Şimdi Ara

Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) (3660. sayfa)

10 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 22 Misafir (3 Mobil) - 26 Masaüstü6 Mobil2 Android
5 sn
74.922
Cevap
1.823
Favori
6.185.115
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
250 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 36583659366036613662
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dikiştutmazsabri kullanıcısına yanıt
    heryerde bunu söylüyorum, bi kişi daha gördüm ya, ürün fiyatı 2 kat artıyor, benim maaşım da 2 katı artıyor

    en ufagindan aha hesap 2019 da ev aldım 150bin tl, maaş 3700 tl, bu eve bu civarda satılanlar ile kıyaslama yapıyorum 1.600bin tl, maaş şimdi 49bin tl

    gelde paralı çalışan sosyal medyadaki yüzde 137 enag enflasyonunu anlat,

    yüzde 69 ile bunlar kilicdaroglu nu da cumhurbaşkanı yapmışlardı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .montana. kullanıcısına yanıt

    0.431 getiri


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S24ULTRA kullanıcısına yanıt
    Ekmek 2 liradan 10 lira olmuş onu söyler ama kendi maaşı 3000 liradan 12000 olduğunu soylemez.sark kurnazi çok ))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet atış -- 28 Nisan 2024; 11:48:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dikiştutmazsabri kullanıcısına yanıt
    Hükümetin memur dışında kimseye birşey verdiği yok lakin eskiden memur emekli ikramiyesiyle 1 ev, 1 araba alırdı, şimdi alsın da görelim hadi, eskiden Türkiye, İsviçre değildi ama bu kadar da, kötü durumda değildi.. Yeni nesil çocuklara bi zahmet, kaybedilen 128 milyar dolarları, kimse kullanmasa dahi, dövize endeksli geçiş garantili köprüleri, kamu kurumlarında üst düzey konumdakilere verilen dünyada eşi görülmemiş uçuk maaşları da anlatın bi zahmet.. Üst komşum evini 350 ye aldı 2 yıl önce, bugün 2 milyon diyor, bu neyin kafası neyin ekonomisidir, başka ülke olsa 50 kere hükümet dağılmıştı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 28 Nisan 2024; 12:1:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dikiştutmazsabri kullanıcısına yanıt

    yakın dönem için doğru değil..

    2021 Mart ayına göre gıda ve normal aile giderlerini hesapladım. Enflasyon yaklaşık yüzde 650-700 arası artış söz konusu, emekli maaşına gelince % 390 artmış ..

    youtubeda eski market insertleri var. sizde bakarak hesaplayabi,lirsiniz

    Çok ciddi bir fark bu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeravalar -- 28 Nisan 2024; 12:6:52 >
  • dikiştutmazsabri kullanıcısına yanıt
    Şunları yazarken hiç yüzün kızarmadı mı? Eskiden asgari ücretle bile ev alınırdı, şimdi kirayı ödemek için bile karı koca çalışsan ancak aç kalmıyorsun.

    Karşınızda kendi seçmen kitleniz var sanıyorsunuz ama artık onların bile gözü açıldı haberiniz olsun.

    Hikayeniz bitti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90’lı yıllarda bu kadar lüks harcama yoktu. Şimdi asgari ücretlinin evinde bile kocaman televizyonlar var. Elinde son model telefon var. Bunların hepsi krediyle borçla alınmış ürünler. Eskiden insanlarda korku olurdu, borçlu olunca uyuyamazlardı. Vicdanen rahatsız olurlardı. Şimdi borçsuz insana öcü gözüyle bakılıyor, aman bu da hayatı yaşamıyor deniyor. Büyükler ne demiş, ayağını yorganına göre uzat.. Malesef bu zamanlarda bu tabanı zayıf zenginleşmenin ağır sonuçlarını yaşıyoruz..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • muhammet atış M kullanıcısına yanıt
    ihtiyaç ürünleri, satın almak durumunda olduğunuz şeyler, gerçek enflasyon ve üstünde arttı. maaşlar, ücretler çakma resmi enflasyon oranında artırıldı.

    atom fiziği değil, basit matematik. şark kurnazı kimmiş, belli olmuş oldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslanaslan10 kullanıcısına yanıt
    kaç yıllık araştırmanın, örneklemelere dayalı sonuçları bunlar? eskiden de "inşaatta amele, cebinde malboro var" masalları anlatılırdı. sanki marlboro almak statü gösterirmiş gibi. en dandik telefon markaları, pazarda epey yer tutuyor. zira aksi olsa batar giderlerdi. kim kullanıyor bunları?

