Şimdi Ara

Bad Sectors Hkk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, fotoğrafta görüldüğü gibi sıkıntı bir hdd var elimde. Kızımın fotoğrafları olduğundan format atmadan sorunu nasıl çözebilirim sizce ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hok2013 -- 23 Aralık 2016; 16:47:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Konuya ekleyemedim yoruma ekledim
     Bad Sectors Hkk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hok2013 -- 23 Aralık 2016; 16:50:34 >
  •  Bad Sectors Hkk
  • Merhaba,

    Diskinizde cok sayida bad sector var. Bunlari tamir etmek yerine okunabilir olanlari saglam bir diske aktarin. Cunku bu tur programlar diski tamir edemez hatta genelde daha kotu hale getirir.

    Yapmaniz gereken soyledigim gibi diskteki sektorleri (okunabilir olanlari) saglam bir diske aktarmak. bunun icin hdd raw copy tool programini kullanabilirsiniz. 320 gb saglam bir diski hedef olarak kullanmalisiniz. Buraya dikkat edin cunku cok onemli. kendi diskinizi source bos diski destination olarak sececeksiniz. Ters yaparsaniz diskinizdeki verileri silmis olursunuz.

    Bu islem neticesinde elinizde bad sectorlerden arinmis sekilde diskinizin aynisi olacak. Bu diski istediginiz veri kurtarma programi ile taratarak dosyaalrinizi kurtarabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstad,

    yorumun için çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Fakat 320gb için sabit söylemişsin yani elimde 500gblik 2 adet boşta duran hdd var onlara atma şansım olur mu ? Dediğin gibi şuan bad sector olan hdd source diğer boş olan hdd ise destination yapacağım. Dediğim gibi aklıma takılan 320gb olayı. Kurtarma programı olarak Recuva 'yı düşünüyorum fakat sence hangisi daha iyi olur. Şuan hdd 'nin içindeki herşeyi görebiliyorum ama dosyalara tıkladığımda açılmıyor bu işlemi yapınca kurtarma programı işimi görecek değil mi ?
  • En az 320 olmasi lazim. Yani 500 gb ta olur.
    Eger program otomatik olarak bad sektorleri atlayabilir ve kopya alirsa verilerinizi buyuk oranda kurtarirsiniz. Ama bazi bad sektörler, mesela fiziksel ariza boyutuna gecmis diyebilecegimiz bad sektorler diskin donmasina sebep olur. Bu tur disklerin kopyasini almak icin ozel donanimlara ihtiyaciniz var. Sizdeki diskin bu seviyede arizali olmadigini dusunuyorum. Cunku hhd regenarator ile tamamini taratmissiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Program olarak dmde tavsiye ederim. Bunun full surumunu bulamazsiniz. Ama free versiyonuyla dosyalari klasör klasör alabilirsiniz.

    Ikinci olarak r-studio kulanabilirsiniz. Bu da oldukca gelişmiş bir programdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hd_doctor kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim üstad. Şimdi 500gblik bi hdd 'yi boş kasaya takıp bozuk olan hddyi bad sectorsuz olarak aktaracağım. Dediğin gibi fiziksel herhangi bir arızası olma ihtimal çok çok düşük. Genelde direk kapatmadan dolayı hdd kafa sıkıntısı. İnşAllah dediğin gibi kurtarabilirim ne hdd ne laptop hiçbişey fotoğraflardan önemli değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hd_doctor kullanıcısına yanıt
    Tamamdır üstad söylediğin programları deneyerek almaya çalışıcam. Büyük ihtimal Pazar günü veya Çarşamba günü konuya bilgi aktarıcam en azından başına gelen biri olursa yardımını almış olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstad, pm attım ama okuyan arkadaşlarda yararlansın diye burayada yazıyorum. Sayende kurtulma yolunu buldum gibi ama harddisk bulma konusunda sıkıntım var. 2 adet 500gb var ama biosta göremiyorum nedense. Şöyle bişey yapsam 2TB seagate harici harddisk var. Ona atsam olurmu sence ?
  • Hok2013 kullanıcısına yanıt
    pm'den cevap verildi. sonuca göre konu güncellenecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.