Şimdi Ara

AYNI KLİMA, AYNI DAİRE, FARKLI TÜKETİM NASIL OLABİLİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese, 


    2 daireli bir iş yerimiz var. Bir apartmanın 3. ve 4. katında alt ve üst dairesi. Daireler bire bir aynı, cephe aynı mobilyalar bile aynı. 


    Bu dairelerden birisine 18000 BTU LG Dual Cool diğerine yine 18000 BTU LG Dual Sirius taktırdık. 


    Klimalar aynı sadece birisinde ionizer var (kullanılmıyor) geri kalan her şey aynı. Klima iç ünite konumları aynı. Dış üniteler balkonda. Birisi asılı birisi yerde duruyor ve konumları aynı sadece seviye farkı var.


    Klima mobil uygulamasında güç tüketimini görebiliyorum. Sabah iç mekanlar 30 derece iken tam güç (PO) modunda çalıştırdığımda biri diğerinden daha az tüketiyor. örneğin birisi 1KW çekerken diğeri 0.70KW çekiyor. Saatlik, haftalık tüketim verilerinde de aynı şekilde bariz bir farklılık var. En doğru kıyaslama için klimaların hava yönlendirmesini dahi aynı şekilde ayarlayarak test ettim.


    Klimalar 1 aylık yeni sıfır klimalar. Montajı servis yaptı. Aynı kişiler.


    Bunun sebebini yorumlayabilir misiniz? Düşük tüketim yapan klimayı daha yüksek performansta çalışmasını engelleyen ne olabilir?



    AYNI KLİMA, AYNI DAİRE, FARKLI TÜKETİM NASIL OLABİLİR?
    AYNI KLİMA, AYNI DAİRE, FARKLI TÜKETİM NASIL OLABİLİR?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutunmayan -- 15 Ağustos 2023; 14:36:41 >







  • Merhaba aynı sorun benim 12000 btu dual plus modelde de var oda 30 derecedeyken tam güçte çalıştırınca 1140 watta kadar çıkıyor. 5 dakika sonra 400 watta kadar düşüyor. Ama oda henüz 28 dereceye düşmüş yani soğumamış oluyor. ve 400 watta çalışırken ancak 28 dereceyi muhafaza ediyor odayı 27 ye düşüremiyor. Neden yaptığını bir türlü bulamadım . İç ünitedeki ısıyı algılamada sorun var sandım İç ünitedeki ntc sensörlerini değiştirdim düzelmedi. Garip bir klima .

  • noirdesire N kullanıcısına yanıt

    Yine sizin klima tam kapasite başlayabiliyormuş. Bizde 2 klimanın ikisini aynı anda aynı koşullarda açınca birisi 1400W ile başlıyor diğeri 900W. Ortam sıcaklığı, oda şekli vs her şey birebir aynı.


    Bugün sabah iki klimayı da aynı anda açtım. Ortam sıcaklıkları aynıydı. 3 saattir ikisi de tam kapasite çalışıyor. Sonuçlar farklı.



    AYNI KLİMA, AYNI DAİRE, FARKLI TÜKETİM NASIL OLABİLİR?

    3 saat sonunda birisi 1 derece daha iyi soğuttu. Daha iyi soğutan daha fazla enerji tüketti doğal olarak


    AYNI KLİMA, AYNI DAİRE, FARKLI TÜKETİM NASIL OLABİLİR?
    AYNI KLİMA, AYNI DAİRE, FARKLI TÜKETİM NASIL OLABİLİR?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutunmayan -- 16 Ağustos 2023; 12:22:46 >




  • Bu kadar takılmayın.

  • Merhaba,
    Tüketim değerlerini değiştiren çok fazla etken var. Yazılım farkı bile tüketim değerini etkileyebiliyor. Aldığınız iki klimada baktığınız zaman sadece iyonizer farkı var gibi görünüyor ama arka planını tam olarak bilemiyoruz( üretim, kompresör, yazılım da ki farklar, klima takılırken vakum yapılıp yapılmadığı vs.)

    Bende yakın zamanda klima alacağım için internetten araştırmaya girdim ve bir video buldum. Aşağıya bir video bırakıyorum 1 saatlik uzun bir video. Sabırla izlerseniz kafanızdaki bütün soruların cevabını alacağınıza inanıyorum. Klimalar ile ilgili bütün detayları anlatıyor.

    https://m.youtube.com/watch?v=_L7UUkviK44&pp=ygUTYWRlbSBoZWx2YWPEsSBrbGltYQ%3D%3D

    İyi günler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Bu kadar takılmayın.


    Hocam neden takılmayayım. 18000lik klimadan 12000lik performansı alıyorum ve ortamı soğutamıyorum. Aynı klima birisi %50 daha az performansla çalışıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutunmayan -- 17 Ağustos 2023; 10:44:39 >
  • tutunmayan T kullanıcısına yanıt

    Hocam 3.4 kwh tüketen klimanız açıldıktan 2 saat sonra tam kapasite ile çalışmaya başlamış, 2.27 kwh tüketen ise 700 wattan yukarıya hiç çıkmamış, ikisi de problemli aynı bendeki gibi kafasına göre çalışıyor canı isterse soğutuyor istemezse soğutmuyor. Anladim ki LG uzak durulasi bir marka klima alirken.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam selamlar aynı sorun bende de var. 1+1 evin giriş 25 metre kare odasını dual cool 18000 btu klima ile soğutamıyorum. Ha Şanlıurfa'da yaşıyorum ve 3 kapı bir tane de pencere var fakat gene ben bu klimadan hiç memnun kalmadım.
    AYNI KLİMA, AYNI DAİRE, FARKLI TÜKETİM NASIL OLABİLİR?
    AYNI KLİMA, AYNI DAİRE, FARKLI TÜKETİM NASIL OLABİLİR?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.