    şu önyargılarla yine iyi idare ediyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülke tarihinin en acımazsız şartları an itibarı ile mevcut. konu komşusuna bakan, sağa sola göz atan, tüm ülkeyi aynı sanıyor. yoksulluk rezalet bir hızda artıyor gençler. saçma argümanlara değil, ülke bekası için, doğru ekonomi politikalara ihtiyaç var. uyuyan seçmen kitlesini bir kısmı uyanda ama uyuyanların sayısı hiç de az değil. böyle giderse, "ahh keşke venezuella olabilsek" diyeceğiz, uyandırmış olayım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    Örneklem istiyorsanız çevrenize bakabilirsiniz, Türkiye’de borçsuz insan yok gibi, biraz araştırın ekonomistleri dinleyin, çılgınca bir tüketim toplumu olduk. Doyumsuzuz. Her zaman en iyinin en iyisini istiyoruz. Çok kazanan da, az kazanan da telefonun en iyisini, arabanın en iyisini istiyor. Böyle bir dünya mümkün değil. Biraz kendi özeleştirimizi yapmalıyız, siz yapmazsanız maalesef hayat yaptırır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aslanaslan10 kullanıcısına yanıt
    senin tüketim toplumu sandıklarının büyük bölümü, yarın daha pahalı diye alabildiğini alıyor. sizin görüşünüz kısmen doğru, kısmen hatalı. şahsi gözlemle sonuca ulaşılmaz. objektif olmaz. saklanan verileri biraz biraz yakaladıkça açıklayan , çok az kalmış medya temsilcilerini takip edin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhammet atış M kullanıcısına yanıt
    ben kimseyi zarar sokmadım. hayal dünyanız çok geniş.

    ve evet ekonomi çok kötü, döviz 2002 den beri kaç kat artmış sen say.. bir tane yalan veya algımı kanıtlasana. muhalif olmak bu devirde suç değil, gurur vesilesi. ülkesini gram seven , mevcut durumu getirenlere muhalif olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2023 genel seçimlerinden sonra 2024 yerel seçimlerini kaybetmek pahasına liyakatli kadrolarla doğru ekonomik hamleler yapılarak ekonomiyi düzeltme ve enflasyonu KALICI OLARAK DÜŞÜRME gayreti içindeler ve bunda da çok ciddiler çünkü 2028 genel seçimlerini kazanmanın tek yolu enflasyonu kalıcı olarak düşürmekten geçer. 2028 genel seçimlerine yine nispeten yüksek bir enflasyon ile girilirse şayet iktidarı bu sefer Tayyip Erdoğan bile kurtaramaz. Onun için devir hükümete köstek olma değil destek olma devridir. Ve onun içindir ki dövize yatırım yapmayı bırakıp milli paramız olan Türk Lirasının itibarını arttırma gayreti içinde bulunmamız gerekir.

  • aslanaslan10 kullanıcısına yanıt
    Katilmamak elde degil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • obasar84 O kullanıcısına yanıt

    Hocam son yıllarda korkunç bir servet transferi yapıldı şimdi eğer biri destek olacaksa hükümete o zengin ettikleri olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omeravalar kullanıcısına yanıt
    Emekli maasi bundan 10 sene sonra dahada kotu olucak.Su devirde emekli maasina guvenmek biraz fantezi bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslanaslan10 kullanıcısına yanıt
    Bende bunu anlamıyorum arkadaş, niye genelliyorsunuz? aynı şekilde niye vurgun yapanları, daha dün içsiz güçsüzken, servet transferiyle bir gecede milyoner olanları hiç yazmıyorsunuz ? Bunlar normal mi geliyor size yada milyonlarca vergi borcu tek kalemde silinenleri neden yazmıyorsunuz.. varsa yoksa hep aypone alan o pantolonu delik vatandaş suçlu zaten, aynen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 28 Nisan 2024; 14:41:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horozcu yavuz abi -- 28 Nisan 2024; 14:41:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu tarz polemiklere dahil olmayı tercih etmiyorum ama değinmeden de geçmek içime sinmedi. "Eskiden ekmeği, armutu, sütü vb. ürünleri x TL ile alırken, şuanda 5x TL ile alıyorsun ama senin maaşında y TL iken 5y TL oldu." -> hem ekonomiksel hem matematiksel çok zayıf bir argümandır. Nedenini basitçe izah edeyim.


    1) Enflasyon verilecek maaş artışı öncesinden fiyatlanan bir endesktir. Enflasyonun bu kadar yüksek olmadığı ve kamunun temmuz aylarını pas geçtiği (özel sektörde zam artışları olabiliyordu) dönemde yılda 1 kez iyileştirme geliyordu. Geçtiğimiz 2 senede temmuz ayları da buna dahil edilip 6 aya düşürüldü. 6 aya düşürülse bile sen kaybettiğin alım gücünün, 6 ay önceki versiyonuyla eşitleniyorsun.


    2) Diyelim ki enflasyon 0 ve mutlak idealdesin. Bu durumda bile "paranın zaman değeri" devreye giriyor. İskontolomadan mantık yürütülebilir.


    3) Emekliler açısından bu önerme tamamen falsodur ve en büyük sıkıntı da onlardadır. Yıllarca üst matrahtan vergi ödeyen bir kişinin emekli maaşı, asgari ücretlinin maaş iyileştirmesinin 1/2'si, 1/3'ü vs. gibi bantta kaldı. Çoğu nitelikli emeklinin maaşı enflasyonun olduğu bir ortamda, asgari ücretli aktif çalışan kişinin maaşı ile başa-baş noktasına yakın bir zamanda varabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GCProc -- 28 Nisan 2024; 14:44:21 >




  • 
Sayfa: önceki 36583659366036613662
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.