Şimdi Ara

Bağlanamayan Fiber net için istenilen modem ücreti hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Normalde 8mbit Net Limitsiz AKK'sız ADSL kullanmaktaydım. Geçen hafta bir hata edip TTNET Fiber 50mbit'e geçeyim dedim. Müşteri hizmetlerini aradım ve abonelik işlemlerini yaptırdım. Modem bedava kampanyalarından biri olan 3'lü paket olarak 12 ay tahütlü olarak işlem yapıldı. Bu arada telefondaki yetkiliye özellikle oturduğum yerde bu hızı alabilir miyim diye de sordum. Ertesi gün bir kurye modem ve sözleşmeyi eve bıraktı. Aynı günün sabahı da telefonuma "internet hizmetiniz aktif edilmiştir" diye mesaj geldi. Modemi bağladım fakat sinyal alamadım. 444 0 375'i aradım ve arıza kaydı bıraktım. 3 gün dönen kimse olmadı, sornasında ben aradım. Konuştuğum kişi oturduğum yerde henüz altyapı olmadığını ve bu yüzden Fiber internet veremeyeceklerini ancak Hipernet alabileceğimi açıkladı. Ayrıca tarife değişikliği için Telekom müdürlüğüne gitmem gerektiğini de söyledi. Ertesi gün Telekom müdürlüğüne gittim ve durumu açıkladım. Müdürlükte görüştüğüm kişi de bana aynı şeyleri söyleyince bende kullanamayacağım hizmeti iptal ettirmeye karar verdim.

    Buraya kadar herşey tamam. Fakat görüştüğüm kişi bağlantı ücreti ve modem parası olan 287 TL'nın bir sonraki ay fatura ile bana gönderileceğini söyleyince kafamın tası attı. Buna doğal olarak itiraz ettim. Sözleşmede Fiber istedim ve onun için imza attım ama bana farklı bir internet verme çabasındasınız dedim. Kullanmadığım bir modem ve hizmet için 287 TL ödemem dedim. Bunun üzerine müdürlükteki kişi faturanız geldiğinde çözüm masasına itiraz edersiniz dedi.

    Buna benzer bir olay başından geçen biri varsa ondan çözüm almak isterim. Tüketici haklarına başvuracaktım fakat öncelikle buradan bir fikir almanın daha iyi olacağını düşündüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DavionVargas -- 9 Eylül 2013; 12:24:56 >







  • https://tuketici.btk.gov.tr/giris/

    adresine üye olup şikayetinizi güzel bir üslupla yazarsanız, 2 gün içinde sorununuz hallolacaktır.
  • Hakem heyetine başvurmadan kendi başıma gelen olayı anlatayın belki yardımı dokunur.

    Babamın adına olan net hizmetini geçen kasım ayında iptal ettim iptal işlemleri sırasında bana ücretsiz olarak verilen HUAWEI HG655d modemide teslim edip teslim tutanağını ordaki görevliye mac adresiyle beraber yazdırarak imzasını aldım buraya kadar bir sıkıntı yok.

    Sonraki ay 230 lira fatura gönderildi ve modem parası olduğu söylendi bende senin gibi sinirlenerek telekom müdürlüğüne gittim ve teslim fişini gösterdim ve 10 dakika içinde fatura iptal edildi.

    Senin yapacağın en yakın telekom müdürlüğüne gidip modemi teslim et en nihayetinde elinde sözleşmen var alamadığın bir hizmetin faturasınıda ödemek zorunda değilsin sözleşmede 2 tarafta cayabilir yazar en nihayetinde hiç kullanamadım yazmışsın modemi teslim ettikten sonra derdini eksiksiz şekilde alttaki linkten 5 dakikada üyelik açıp btk yaz seve seve halledecekler.

    Umarım yardımı dokunur.

    https://tuketici.btk.gov.tr/giris/




  • Mesaj yazan arkadaşların aktardığı kıymetli bilgiler dışında burada irdelenmesi gereken, daha doğrusu Btk'nın kapatması gereken yasal boşluk var. Dolandırmak amacıyla farklı Telekom görevlilerinin FARKLI altyapı beyanlarından dolayı, yani kendi hatalarından dolayı aboneden modem parası istemek tam bir dolandırıcılık örneğidir. Sürekli buna teşebbüs etmeleri ülkede yasal yaptırım olmamasından kaynaklıdır.

    Ayrıca o modem 287 lira yapmaz. Cihaz fiyatlarınıda Btk belirlemeli. Yalnız sorun şu ki; bunca dolandırıcılığa ve firma/personel kaynaklı ahlâk yoksunluğuna Btk'nın onay vermesi kendilerini çözüm platformu olarak görmemizi malesef engelliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faturayı bekleyin ama ödiyeceğinizi sanmam oldu tüketici Mah. Gidersin benim de bugün netim bağlandı 8 lik ama 8 alamıyorum 6 ya kadar destekliyormuş yapacak bişey yok 6 ya talim olucaz adamlara eski evimde alıyordum diyorum orada da bakır kablo ile geliyordu ama 8 lik kullanıyordum fiber alt yapı yok diyor ulan fiber olsa Adsl neden alayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emo5313
    Babamın adına olan net hizmetini geçen kasım ayında iptal ettim iptal işlemleri sırasında bana ücretsiz olarak verilen HUAWEI HG655d modemide teslim edip teslim tutanağını ordaki görevliye mac adresiyle beraber yazdırarak imzasını aldım buraya kadar bir sıkıntı yok. Sonraki ay 230 lira fatura gönderildi ve modem parası olduğu söylendi bende senin gibi sinirlenerek telekom müdürlüğüne gittim ve teslim fişini gösterdim ve 10 dakika içinde fatura iptal edildi.


    Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Emo5313 seninkine çok benzer bir durumdayım fakat fatura çıkmadan modemi teslim almıyorlar. Görevli kişi modemle sözleşmeyi tekrar bana verdi ve ekim ayının başında çıkarılacak fatura ile birlikte gelmemi ve çözüm masasına başvurmamı istedi.




  • Evet durumlar benzer umarım sonuda senin istediğin gibi çözülür.

    Faturayı bekleme işi bana baya saçma geldi kendi görüşüm verilemeyen bir hizmet var ve faturayı bekle diyorlar nasıl iş anlamadım siz tekrar müdürlüktekiş çözüm masasına baş vurun peşini bırakmayın bu üç kağıtçılar milyar dolar karda etseler müşteri memnuniyeti 0 ne yazıkki.
  • Bugün 8mbit ADSL'imi kapattırmak için tekrardan müdürlüğe gittim. Konuştuğum kişi aynı şeyleri söyledi. Fatura gelmeden çözüm masasına giderseniz ilgili şikayet fatura olmadığından dolayı otomatik olarak kapatılır dedi.
  • 287 lira`ya Yeni router alınır çok pahalı bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.