Şimdi Ara

başlangıç disketsiz format atmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bilgisayarıma format atmam gerekiyor ancak elimdeki windows xp cdleri "cd den başlat" dememe rağmen otomatik olarak görüp başlatamıyorlar. böyle olunca ms-dos'a giremiyorum. md-dos'a da ulaşamadığım için format atamıyorum. başlagıç disketsiz şekilde ms-dos a ulaşmamın ve oradan format atmamın yöntemi var mıdır acaba?



  • biostan ayarları yaptınızmı ve dos moduna girseniz bile xp kur u dos modunda çalıştırmak biraz zordur
  • şimdi şöyle;

    daha önce bir arkadaşımın orjinal yeni sürüm bir xp sp2 diski ile bilgisayarı bios dan cd desteği ile başlat komutu verip başlatınca kur'a giriyordu. oradan bir takım aşamalardan sonra "windows'u onar" seçeneğini için yanlış hatırlamıyorsam "r" ye basıp ms-dos a gidebiliyordum. oradan da format komutunu yazıp istediği bölümlere format atıp tekrar dan cd'den başlatarak windows'u sorunsuz kuruyordum. yalnız elimdeki cdler ile şuan bu dedim aşamalara gelemiyorum. cd den başlat dememe rağmen direkt işletim sistemine giriyor. sanırım elimdeki cdlerin autorun larında bir sorun var. amacm bir şekilde ms-dos a ulaşarak format atmak. ondan sonrası sorun değil.
  • o halde tam bios keranı geçipte windows yüklenirken f8 tuşuna bas orada komut satırı ile alakalı her hangi bi seçeneğe gir
    orası dos a atar seni
  • o dediğiniz yerde;

    komut istemiyle başlat
    güvenli kipte başlat
    çalışan en son ayarlarınız
    vs.vs.vs

    gibi şeyler mevcut. herhangi birisi dos'a yönlendirmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.