Şimdi Ara

Başaracağım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mr.Mario kullanıcısına yanıt
    Hocam 25 netle başlayan insanların başlangıç neti sadece salt bi şekilde çalışmak değil. Zeka da değil. Tamamiyle erken bilinçten kaynaklı. Öncelikle güzel bir lise kazanıyorlar ve sonrasındaki süreçte bizim gibi okullarda egzantirik din kültürü ödevleri verilirken bunlar 11.sınıfta rekabet ortamına tabii tutulup denemelere giriyorlardı. Veya hocaların egosundan düşük sözlüye tabii tutulduğumuz sırada bu kişiler obp kasıyorlardı. Yani işin içinde ailenin yönlendirmesi, kaliteli bir okul gibi birçok etmen var aslında. Herkese çalışırsan başarırsın deniyor evet çok doğru ama tek etken değil. Çalışıp başaramayan da birçok insan var bunun sebebi de saydığım faktörler, harici olarak psikolojik yapı ve türevleri de etkili. Ben lise sınavlarına çalışıp iyi bir lise kazanmaya çalışan birisiydim. Ortaokul matematik hocamın zorbalamaları yüzünden diğer derslerden full ve ona yakın net yaparken matematikten 8 doğru yaptığım için 400 puan aldım. Ortalama bir liseye gitmek mecburiyetinde kaldım. Lise dönemim boyunca da matematiğe küstüm matematik hariç tüm derslere çalışmışımdır diyebilirim. Ama gel gelelim sınav için en önemlisi matematik olduğunu anladığım vakit 12.sınıftım. Şu an mezunum ve aylardır 25 nette takılı kalmak beni üzüyor bir tık. Yanlış hiçbir şey yazmadınız:)) Size de bol şans dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bashaki -- 9 Mayıs 2024; 10:18:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Hocam benim de netler pek iç açıcı değil.Ama yapamadığınız sorularin üzerine gidip irdelemelisiniz.Ilk 12 konuda genelde tek çift,asal,faktoriyel,uslu köklü sayilar bölme bolunebilme vs çıkar.Eger konu eksiginiz var ise zorlanirsiniz.Ben sene başında uslu sayılardan çok kaçırıyordum.Gittim mat güler yüzü uslu sayıları izledim üzerine 345 tyt mat uslu sayıları çözdüm mesela.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Mario -- 9 Mayıs 2024; 11:2:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bashaki kullanıcısına yanıt
    Ben de lgs de mat harici full du.Sadece tr 1 yanlış geldi.450 puan yaptım.Hocam 400 puanlık lise de kötü değildir.Ben fen lisesinde okuyorum ancak dediğiniz din tarih almanca ingilizce sacmaliklariyla biz de uğraşıyoruz.

    Ben matematiği ortaokulda hep seviyordum ancak lgs saçmalığı ve sonrası 10. Sınıfta(9 da okul yoktu o yüzden sınavları saymıyorum covid<3) ilk matematik yazılısında 38 alınca feci afalladim.

    Bilinç meselesi de doğru.Yazin ben çalıştım ancak o kadar saçma çalışmışım ki.Anca farkına varıyorum.Mesela bütün yaz 9. Sinif mantık çalışmışım gibi düşünün ama denemelerin %95'inde 1_0_0 çıkıyor(ise)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Mr.Mario kullanıcısına yanıt
    Ben 2019 lgs ye girdim 400 puanla sadece taşra fene gidebiliyordum orası da ortalamamın içinden geçince malum ortalama ile alan Anadolu lisesine geçmiştim. Her şeyin üstüne obp 81 birde evet.

    Ve haklısınız aslında süreç içerisinde öğrenmeyi de öğreniyoruz ben 12.sınıf senem başlı başına saçmaydı sizin en azından yazım saçmaymış sene içinde telafi etmişsinizdir yanlışlarınızı hatalara yapa yapa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bashaki -- 9 Mayıs 2024; 17:58:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam gerekirse kolay dandik denemeler çözüp mod yüksek girmemiz lazım sınava ben de kendimi bir gün prime Mike Tyson gibi hissediyorum ertesi gün çok depresif oluyorum. Normal heralde bu aylarda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61EF51379 -- 9 Mayıs 2024; 19:9:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deneme konusunda yeterince geç kaldım ya nisan ortası başladım ama şu zamana kadar 6 tane falan çözmüşümdür bundan sonraki süreçte bari kaliteli çözeyim diye düşünüyorum düşük olsa da

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pes et.

  • tavsiye vermek haddime olan bir şey değil ancak size farklı bir bakış sunmak istiyorum. burada iyi niyetiyle çalışan bir çok arkadaş var.

    bakın derece öğrencilerinin, vasıfsız öğretmenlerin, koç akademilerinin ve bilumum ticari kaygı güden kurumların pompaladıkları kadar strese ihtiyaç yok aslına bakarsınız.

    depresyon girdabına günlerinizi kaptıracak kadar kasmayın.

    öğrenmeye çalıştığınız zaman işler yoluna giriyor. ben birçok matematik konusunu YKS ile alakası olmayan yabancı bir vakıftan kavrayabildim. uç bir örnek sayılabilir ama benim bir arkadaşım 4 kaynak falan çözüyordu bir konu için. bu insanı bir noktada ezbere sürüklüyor ki sınav sürecinde yapabileceğiniz en büyük yanlış zannımca.

    hobilerine vakit ayırmadan, sosyalleşmeden en kötü dışarı çıkıp bir yürüyüş yapmadan kendini soyutlayan insanda bence öğrenme verimini düşürüyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • ebobekok2025 E kullanıcısına yanıt
    yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bashaki -- 9 Mayıs 2024; 20:17:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • chbalezn kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız sanırım. Kendisini kaynak bitirmeye şartlayan konu bitirmeye şartlayan kişi bendim yakın bir arkadaşım ise aksine kafasına göre deneme çözüp ordaki soruları yorumlayıp öğrenmeye, içselleştirmeye çalışıyordu. Sosyalliğinden ödün pek vermiyordu ama gelgelelim onun netleri çok daha iyi. Bir bakıma nicel değil nitel önemli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.