Şimdi Ara

Balrum yepyeni bir oyun ultima tadında.... [REHBER]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar direk konuya dalıyorum bodoslama..

    Balrum nedir ?


    -Balrum kickstarter projesi ile hayat bulan balconyteam isimli ekibin elinden çıkma izometrik , 2D , açık dünya ve sıra tabanlı (sadece dövüşler sıra tabanlı) bir RPG.

    Balrumun esprisi nedir ?

    -Balrum benim gibi 98-99 yılından kalma dinozor oyuncular için adeta bir ilaçtır.O dönemleri hatırlayanlar bilirler ama bilmeyen yeni kardeşlerimiz için o döneme ışık tutmak gerekirse oyun içi detayların grafiklerin çok üstünde olduğu dönemlerdi.Hile hurdanın olmadığı emeklerin ön planda oldugu dönemlerdi.O dönemlerin efsaneleri arasında Diablo2 ve Ultima Online gösterilebilir.

    Grafik olmadan oyunun tadı nerde peki ?


    -Hemen şöyle açıklayım kendi canımızı doldurabilmek için yapılan işlemleri sayarsam oyunların içerisindeki detayların ne kadar tatlı olduğunu anlayabilirsiniz sanırım.İlk önce koyun bul , yününü al , onu terzi mekanında işle ,ipek ve kumaşa çevir , sonra bandaj yap ve kendini iyileştir :)

    İyi güzelde Balrumdan bahset hele biraz...

    -Hemen efendim.Balrum açık bir dünyada hayatta kalma , rol yapma , görevlerle haşır neşir olma , craftingle uğraşma ve buna benzer öğeleri çok tatlı bir hikayenin içine gömmüş oldschool bir RPG oyunudur.Baştan söyliyim orta ayar bir ingiliççe gereklidir hikayeleri ve olay örgüsünü anlamak için.

    Hikaye nasıl başlıyor peki ?

    -Ailesini kaybetmiş ve büyükdedesi ile yaşamaya devam eden bir maceracıyı yönetiyoruz.Oyunun başında evimizin giriş kısmı yangından ufak bir hasar görmüş ve dedemiz bunu tamir etmemizi istiyor bizde bunun için etraftan odun toplayıp tamir işine girişiyoruz.
    -Daha sonra evleri alevler içinde kalan ve aile bireyleri kayıp olan bir komşumuzu araştırma görevini veriyor dedemiz ve bu görevleri yaparken ufak ara görevleri de yaparak hikayenin detaylarına ulaşıyoruz.Kendimiz ve ailemiz hakkındaki gizemler ne acaba yada dedemizin bize söylemediği şeyler neler ?
    - Yan görev derken mesela evimizin hemen aşağısındaki komşumuzdan 10 tane arı toplama görevini de alarak ufaktan exp toplayabiliriz.Hem evimizi tamir etmek için odun toplarken o sırada da arı toplayarak iki görevi de aradan çıkartabiliriz.
    -Unutmadan söyliyim oyunda inanılmaz bir detay var ve görevler diyaloglar çok fazla kısaca en hardcore oyuncunun bile bitirmesi çok uzun sürecek bir oyun.

    Peki iyi hoşta karakter oluşturma olayı nasıl ?

    -Oyuna başlarken Guild Wars 2 deki gibi kendi hikayemizi oluşturarak başlıyoruz ve bu hikayede seçtiğimiz şeyler bize bonus , meslek ve karakterimizin türü hakkında sonuçlar doğuruyor.Mesela hikaye oluştururken kamp yapmayı çok severim her ortamda hayatta kalırım diyoruz ve bize survivalist diyor ve bunun bonuslarını alıyoruz.Daha sonra büyücü bir aileden geliyorum diyoruz ve malum büyücü yönünde ilerliyoruz yada büyücü bir aileden geliyorum ama ben ok ve yay kullanmayı seviyorum falan diyoruz archer yönünde skill ve statlar geliyor.Daha sonra alchemy yada blacksmith gibi mesleklerden birini seçip yola devam ediyoruz az çok kafanızda oturmuştur diye düşünüyorum.

    Oyundaki combat sistemi nasıl sıra tabanlı olayı nasıl işliyor ?

    -Sıra tabanlı mantığı satranç ile aynı mantık da aslında bir hamle sen yaparsın bir hamle düşman.Oyunun başından beri yanımızda olan pet hayvanımızla birlikte oyuna başlıyoruz ve savaşlarda inanılmaz faydası dokunuyor oyunun içinde diğer hayvanlarıda ehlileştirerek(tame) petiniz yapabilirsiniz tabiki de.Ayrıca petinize tanklatabilirsiniz ama öldürmemeye dikkat edin.
    -Okçu ve büyücü classlarının kısaca range olanlar düşman yanına gelene kadar zaten iyi bir hasar veriyorlar ama melee classlarda savunma ve kritik olarak o açığı kapatıyor diyebilirim.
    -Combat sistemi ilk başta zorluyor alışamıyorsunuz ben 2 kere oyun başında ayıya öldüm mesela yeniden başlamak zorunda kaldım :)

    Oyundaki ufak detaylar ne ola ki ?

    -Mesela petiniz ölürse phonenix egg ile tekrar canlandırabilirsiniz onuda ağaç keserek bulabilirsiniz.
    -Eşyalarınızı blacksmithden tamir edebilirsiniz.
    -Oyundaki para ile skill açtırıp str , dex falan satın alabilirsiniz.
    -Oyundaki her şey ile etkileşime geçebildiğinizi unutmayın ufak bir vazonun içinden neler çıkacağını bilemezsiniz :)
    -Uyuduktan sonra açıkıp susayacaksınız ve canınız azalabilir telaş yapmayın dedenizin evinin yanındaki kuyudan su içip inventory kısmından fooda gelerek bir şeyler yiyip kendinizi toplayın
    -Uyurken kabus(nightmare) görebilirsiniz telaş yapmayın kabustaki yaratıklara kendinizi öldürtüp uyanın sonra tekrar uyuyun :)
    -Millet evdeyken sandıklarını açmaya yada bir şeyler çalmaya kalkmayın direk saldırırlar salak değiller
    -Kendi güvenli evinizin etrafına birşeyler ekip biçin sonra toplarsınız alchemyde kullanırsınız.
    -Combattayken can potu kullanabilirsiniz ufak ama önemli bir detaydır.

    Şimdilik rehberimizi burada bitiriyorum eğer beğenilirse istek olursa resimli paylaşımlarla konuyu zenginleştirebilirim.Okuduğunuz için teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExtremTarz -- 23 Nisan 2016; 9:10:45 >







  • Bahsedilen oyunları seven arkadaşlar zaten atlayacaktır bu oyunu oynamak için.Ben oynadım bi süre, gayet güzel ve hoş.Eski günlerin havasını çok iyi yansıtıyor bana göre.
  • Tam da bu aralar bır arayıstaydım mukemmel bir zamanlama ile cıktı :D
  • Bana rpgden cok Hayatta kalma/Survival oyunu gibi geldi. Örnek vermek gerekirse Don't starve



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brokoli Çorbasi -- 24 Nisan 2016; 23:44:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brokoli Çorbasi

    Bana rpgden cok Hayatta kalma/Survival oyunu gibi geldi. Örnek vermek gerekirse Don't starve

    Evet survival öğelerinede fazlaca yer vermiş ama temelde bir RPG oyunu olarak geçiyor...
  • Grid sistemi kare yerine altıgen olsaymış daha iyi olurmuş sanki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.