Şimdi Ara

Baş Dönmesi Hissi Olurken Büyük Tuvalet İsteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 4 senedir hemen hergün durduk yere, herhangi bir sebep yokken başım dönüyor gibi oluyor, kendimi sallanıyormuşum gibi hissediyor, tüm enerjim üzerimden çekilmiş gibi güçsüz hissediyorum. başımın ve sol kulağımın içi sanki havayla dolu ve o havanın uyguladığı basınç yüzünden gözlerim ve sinüslerim de baskı hissi oluşuyor, gözlerim sıkışıyor sanki, bunun yanında boyun hareketleri yaptığım zaman özellikle aşağı doğru telefona bakarak, direksiyon başındayken felan daha da artıyor bu baş dönme hislerim.
    birde baş dönme hislerim olunca inanılmaz büyük tuvalet ihtiyacım geliyor ve boşaltımı sağlayınca baş dönme hissim kayboluyor.
    bu durumu LAPAROSKOPİK reflü ameliyatı olduktan 5 ay sonra yaşamaya başladım ve hekimim bu durumun ameliyat sonrası semptomla alakalı olmadığını söyledi. defalarca nöroloji, kbb, dahiliye, göz ve psikiyatriste gitmeme rağmen en ufak bir ilerleme göremedim.
    böyle sorunlar yaşayan var mı=? nasıl çare oluyorsunuz?







  • Kardeşim bayagi zaman geçmiş ama aynısı bende var. Bir çare bulabildin mi ?
  • Maalesef hala devam ediyor

  • Aynı problem bende de mevcut. Doktora gittiğim de vertigo olduğumu söyledi ve betaserc adında bir ilaç verdi tuvaletim olduğunda hala baş dönme hissi oluyor kulaklarımda basınç oluyor falan sıkıştırıyorlarmış böyle hava basıncı veriyorlarmış gibi bir şey oluyordu şimdilik ilaç bir tık etkili geldi ve çok fazla tekrarlamıyor. Belki ilacın plasebo etkisi var bende tam olarak bilmiyorum. Dediğim gibi tuvaletim geldiğinde dönüyor hala bir tek o geçmedi. Normal zamanlarda ki ataklarımı geçirdi.


    Sizde de "vertigo" başlangıcı olabilir hocam da nasıl hiçbir doktor bunu anlayamamış? Çok saçma.

  • merhaba konu ile ilgili bir gelişme var mı ?


    kendimi tek zannediyordum benden birisinin daha olması şaşırttı. açıkçası doktora gitmedim bununla alakalı çünkü hangi bölüme gitmem gerektiğini bilmiyorum.


    gözlerim bulanık görüyor başım sanki sağ sola yatıyor gibi oluyor ve başım dönüyor . tuvalete çıktığım zaman sorun ortadan kalkıyor. çok saçma . belki piskolojiktir ama her seferinde neden böyle oluyor anlamıyorum. kendimi bayılacakmış gibi hissediyorum

  • Aradan 5 seneden fazla zaman geçmiş, hala aynı sorunlarla boğuşuyorum. Tek bir ilerleme kaydedemedim. Hatta doktora gitmeyi bırakıp 2 sene boyunca psikiyatri desteği aldım bu süre zarfında 4 farklı ilaç kullandım, en ufak bir düzelme olmadı. Gençliğimin baharında berbat bir hayat geçirdim. Son 1 senedir yine doktor doktor geziyorum ve çare bulamadım. Sürekli ayağımın altı kayıyor, sürekli başım dönüyor gibi oluyor, bayılacak gibi oluyorum, fenalık geçiriyorum, kalp atışlarımı hissetmeye de başladım. Hiçbir sosyal aktifitem kalmadı. 1 saatten fazla araba yolculuğu yapamıyorum, sürekli beyin kanaması geçiriyor gibi hissediyorum. Bu atakları her yaşamam da bağırsaklarım mahvoluyor, sürekli ishal oluyorum ishal yüzünden tansiyonum düşüyor, kolonoskopi yaptırdım ibs olabilir dediler. Ama hiçbir hekim kesin teşhis koyamadı. Gittiğim hekimler uzaktan eğitim ile mi mezun oldu bilmiyorum. Yaşım 35 ve bildiğiniz ilaç kobayı oldum, yüzlerce betaserc nötrofil kullandım, antidepresanların, çarpıntı ilaçlarının haddi hesabı yok. Tabi bu sorunlar yüzünden hayvan gibi sigaraya da başladım 2 senedir günde 1 paket sigara içiyorum, çok sinirleniyorum ve alkol de alıyorum. Bazen diyorum kanser olmuş olsam en azından tedavisini görürüm olumlu veya olumsuz. Ama bu hastalığın teşhisi bile yokken ne yapacağım bilmiyorum.





