Şimdi Ara

Başlangıç Motoru Olarak Ne Daha Mantıklı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, motor ehliyeti almayı düşünüyorum , spor motorlara ilgim var ve motora başlamak istiyorum; sizce 2. el bir CBR 125 mi almalıyım yoksa biraz daha para koyup 400 cc civarı sıfır motor bulabilir miyim? Malum 2. ele bütçe yetmiyor sıfıra yöneliyoruz genelde araçlarda , motorsiklette de aynı durum geçerli mi? Okuduğunuz için şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • 125 cc ya da 250 cc den yukarı çıkma başlangıç motoru sonuçta

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başlangıç olarak 400 cc civarı bi motor sıkıntı yaratabilir, daha düşük cc’lerde başlamak daha mantıklı bence. Olası bir kazada başta fiziki hasar olmak üzere maddi hasar da çok olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CBR125 ile başlamıştım ben de ama artık piyasada temiz motor kalmadı pek tavsiye etmem. Zaten CBR'ın ABS'si de yok. TEM'de emniyet şeridine çıktığımda önüme servis şöförü kırınca ani fren yapıp düşmüştüm. Ani frende ABS yoksa tekerlek kilitleniyor direkt ve düşüyorsunuz. ABS'li bir motosiklet alın.

    Sıfır alacak durumunuz varsa Honda CB 250 R tavsiye ederim. Supersport tipinde değil ama ben supersport ile başlamanızı tavsiye etmem. Oturuşu rahat değildir ve gidon açısı çok daha dardır. CB 250 R alırsanız uzun yıllar kullanırsınız taş gibi motor.

    İkinci el bakıyorsanız kendi motorum KTM 200 Duke ABS tavsiye ederim. 250 Duke'de alabilirsiniz. 200 duke artık gelmiyor ama 250 duke'ların yeni kasaları çıktı tipi çok daha güzel eski kasalara göre. Belki size daha çok hitap eder o. 250cc üstüne çıkmamanızı tavsiye ederim. Ben 1 yıldır motosiklet kullanıyorum ve bahar ayında yeterince tecrübe kazanmış olduğumu ve yükseltebileceğimi düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodbanger -- 3 Kasım 2020; 10:2:13 >




  • Ben Dominar 400e niyetlenmiştim ama almamıştım, size de öneririm. Oturuşu güzeldi, tek silindir 400c torklu makina ve az yakıyor, led far, abs gibi güzel ve güncel donanımlar var. Yeni motorlarda zaten mod seçeneği var kaç cc olduğu önemli değil modlarıyla oynayarak acemiyken de sürersin. Motorların eski yırtıcı vahşi sürüşü ve acemi cezalandıran halleri kalmadı artık. Bilinç de arttı motor konusunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyeleriniz içjn teşekkürler 🙂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yamaha YZF R25 ABS fena değildir.

  • nk400 dominar400 olası makinalar aslında kullanılabilir.


    duke200 mt25 de tavsiyemdir

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.