Şimdi Ara

Azbox HD Premium -Atlanta HD - Kathrein ufs912 - Vu+Dou arasinda seçim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    Yukarıda gösterdiğim bu uydu alıcıları arasında kullanıcılar tarafından tavsiyeleri bekliyorum. Benim açımdan görüntü kalitesi kanal hassasiyeti önemli sayılır.Halen Humax 5400 kullanıcısıyım.
    Teşekkürler.



  • uzun zamandır araştırıyorum ben de saydıklarınız arasında a<box hariç diğerlerini inceledim vu+ elbette daha iyi ama fiyatı da nerdeyse 3 katı sadece görüntü kalitesi önemli diğer özelliklerini kullanmam derseniz bu cihaz fuzuli olabilir ayrıca görüntü kalitesi çok çok iyi değil miş burda sıkıntı olduğunu çoğu kimse belirtiyor
    atlanta hdbox çok tavsiye ediliyor piyasaya da elemanları yaymış kullanımı kolay, görüntü kalitesi sd ve hd lerde iyi diyorlar, cccam stabil diyorlar tek sorun çakılma sorunu son çıkan t modeli ile bu sorun giderildi deniyor ama turkeyforumdaki bir bilirkişi cihazdaki sürekli çakılmalardan dolayı cihazdan şikayetçi ama fiyatına göre çoğu cihazın eksileri olabiliyor
    en iyi görüntü kalitesi ufs 912 birinci sırada burda zaten tartışma yok en iyi görüntü kallitesi bu cihaza ait olduğunda herkes hem fikir yanlız cihazın yazılım desteği pek yok ve orjinal yazılımla gmörüntü kalitesi mükemmel oluyor cccam vs için başka yazılımlar yüklemek gerektiğinde veya orj yazılım haricindeki yazılımlarda görüntü kalitesi düşüyormuş ama ben sadece orj yazılımda kullanırım diyorsanız bu cihazı araştırın yurtdışından hm-sat tan gümrük vergileri herşey dahil 450 tl civarında alabiliyosunuz




  • vu+seçenek dışı solo
  • Vu+ duo olmazsa dm800hdse
  • Selamlar,
    Açıklamalarınız için teşekkürler sayın Hüseyni arkadaşım.
    Coolstream NEO Sat hakkında bilgileriniz varmıdır. Kethrein modeli eskimidir. Neden mi soruyorum derseniz, bu gibi aletler bir kere alınıyor bilemedik iki. Yurt dışından getirtme imkanım var (Almanya, saınırım burada fiatlar daha uygun gibi ). Humax'i nasil değişmezsem alacağımda onun gibi olmalı.
    1080i ya da 1080p ne kadar önemlidir bir led tv için ?
    İşlemcinin hızlı olması recever için ne kadar bir kriter sayılır ?
    Ben açıkçası paylaşım (cccam) ile pek ilgilenmiyorum. Görüntü cam gibi temiz billur olsun isterim. İnternet büyük bir kolaylık ve paylaşım. Yoksa satıcıların pazarlama taktik ve laf kalabalıklığı tuzaklarına maruz kalacaktık. Her alanda bilinçli olmalıyız.
    Teşekkürler.




  • Vu+ duo kesinlikle
  • merhabalar ustalar
    vu+ duo yu en ucuz nerden bulabilirim? internette 950lerde ist. ucuza satan varsa bana ulaşsın.
  • Herkese tekrar selamlar.
    Bizim gibi amatör arkadaşlara çok faydası olan bu siteye tekrar teşekkür ederim. ( Özellikle vakit ayırıp teknik bilgileri bizim anlıyabileceğimiz bir dille açıklamalarda bulunan üstatlara sözüm )
    Coolstream NEO Sat ile AzBox arasında takıldim yardım ederseniz sevinirim. Daha önce de belirttiğim gibi benim için görüntü kalitesi ( SD ve HD yayınlarda ) önemli. Anladığım kadarıyla Kthrein 912 sahneden çekilmek ve vu duo'da üstünlüğünü kaptırmak üzere. Benim aradığım en az 5 sene başımın ağrımayacağı bir hd recever.

