirir. Bu arada araçlar aynı model yılındaysa 1.4ün vergisi fazla olur. Bu da lpgnin yakıt tüketimindeki avantajını ortadan kaldırır. Karar sizin
  • Dizel alınır

    Verigsi düşük, litre bazında daha çok yol yapar, torku yokuşta ve şehir icinde rahatlık sağlar.
  • Hocam normalde dizel yerine benzinli tercih ederim ama Opelin kullandığı 1.3 CDTI motorlar çok güzel, öyle ki corsa veya astra dendiğinde direk aklıma dizel versiyonları geliyor, uzun süre kullandık bir sıkıntısını da görmedik. Hele bir de düşük kilometreliyse tadından yenmez.
  • Markaya göre değişiyor. Opel özelinde bakarsak 1.4 ekonomik bir motor değil, lpg ile de sorun riski olan motor. Multijet hem vergi avantajı hem de sorunsuzluğuyla her türlü önde.
  • Hocam 1.3 dizelin temiz ve bakımlısını bulabiliyorsanız alın, LPG'li araç ve dizel (1.3 mjet) motorlu iki araç da kullanmış biri olarak LPG'nin derdiyle uğraşmayın derim.

    Yukarıda arkadaşların dediği gibi muayene zamanı ayrı uğraşı var. Yaptığını kilometre sıklığına göre periyodik bakımlarının külfeti var. LPG'li araç deyip geçmemek lazım bunun özellikle kış aylarında motorun LPG'ye geçene kadar harcadığı benzin masrafı var. Maliyete onu da eklemek lazım. Son aracımda İstanbul şehiriçi trafiğinde kış aylarında 500 km'de bir 50 tl benzin eklemesi yapıyordum ortalama. Yani yaklaşık olarak 250 tl LPG karşılığında 50 tl benzin kullanımı vardı.

    Corsa gibi bir araç için 1.3 mjet oldukça yeterlidir. Lakin dizelin de dezavantajlı olduğu noktalar özellikle hor kullanılmış temizini bulamamak ve o dizel aracı İstanbul gibi yoğun şehiriçi trafiği olan yerlerde özellikle kış aylarında çok kısa mesafeler için kullanmaktır. Motoru ısınmadan kontak kapatan 1.3 dizel, emin olun 1.4 değil 1.6 LPG'li araçtan bile fazla yakacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sankiney

    Hocam 1.3 dizelin temiz ve bakımlısını bulabiliyorsanız alın, LPG'li araç ve dizel (1.3 mjet) motorlu iki araç da kullanmış biri olarak LPG'nin derdiyle uğraşmayın derim.

    Yukarıda arkadaşların dediği gibi muayene zamanı ayrı uğraşı var. Yaptığını kilometre sıklığına göre periyodik bakımlarının külfeti var. LPG'li araç deyip geçmemek lazım bunun özellikle kış aylarında motorun LPG'ye geçene kadar harcadığı benzin masrafı var. Maliyete onu da eklemek lazım. Son aracımda İstanbul şehiriçi trafiğinde kış aylarında 500 km'de bir 50 tl benzin eklemesi yapıyordum ortalama. Yani yaklaşık olarak 250 tl LPG karşılığında 50 tl benzin kullanımı vardı.

    Corsa gibi bir araç için 1.3 mjet oldukça yeterlidir. Lakin dizelin de dezavantajlı olduğu noktalar özellikle hor kullanılmış temizini bulamamak ve o dizel aracı İstanbul gibi yoğun şehiriçi trafiği olan yerlerde özellikle kış aylarında çok kısa mesafeler için kullanmaktır. Motoru ısınmadan kontak kapatan 1.3 dizel, emin olun 1.4 değil 1.6 LPG'li araçtan bile fazla yakacaktır.
    Muayne zamanı ne ayrı uğraşı var sızdırmazlık raporu kalktı artık tüvtürk istasyonlarında cihazla kontrol ediliyor dizelin derdi yok mu dpf,egr,intercooler,turbo,pompa,enjektör son nesil araçlarda adblue belası.

    Periyodik bakım masrafı dediğin 50 lira eli yatkın olan varsa nette 2'li filtre setini 50 liraya satıyorlar sök kelepçeleri değiştir.500 km'de 50 liralık benzin alıyorum diyorsunuz şaka yapıyor olmalısınız 500 km az bir mesafe mi lpg'ye geçişte öyle 5-6 km değil 1km de geçiş yapıyor 35 dereceye gelmesi çok uzun mesafeler almıyor maalesef.




  • sankiney kullanıcısına yanıt
    Her 100 kmde 1.3lt benzin yakıyorsa siz gidin o lpgyi söktürün adam akıllı yerde yaptırın.
    Valla hocam hangi yüzyılda kaldınız bilmiyorum ama lpg ile 130bin kmdeyim sadece 2 kere filtre değişimi oldu başka hiçbişey yok muayenede de uğraş yok yıl 2020 hatırlatırım.
    Konuya gelecek olursa tabi ki dizel 1.3 motoru çok iyi corsanın
  • "Muayne zamanı ne ayrı uğraşı var sızdırmazlık raporu kalktı artık tüvtürk istasyonlarında cihazla kontrol ediliyor" >> bu konuda fikrim yok lakin 2018 şubat ayı muayenesinde sızdırmazlık raporu alarak girdim muayeneye o sebepten dolayı bahsettiğim konu. Yönetmelikte değişiklik varsa bilgim yok.

