Şimdi Ara

Başlangıç Elektro Gitarı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3000 tl bandında elektro gitar ve ona uygun olacak bir başlangıç amfisi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Dostum hiç fiyatlara bakmadım ama Cort başlangıç için iyi bir elektro.

    amfide blackstar id 10 gibi bi adı var o çok fonksiyonlu ve yeterli sese sahip.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 7 yıldır elektro gitar çalıyorum, maddi durumum çok elverişli değildir dolayısıyla ekipman seçme konusunda çok titiz davranırım. Başlangıç için markadan görüntüden ziyade çalış rahatlığı önemlidir, öneri olarak Ibanez'in giriş modelleri, uygun fiyata bulabilirseniz Jackson JS ya da LTD M serisi, Epiphone'ların yine giriş-başlangıç seviye modelleri var, öneririm. Cort'lara bulaşmanızı pek tavsiye etmem zira dandik enstrüman adamı müzikten soğutuyor. Gitar hususunda özellikle dikkat etmeniz gereken şey:

    1-) Sap eğri olmamalı, herhangi bir çatlağı patlağı olmamalı.

    2-) Sapın gövdeye bağlantı noktasını iyi kontrol etmeniz lazım, özellikle burada hasar varsa hemen uzaklaşın o gitardan.

    Başlangıç olarak kesinlikle yapmamanız gereken bir hata Floyd Rose köprü sistemli bir gitar almak. Yani Cort X-6 gibi gitarlardan kesinlikle uzak durun.

    Amfi olarak ise markalı bir şeyler almanıza pek gerek yok neticesinde 10w'lık bütün amfiler birbirine yakın ses verecektir. Bütçenize uygun hasar almamış temiz ses veren bir amfi almanızı öneririm. Hatta bana kalırsa bilgisayara bağlamınızı öneririm ben 7 yıldır hiç amfi kullanmadım. Şu anda elimde kışın 700₺'ye aldığım iyi bir ses kartı var ve bu ses kartı aracılığıyla Amplitube kullanarak amfiye dönüştürüyorum bilgisayarı. Amfi için bütçenizi zorlamak yerine bu tarz bir tercih başlangıç için daha iyi olabilir. Zaman ilerledikçe ve zevkiniz oturdukça daha karakteristik gitar ve amfi seçimi yaparsınız zaten.

    Gitarda da son olarak humbucker-single-single dizilimli gitar bulabilirseniz daha iyi olur zira her türlü tarzı deneyebilirsiniz. Metal ve Rock çalmayı düşünüyorsanız da en azından köprü manyetiği humbucker olan bir gitar tercih etmeniz şart.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.