    Teşekkürler
  • kardeşim vu duo niye üstünlügünü kaptırıyormus müthiş bir cihaz ve gün geçtikce gelişiyor pip desteğide geldi (iki kanalı ekranı bölerek izlemek ) almayı düşündügün cihaz görüntü kalitesi güzel ama sorunlu aletler
  • aynen vu+duo çok iyi bir cihaz performans vs olarak
    atlanta hd box da iyi bir cihaz ama imaj vs desteği yok!!
  • rehber kardeş

    Receiver işinde son 6-7 senedir hatta daha bile eski;tavukmu yumurtadan çıktı yoksa yumurtamı tavuktan çıktı diye tartışılır bu cihazlar!!

    Bir "marka fanatikleri" vardır zaten onlar hiç bir şeyen anlamazlar!
    Birde aldığı malı,dünyanın en iyisini sananlar vardır!

    Bu ikisi çok ciddi oranda fazla bir kesimdir!!!

    Sana TF ye takıl diyeceğim ama orası ap-ayrı bir alemdir!!


    Kısaca bu yeni nesil ve basettiğiniz özellikle HD-Receiver larda zaten kalite bir yere kadar
    hatta çoğundan kalitede yoktur(resim kalitesindne bahsediyorum!!) SD lerde ise durum
    dahada vahim!!

    Bazı cihazlar ise CS işini yapanlar ve zaten milletinde parayı verdiği cihazlar bunlardır ve adam zaten CS yi yapıyormu sadece buna bakıyor kaldıki parayıda bunun için veriyor!

    Cigara kutusu gibi teneke cihazlar bir sürü paraya satılır DB gibi örneğin ama CS işinde süper

    Sende olaya CS için bakıyorsan,tavsiyem DB nin modellerinden birisini al!!
    veya diğer tüm CS işni yapanlarda aşağı-yukarı aynıdır;ancak ben ekranı bölüyor yok MKV yi oynatıyor yok bilmem neyi yapıyor veya açıyor v.s işlerine bakmadan bunları yazıyorum,bahsettiğim durum resim kalitesi+CS dir diğer işler keyfe keder işlerdir!!

    Yok sende benim yada bizim bazı arkadaşlar resim kalitesi hastası isen;o zaman işin çok zor,çünkü böyle çok iyi video kalitesi olan HD-Receiver yok!!!hatta hiç yok
    ANCAK CS işini yapmayan ama kaliteli hatta çok kaliteli cihazlar var,bunlar TR de yoktur,
    Almanyadan getirteceksin! ama bu cihazların çoğu CS yi hiç yapmaz sadece FTA cihaz gibi çalışır yada bizde Modüllü DSmart ta iş görür sadece!!

    Bahsedilen Atlanta/VU+Duo ve diğer tüm CS işini yapan yada çok iyi yapan cihazların neredeyse tamamıda CCCam işinde "Enigma2" kullandığı için hem SD hemde HD resim kalitesi düşmektedir(bana göre ciddi düşmektedir!!)bunu bilen bilir hatta herkes bilir gari

    Bahsettiğin Kati ise benim şuanda kullandığım cihazdır,bu bahsedilen yada piyasadaki
    neredeyse tüm cihazlardan video kalitesi(resim)yönünden çok çok daha iyidir!bunuda bilen bilir,bilmeyenlerde bilir ama onlar yiğitliğe yedirmezler bunu söylemek için

    Ben Kati912 yi öncelikle video kalitesi çok yüksek ve FTA+DSmart için almıştım!!
    ilk hedefim kısaca resim kalitesidir!! bunu Kati ile yakaladım(ama en iyiside budur diye bir iddiam yoktur ama CS işindeki tüm cihazlardan bu konuda malum sebeblerden daha iyidir!!)

    CS içinse bundan fazla bir cacık olamıyor!!bunuda peşinen biliyordum!yani ne verirse eyvallah diyecektim! şimdilik bunu kullanıyorum,çünkü enigma2 ile değilde original-image
    üzerinden(OsCAM/VizCAM destekli) CS yi yaptığı için malum sebebten resim kaliteside bozulmamış oluyor!!

    Ancak böyle cihazlar her adama gelmez,bunuda peşinen söyliyeyim ve kafanızda;salt CS yi stabil yapsın gibi bir düşünceniz varsa,Kati hepten unutun,işinize hiç yaramaz!!

