Şimdi Ara

Babaannemin evinin emlak vergisi %200 Artmış!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün babaannemin eski evinin vergisini yatırmak için belediyeye uğradım, geçen sene 335 lira olan emlak vergisine belediye %200 den fazla zam yapmış 1140 lira istediler. Şaşkına döndüm. Babaannem dedemden kalan işçi emekli aylığıyla geçiniyor. Sözkonusu ev bahçe içinde tek katlı ama çok eski. Ayrıca bahçesi imarda yeşil alan olarak gözüktüğünden ne satabiliyoruz ne de müteahhite verebiliyoruz.

    Ben işsizim, kendime hayrım yok bu parayı versek 98 yaşındaki kadın aç kalacak. Sözkonusu evdeki kiracı ayda 100 liraya oturuyor, onu bile veremediğinden 2 buçuk aylık kira borcu var bize. Ne yapacağımı şaşırdım itiraz etsem önce parayı alır sonra mahkeme mahkeme süründürürler ki bu da masraf.

    Sizlerden ricam konuyu siyasete çekmeden bir yol göstermeniz. Kafam çok bozuk. 98 yaşındaki kadından ne istediler anlamıyorum. Gidip çadırda mı yaşayalım. Bu parayı vermesek bu sefer de kapıya dayanırlar :((

    NOT:Eklemeyi unutmuşum ev K.gümrük/Fatih'de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baytekin -- 4 Mart 2010; 15:03:14 >







  • %200 nasıl artıyor ya ?
  • alış dostum türkiye burası bizimde bahce var aynı senın durumundayız ne satıyoruz öyle duruyor biz emlak vergi 20 tl ödüyoruz bahcenin büyüklüğüne göre fiyat değişiyor allahtan gelirimiz varda ödüyoruz hersene 20 tl bayılmaktan imanımız gevredi etrafımızdaki ler dava açtı ama nafile birinin buna dur demesi lazım
  • Evet satamassın belediyenin yeni oyunu bu yeşil alan masalı ,ileride toki adına istimlak ederek ve evinide istimlak edip 3 krşa alıp 600 krşa satmak için, seni ve belkide yarın beni kucağa oturtacaklar ,tabi erken seçim sonucu gitmezler ise,hükümet geldiğinden beri inşaat kralı oldu TR nin heryerinde inşaatları var ormanlar yakılıyor ,belediyeler kafalarına göre arazi seçip alıyolar aşırı rahatlık böyle bişey işte.
  • %200 vergi nasıl olur onun mantığını anlamış değilim bunu bir sorup soruşturursan iyi edersin.
  • Istanbulun ormanlarina ev yapanlara tapu verdilerde sizin o eski evinize vermediler mi?
    Demekki nüfus olarak azsiniz.yada tasra bir sehirden gelmediniz.Hakkinizi alamamissiniz.
    Ayni benim dedeler gibi.Selanikten göç ettiler.100 sene evvel olmasina ragmen Istanbulda bir m2 yer sahibi olamamislar.Halicioglunda haliç köprûsü geçecek diye evlerini yikmislar.Koskoca bahçesiyle.
  • eğer tek mülkü o ise itiraz edip ödemiyorsunuz emlak vergisini ama 1 den fazla varsa hepsini ödemesi zorunlu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2000watts

    Istanbulun ormanlarina ev yapanlara tapu verdilerde sizin o eski evinize vermediler mi?
    Demekki nüfus olarak azsiniz.yada tasra bir sehirden gelmediniz.Hakkinizi alamamissiniz.
    Ayni benim dedeler gibi.Selanikten göç ettiler.100 sene evvel olmasina ragmen Istanbulda bir m2 yer sahibi olamamislar.Halicioglunda haliç köprûsü geçecek diye evlerini yikmislar.Koskoca bahçesiyle.



    Dostum ev tapulu. Bu seneye kadar tüm vergileri ödenmiş...Anamızın ak sütü gibi helal mülk. Geçen sene 335 lira vergi ödedik toplam. Bu sene 1200 lira deyince şok oldum. Kesin bir yanlışlık ya da dilim varmıyor söylemeye ama bir artniyet var.

    Vatandaşın elinden evini barkını almaya mı niyetliler anlamıyorum. Sulukulede yaşayan Romanları ellerine 3 kuruş verip bir de TOKİ ye borçlandırıp attılar evlerinden. Şimdi oraya lüks konutlar yapılacağı söyleniyor. 2 sene önce imar durumunu öğrenmeye gittiğimde bahçenin yeşil alan kapsamına alındığını öğrendim. 2003-2004 sırasında büyükşehir belediyesiden çıkmış bu karar. Bize haber veren olmadı olsa da babaannem 98 yaşında nasıl ilgilensin kadıncağız?

    Bana en çok koyan hem yeşil alan yapılıp hem de bu kadar vergi istenmesi :((




  • bu konuyu açıp neden şaşırmışlığını anlatıyorsun anlayamadım
    bu ülkede gayet doğal,hala anlayamadınsa,dicek bir şey yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baris195

    bu konuyu açıp neden şaşırmışlığını anlatıyorsun anlayamadım
    bu ülkede gayet doğal,hala anlayamadınsa,dicek bir şey yok


    Ben konuyu çare aramak için açtım eğer tavsiye edebileceğin bir hareket tarzı varsa bunu duymak isterim...
  • Emeklilerden oturdukları evden vergi almıyorlar, varsa ikinci evden ve arsalarından vergi alınıyor. Eğer durum buna uygunsa bu şekilde bir itirazda bulunun. Eğer çözüm olmazsa artışa itiraz edersiniz. Bizim buralarda da Çankaya Belediyesi vergileri fahiş oranda arttırdığı için ev ve arsa fiyatları düştü. Arsaların ederi 80 bin tl civartı iken belediyenin buralara biçtiği değer 150 TL. Yarısını verse belediye arsamı satarım ama şerefsizler ona da yanaşmıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.