    "dizelin derdi yok mu dpf,egr,intercooler,turbo,pompa,enjektör son nesil araçlarda adblue belası." >> "Hocam 1.3 dizelin temiz ve bakımlısını bulabiliyorsanız alın" diyerek başladım zaten cümleye.

    "Periyodik bakım masrafı dediğin 50 lira eli yatkın olan varsa nette 2'li filtre setini 50 liraya satıyorlar sök kelepçeleri değiştir." >> "Kullandığım aracın LPG kitinin montajını kendim yaptırdım. 10000 km'de bir garanti kapsamının devamı için periyodik bakım masrafları var. Maddiyatı önemli değil dediğiniz gibi. Benim bahsettiğim külfet bunun için zaman ayırıp mesai harcamanız işinizi gücünüzü bölmeniz konusundaydı.


    "500 km'de 50 liralık benzin alıyorum diyorsunuz şaka yapıyor olmalısınız 500 km az bir mesafe mi lpg'ye geçişte öyle 5-6 km değil 1km de geçiş yapıyor 35 dereceye gelmesi çok uzun mesafeler almıyor maalesef" >> Hocam ben kendi aracımdan örnek verdim ki bu bir gerçek. Dikkat ettiyseniz arkadaşa da öneri yaparken kendi durumumla ilişkilendirerek kış ayında İstanbul şehir içi trafiği örneğiyle bahsettim. Benim ev ile iş yeri arası 5 km civarı ve dur kalk birazı mahalle içi trafikte ilerliyorum. LPG'ye geçip aracı yürütene kadar kontak kapatıyorum ki arkadaşa da böyle bir durumda diye aklında olsun diye yazdım. Benim bahsettiğim 500 km ortalama olarak 2 depo LPG tüketimine denk geliyor kabaca.


    Son olarak iki yakıt ve motor tipini kıyas ederken dikkat ettiyseniz birini birinden üstün tutmadım şu şundan iyidir demedim. Sadece avantajlı ve dezavantajlı taraflarını göz önünde bulundurmak istedim. Dizelin temizi bulunursa alınabilir derken kısa mesafe şehir içinde LPG'li 1.6'dan da fazla yakabileceğini söylemek gibi




  • Aynı km ve kullanımda tabiki 1.3 diesel
  • Hocam sizden önceki mesaja verdiğim yanıtta da dediğim gibi ben arkadaşa kendi kullanım şartlarımdan örnek verdim. Yani İstanbul şehir içi kısa mesafe yoğun trafik ve kış ayları durumu. İş ile ev mesafem ortalama 5 km. Günde en az 2 defa soğuk motora kontak basıyorum ve toplamda 10 km yol yapıyorum. 500 km içinde 100 kontak yapıyorum. Hadi diyelim bunun bazı km'lerini de biraz daha uzun giderek yaptım ve bu 70-80 kontağa düştü. LPG kitinin montajını da candan mühendislikte yaptırdım ayrıca. Kullanılan kitin garantisinin devamı sebebiyle araç bakımları gibi periyodik bakım aralıkları var. Önceki mesajda da dediğim gibi maddiden çok zaman bakımından yarattığı külfet yani. Yaz aylarında ben de daha yüksek km'lerde benzin takviyesi yapıyorum. Bahsettiğim durum kış ayları için dediğim gibi.
  • Hangisinin kmsi düşükse onu alırım , km farkı yok yada yakınsa dizeli tercih ederim
  • 7 yıl 170.000km dizel corsa kullandım. (Sıfır almistim)
    Geçtiğimiz yıl sattım 1.4 otomatik corsa aldım LPG taktırdım.
    LPG daha ekonomik ve konforlu.
    LPG kurumsal firmalarda bile daha ucuza bulunabiliyor.
    Konfor konusunda da ses yok, kisin soguk havada arabayi isitana kadar usume, titreme derdi yok.
    Corsa'yi bilen seven biri olarak LPG alternatifi varken dizel tercih etmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superficista -- 8 Ocak 2020; 10:7:39 >
  • Eski aracımız corsa 1.3 cdti idi, ben 1.3 ü tercih ederdim, triger değişimi dışında hiç masraf çıkarmadı 4 sene kullanımımız sonucunda. Sağlam motor.
  • Ben genelde her zaman sadece benzinli araç tercih ederim bu seçimde kalsam dizel seçerdim herhalde.Bagajda tüp falan var yer çalıyor ayrıca kaza falan olur dert hocam.Sonuçta fabrika orjinal bir yakıt önermiş ne gerek var atraksiyona.Çok kilometre yapmıyorsanız ve sürekli şehir içinde gezmiyorsanız benzinli alın yoksa alın dizel geçin
  • dizel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.