    Ama kriterleriniz adam gibi bir kalite(HW olarak)elinize alınca adam gibi bir cihaz olsun ve en önemliside resim kalitesi çok iyi olsun v.s v.s diyorsanız bunu alabilirsiniz zaten fiyatıda beleş sayılır € 160/170 kağıt gibi Almanyada,ayrıca dandik Çin malıda değildir,Kore malıdır!
    Markasıda Alman "Katherin" dır çakma filan cihaz değildir
    Firma üretici olarak çok ciddi ve çok eski bir firmadır,ancak 912 modeli sanırım üretimden kalkmış olabilir! epeyi zamandır bu cihazı almak isteyenler var ama pek bulamıyorlar gibi!!
    bu arada bizim gazımızlada çok kişi aldı hem TR de hemde Almanyada ancak biz bütün bunları baştan söyleyerek gaz verdik,haybeye teneke kutularına salt CS yapıyor diye hiç gaz vermedik!! neyse onu konuştuk! alanlarda çok memnunlar,açıkçası bana hiç şikayette gelmedi!! ama alanlar bunların bilinciyle aldılar!
    Bana göre üretimi sonlandı gibi ama bunun muadili bir başka cihazda mutlaka gelir,zaten
    Kati de bir sürü model var,ancak bildiğim kadarıyla CS yi bir şekilde bu yapıyor!ondan dolayı
    2010 da çok tutuldu bu cihaz dışarda sonrada bize geldi,bi,zde gazı verince mal bitti yaw


    ++
    Sende bir karar vereceksin,böyle bir cihazmı olsun(örneğin Kati912 gibi) ama CS işi sakat olan
    veya
    resim kalitesi çok önemli değil veya idare etsin yeter ama CS yi adam gibi yapsınmı
    diye?????

    CS işi önemli ise zaten piyasada bir dünya Marka var,gözün kapalı bile alabilirsin!
    DH/TF den birilerine sorarsan zaten işin içinde hiç çıkamazsın,bu Siteler fake/satıcı/firma çalışanı/çakal satıcılar/fanatikler v.s v.s tiplerle doludur!!! bunlardan bir hayır gelmez bilgide gelmez kafanda büsbütün karışır

    ++
    Biz şimdi yeni bir cihaz var(Marka olarak eskidir Polonyalıların)
    "Opticum" un sanırım "Prima" modeli,biz şimdilik buna takıldık ama ortada icraat henüz yok!!
    haftaya bir dostumuz Almanyadan cihazı alıp getiriyor,teknik olarak veya kağıt üstünde çok iyi+destek süper(Polonyalılarıda bilen bilir) fiyat yine beleş sayılır,yani Kati gibi!!!
    HW kalitesi olarak Kati kadar olmayabilir! ancak firma desteği ve heriflerin bu işi bilmesi benim için çok daha önemlidir! ama tek sorun cihazı bir şekilde almak isteyen Almanya dan getirtecektir! Garanti filan yok,zaten bizdeki Kati de de yoktur!!

    Ve en önemlisi CS işinde çok iyi olması+CCCam yine "direk org.image" üzerinden çalışması ve E2 ile işinizin olmaması ben umutluyum bu cihazdan çünkü Kati,açıkçası illegal işlerde olmaz!!!dolayısıyla böyle destekleride olmaz doğal olarak!! ama Polaklar bu işte süperler
    zaten şuanda diğer Opticum cihazlarda destekleride süper devam ediyor!

    Hakan Beyin eline geçerse asıl testide o yapar(kamaxx) bizde ne varsa o söylenir,Satıcı değil,"kullanıcıyız" biz!!!

    Eyvallah

    CAN++





    Edit;duyduğum/bildiğim kadarıyla bizim Erol Bey yakında yeni bir Receiver çıkarıyor ve çok iyi imiş(ben söyliyenin yalancısıyım)
    bahsettiğim firma Dikey Elektroniktir!! VU+ nun sahibi yani!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 15 Haziran 2011; 20:39:39 >




  • He he...

    Üstat selamlar,

    Her zamanki gibi yine mim noktalarına işaret etmişsiniz.

    Özellikle forumlarda "kafa karıştıran çakallar" niteleme ve tespitiniz çok önemli !...

    Zira adam çıkıyor ortaya diyor ki;

    "220 TL'ye HD cihaz varken, neden gidip, daha pahalısını alacaksın. Bu cihazların hepsi
    aynı. İşlemci, yazılım filan hikaye...
    " diyor.