  • Aynı sorunları yaşıyorum öncelikle. Yoğun strese maruz kaldıktan sonra ben de bu durumu yaşamaya başladım. Ancak ben de bir de hipertansiyon var. Doktorlar detaylıca kontrol etmiyor. Doğru düzgün teşhiste koymuyorlar.


    sizlerden ricam şekerli ve ağır gıdaları yemeyin. Yani ben şekeri kestiğimde baş dönmem neredeyse yok oldu . Spor yapıp koşu yapınca da düzeldi. şekerli birşey yediğimde maalesef direk baş dönmesi yaşıyorum.. bir de doktorum. Böbrek mr I istedi. Oradan geçen damarlarla ilgili bir tıkanmadan pis kanı dışarı atamamasından böbreklerin şüphelendi. Ona da bakacağız. Gelişmeleri yazarım.


    sağlıklı beslenin ! Şeker hiç bir türlü yemeyin . Meyveyi bile azaltın ilk 7 gün. Göreceksiniz geçecek

  • Aynı sorunları yaşıyorum ve yalnız olmadığım için kendimi daha iyi hissettim. Neler yaptığımızı burada paylaşabilirsek belki birimize iyi gelir. Çünkü bunu teşhis edebilen bir doktor henüz bende de çıkmadı. Tıpta bunun bir karşılığı yok diyorlar. Öncelikle ben panik atak hastasıyım, 2 yıldır ilaç içmiyorum. Stresli ve kötü bir hamilelik geçirdim. Kızım 1 yaşında. Daha önceden de baş dönmesi şikayetim vardı, dengesizlik gibi, düz yolda yürüyememe gibi, markette sağa sola bakmaktan kafam bir tuhaf olur mesela. Çok hareketli videoları izlediğimde ani baş dönmesi yaşarım. Lunaparktaki hareketli aletlere binemiyorum. Bununla birlikte boyun düzleşmesi ve fıtık var boynumda. İkisi birleşince kombo oldu. Baş dönmesi için bana Vestibuler hipofonksiyon teşhisini vertigo konusunda uzman bir fizyoterapist koydu. Bununla ilgili manuel terapi ve çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bu baş dönmesine biraz iyi geldi. Asıl sorun ise 6 ay önce başlayan tuvalet ihtiyacım ile birlikte ortaya çıkan baş dönmesi, aniden gelen fenalaşma hissi, kendimi aniden bayılacak gibi hissediyorum, ya da içim bir tuhaf oluyor, başımdan kaynar su dökülmüş gibi hissediyorum. Sonra 3-5 sn içinde hissediyorum ki büyük tuvaletim gelmiş gibi ya da gaz var. Baskı hissediyorum, sonra bu fenalaşma hissi yavaş yavaş azalıyor. Ama boynumda acayip bir ağrı oluşuyor, kafam bir acayip oluyor, tuvalet hissi tam olarak bitmedikçe de bu ağrı ve kafamdaki tuhaflık geçmiyor. Tuvalete gidiyorum yaptıktan sonra rahatlama oluyor ama 10 dk içinde yeniden baş dönmesi ve rahatsızlık hissi başlıyor. Kendimi sürekli huzursuz, mutsuz hissediyorum bunu yaşarken. Farkettiğim midem de rahatsızsa ya da ishal gibiysem daha kötü oluyorum. Kabız gibiysem sorun çok daha az oluyor. Bunun psikolojik etkilerinin de olduğunu düşünüyorum ama henüz ilaca başlama şansım yok. Kardiyoloji, fizik tedavi, gastro doktorlarına gittim. mr çekildi beyin ve boyun temiz çıktı. Kalp temiz dedi halbuki çarpıntım da çok oluyor. Özellikle gaz sebebiyle. En son gastro endoskopi kolonoskopi yapalım dedi. Çok gönüllü değilim. ibs den şüpheleniyor. Öyle olsa bile tedavisi ne ise onu uygulayın dedim. Şuan mide ilacı başladık. Mideyi düzeltirsem biraz daha rahatlarım diye düşünüyorum. Bir de osteopati yapan bir ft uzmanı buldum. Ona gidiyorum. İç organlardaki kasları düzeltiyor fln buna da bakabilirsiniz. Bana demir ilacı içmek ve probiyotik kullanmak da iyi gelmişti. Bıraktıktan ve yemeye dikkat etmeyi bıraktıktan sonra yine kötüleşmeye başladım. Sanırım beslenmeye dikkat etmek, düzenli egzersiz, mümkünse stressiz yaşam bizi daha iyi yapıyor. Ama bazen ne yaparsam yapayım yine de bu fenalık hissini yaşayınca bütün keyfim kaçıyor. Çözüm yok, çok çaresiz hissettiğim zamanlar da oluyor. Kendimizi bırakmayalım. İyi gelen birşeyler olursa burayı update ederim. Siz de yazın lütfen 🌸





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.