Şimdi Ara

AYSAL'IN ÖNERİSİ KITADA YANKI UYANDIRDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AYSAL'IN AÇIKLAMALARI KITADA YANKI UYANDIRDI!

    2008 yılından bu yana her yıl düzenlenen "Futbolun Liderleri Konferansı" bu yıl Londra'da Chelsea Kulübü'nün ev sahipliğinde 6. kez yapıldı. Toplantıda konuşmacı olarak yer alan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın getirdiği bir teklif dikkatleri çekti.

    Aysal 2018'den itibaren geçerli olmak üzere, Şampiyonlar Ligi sistemi yerine 20 takımdan oluşan elit bir kıtasal lig oluşturulması gerektiğini ifade etti.

    Sistemin yıllardır kapalı kapılar altında konuşulduğunu ifade eden Aysal, Avrupa'nın büyük kulüplerinden hiçbirisinin bu yenilikçi sistemi reddetmeyeceğini iddia etti. Bazı yerel ve politik sebeplerden dolayı buna karşı çıkan 1-2 takım olabileceğini vurgulayan sarı-kırmızılıların başkanı şu ifadeleri kullandı:

    "Kimse buna hayır diyemez. Her gerçek bir hayal olarak başlar. Şu an bu bir hayal gibi görünüyor. Ben eminim ki en fazla 5 yıl içinde bu gerçekleşecek. Tamamen kağıt üzerinde planlanmış bir sistem değil; ama Manchester United, PSG ve Real Madrid gibi kulüpler buna hayır demeyeceklerdir."
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Karl Heinz Rummenigge, Galatasaray Başkanı'nın gündeme bomba gibi düşen açıklamalarına yanıt verdi. Aynı zamanda Bayern Münih'te CEO'luk görevi yürüten Alman futbol adamı, "Avrupa Süper Ligi gibi bir planımız yok. Bizim süper ligimiz Şampiyonlar Ligi'dir. UEFA ile olan verimli birlikteliğimizden ve ligin şu anki halinden memnunuz. UEFA ile çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Bu haber hiç tartışılmadı sanırım ya da ben kaçırdım...







  • Zaten yıllardır aynı muhabbet. Aysal'ın önerisi diye şişirmek nedir, sanki ilk kez konuşuluyor
  • yankıdan uyuyamıyoruz ne aysalmış be
  • Aysal düşmanlarıda hemen damlamış konuya!!!
  • 5-10 yıldır birçok Avrupa kulübü bu konuyu dile getiriyor zaten.
  • çok iyi olur ancak zaten sürekli statü değişip duruyor şampiyonlar liginde. en son 2003 müydü 4 müydü o zaman şu anki haline geldi. daha 10 yıl oldu dur bakalım biraz daha böyle devam etsin 2030-40 gibi yapsınlar
  • Elit liglerin futbol heyecanini dusurecegini dusunuyorum. Sadece isminden dolayi hicbir kulup bir turnuvaya direk dahil olmamali. O zaman ne liglerin bir anlami kalir, ne de kucuk kulupleri desteklemenin bir anlami kalir. Turkiye gibi zaten altyapisi sorunlu olan ulkeleri tamamen bitirir. Stratejik olarak boyle bir olaya ulke olarak karsi cikmamiz gerekiyor.

    Unal Aysal eger Galatasaray'a yararli bir sey yapacaksa, sampiyonlar ligindeki gelir adaletsizligi uzerinde durmali. Juventus havuzdan 50-60 milyon euro alirken biz 4-5 milyon euro aliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Torquoise

    Zaten yıllardır aynı muhabbet. Aysal'ın önerisi diye şişirmek nedir, sanki ilk kez konuşuluyor

    bu ara aysal şöle büyük mancini futbol dâhisi hedö hödö.

    ben kendimi bildim bileli var bu olay aysal yeni keşfetti herhalde.hatta 10 yil önce ineterle gs arasında kalmışmışlardı falan.şu mençıstırda büyük hissei olan Amerikalılar planlıyuordu vsvs.

    pampalıyorlar haberleri. sahte gündem işte hep bunlar.

    imparator is coming




  • açıklamalar bomba gibi düştü.etkisiz bombanın ismi neydi kendi çapında patlayan o bombadan sanırım.


    edit: ses bombasıymış. ses var görüntü yok
  • Şampiyonlar ligi şuan gayet iyi degil mi?
  • 20 yıldır konuşulan konu Aysal söyleyince mi sansasyon yarattı.
  • bence değişik bir etki olabilir, şampiyon olan tüm takımlar kendi yerel liglerinde sonraki sene oynamaz avrupa süper liginde küme düşmezse devam eder, sonraki sene ligde yerel ligde şampiyon olanlarda play-off ya da avrupa süper liginde bulunan kendi ülke temsilcisiyle 2 maç yapar kazanan avrupa süper ligde devam eder, böylece diğer takımlarında yerel ligde şampiyon olmaları farklı heyecan getirebilir.
    Ama şu andaki gibi ingiltereden 4, ispanyadan 4 falan olursa iş değişir, adaletsiz bir sistem. 20 puanı en yüksek avrupa ülkesinin şampiyonları şeklinde olursa daha iyi olur.Puanı daha az olan ülkelerin ve ilk 20 deki ülkelerin 2.leri bir alt turnuvayla desteklenebilir. değişiklik güzeldir
  • Zor, hemde çok zor... 20 takımlı ikinci bir ligin olması demek her hafta 2 maç demek, ayrıca ülke federasyonlarının lig kupalarını iptal etmesi demek.
  • Vardı bunun konusu, sen kaçırmışsın.
  • Mağra
  • Evrende yanki uyandirmistir bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zaman Arap Yarımadası'nı Çin'i Hindistan'ı ekonomik olarak futbol sanayisinde kullanırsan o zaman bir turnuvadan 20 milyon değilde 200 milyon kazanırsın.

    Şampiyonlar Ligi gruplardan sonra bu bölgelerde oynanabilir.

    Şampiyonlar Ligi'ne katılan kulüpler bu ülkelerde tesis hakkı kazanabilir falan filan.

    Yani bu bölgeleri piyasaya sokarsan çok kazanırsın.

    Yoksa Juve havuzdan 40 ben 5 milyon alıyorum diye sızlayıp durursunuz.
  • Benimde en büyük hayalim şampiyon olan takımların lig değiştirmesi ve bir sezon orda oynaması.Bakalım herkes liginin durumunu görür hem süper olurdu yaa.

    Düşünsenize gs şampiyon olup seneye ispanyada oynuyor acaba orda kaçıncı olurdu.İspanya şampiyonu ingiltereye gitmiş,o orda neler yapcak,ingiltere şampiyonu Türkiyeye gelmiş

    düşüncesi bile heyecanlandırıyor.Ülkeye gelen takımlar giden takımların tesislerini kullanacak tabiki

    İŞTE HAYAL BÖYLE OLUR KEŞKE GERÇEKLEŞSE




  • Kim takar Aysal'ı? Yine saçmalamış işte. Elit ligmiş. Elit lig olsa aklı olan bu şikeye ve pisliğe batmış ülkeden takım alır mı o lige? İlk bizim takımları şutlarlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.