    Bu şekilde yönlendirilen kullanıcı; vay yazılanları okumasaydım, fazladan 200 - 300 TL daha
    kösülecektim. İyi ki gidip, yerli markayı uygun fiyatla aldım. Oysaki o yerli marka diye lanse
    edilen cihaz, ÇİN'de parçalar halinde yaptırılıp, Türkiye'de montajlanan cihaz olduğunu
    bilse, uyanacak ama uyanamadan malı almış oluyor. Sonrası ise, bildiğimiz klasik ince
    yalanlarla avutma ve forumlar eliyle hafiften de odun gösterme uygulamaları...

    Marka vermeden bahsedeyim; yahu adamın biri(çakal satıcı) daha düne kadar öve öve
    bitiremediği cihaz için, memnun değilseniz, satın. Linux'lusu çıktı onu alın diyor. Alla alla !
    Mualla ne ala... Millet peynir ekmek tüketir gibi uydu cihazı mı alacak!?

    Tabi burada sorumlukluk birazda kullanıcının kendisinde...

    Öncelikle ihtiyacının ne olduğunu iyi belirlemeli, (özellik, kaç saat tv izliyor, şifreli, şifresiz
    kanallar, maç, güreş)

    Kullanıcı ihtiyacını belirlemeden, malın fiyatı uygun deyip, balıklama atlıyor. Sonra biraz
    arkadaşından, biraz internetten derken, bilgi edindikçe yanlış cihaz edindiğini anlıyor.
    Anlıyor, anlıyor olmasında... Bu durum birazda "Aaaa Kral çıplakmış." benzetmesine
    uygun düşüyor işte...

    Yine değinmeden geçemeyeceğim.

    İsmi lazım değil forumda, çatlak mühendis (pardon çatlak yöösek möhöndüs) yazmaya
    başladı... Aman ne yazmak Adam yine öyle atıp, tutuyor ki; cihazında uscale
    çip'i varmış ta, SD yayında çok iyi imişte... Yani kullanıcının beklentisine uygun düşecek
    şekilde, "ver coşkuyu, ver coşkuyu" yapıyor.

    Oysaki upscale uygulaması; uygun donanımlı PC'lerde, uygun arayüzler marifetiyle
    gerçekleştirebilecek bir işlem. Yani kısaca upscale yapılacak medya, önce özel donanımlı
    laboratuvar'ında işlenmesi gereken bir uygulamadır.

    En önemlisi de upscaling steram (akış = yani uydudan akan)'den gelen verinin eşzamanlı
    olarak upscaling ("bir üst çözünürlüğe yükseltme" diyelim olsun.) yapılabilmesi
    mümkün değildir.

    Uydu cihazınlarında upscale yapıyor diye lanse edilen işlem, cihazda oluşabilecek
    enterpolasyon, ghost benzeri olumsuzlukların, cihazda donanım yada yazılım olarak
    bulunan birimce telafi edilmesinden başka birşey değildir. Bu husus, hem uydu cihazı
    hemde görüntüleyiciler içinde böyledir.

    Millete Led aydınlatmalı tv'leri nasıl LED TV diye kakaladılarsa, aynı çarpıtma şimdi uydu
    cihazları açısından da uygulanmaya çalışılıyor.

    Bu arada bende epey döktürdüm galiba...

    Herneyse...

    Kullanıcılara tavsiyem; orta seviye bir kullanıcıysalar, HD yayın teknolojisi devam ettiği
    müddetçe, kullanabilecekleri bir cihaz edinilmesidir.

    Yoksa, gazcı çakal satıcının dediği gibi, linux'lu cihazımızda çıktı. İsterseniz ondan
    verelim. Bakın "ismi lazım değil forumda" çok güzel destekte veriliyor. Cihaz upscale de
    yapıyor."
    diye... Amerikan yahudisi mantığıyla, kullanıcı defalarca soyulur.

    Saygılar.




  • Serkan Hocam selamlar

    yaw iteleyin gitsin bu satıcı çakalları ve ben gördüğüm yerde aynen odunu veriyorum bu tiplere

    TF nin içine ettiler,DH ninde ayne ediyorlar,ben artık pek takılmıyorum buralara ve az gelirim,geldimmide dokundurur
    giderim bunlara,yaw vatandaşın kafasını karıştırıp,mal satmanın peşinde çoğu!!!

    Birde normal kullanıcı olupta ya "Fanatik" olmuş yada olmak isteyen veya bir Markaya takılmış v.s gidenler v.s kısaca
    bunlarla zaten bir paylaşım filan olmaz!!!

    Eyvallah+
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.