Şimdi Ara

bebek oto koltukları hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba,

    bebek /çocuk oto koltuklarıyla ilgili merak ettiğim bir şey var. 2500-3000 TL'ye varan fiyatlarla satılan ürünler bunlar. esasen köpük ve plastikten oluşuyorlar, dolayısıyla çalınması durumunda bulunması, takibi zor hatta imkansız.

    hırsızlar neden bu ürünlerle ilgilenmiyor ? düşündüm ve yanıtını bulamadım.

    bu konu nereden aklına geldi derseniz eğer dün gece arabada bırakırken fark ettim.

    teşekkürler...



  • ikinci eline kimse bakmıyor, ondan olabilebülü mü?
    Şeytan'a akıl öğretmek de değişik!
  • matgab kullanıcısına yanıt
    düşük modellerin ikinci eline belki bakılmıyordur evet ama 2000 TL'lik bir ürünü çalıp, 1000 TL'ye bile rahat rahat satabilirler.
    2. eline kimse bakmıyor da olamaz. bir çok ilan var sahibinden.com'da veya letgo'da. veya ilanların bir çoğu zaten çalıntı ürün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: starbuck79

    düşük modellerin ikinci eline belki bakılmıyordur evet ama 2000 TL'lik bir ürünü çalıp, 1000 TL'ye bile rahat rahat satabilirler.
    2. eline kimse bakmıyor da olamaz. bir çok ilan var sahibinden.com'da veya letgo'da. veya ilanların bir çoğu zaten çalıntı ürün.



    Bu konuda haklı olarak ikinci ellerin yüzüne bakan yok! Güvenlik, hele ki çocuğunun güvenliği taviz konusu olamıyor.
    Parası olan zaten basar alır, gücü yetmeyen de gücü yettiği ölçüde sıfır almaya çalışır.
  • 1000 tl altina testlerden iyi not almis urunlerde mevcut.



    Chicco oasys evo 1 ve oasys fix pluslari inceleyin.



    Bosa para sacmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun uzun araştırdım. Bir çok koltuk denedim. Okudum, sordum soruşturdum. En sonunda bu koltuğa karar verdim. Peg Perego VIAGGIO FLEX Aldım. Koltuk seçerken edindiğim tüm tecrübeleri ve bu koltuğu neden tercih ettiğimi aşağıda detaylıca yazmaya çalıştım. Bu koltuğu tercih edip almasanız da yazdıklarımı okuyarak koltuk seçiminize yardımcı olabilirim diye umuyorum. Yazım biraz reklam koksa da değil emin olun. 850 liraya alabileceğiniz, fiyatına göre oldukça başarılı bir ürün bulmuşken paylaşmazsam olmazdı.



    Bu koltuk Peg Perego'nun en son tasarlayıp ürettiği en yeni modeli. Bir önceki modeli de oldukça başarılıyken marka bu üründe FİAT markası ile iş birliği içinde çalışarak mükemmeliği hedeflemiş. Peg Perego VIAGGIO FLEX bir çok bebe koltuğunun aksine çinde değil İTALYA'da üretilmiş. Fiatın son teknoloji ile ürettiği, hava alan, terletmeyen, kir ve leke tutmayan kumaşı kullanıldığından özellikle uzun yolculuklar için çok konforlu bir koltuk. Avrupa Standartlarına uygun, uluslararası testlerden başarıyla geçmiş bir ürün. UN/ECE R44/04 Avrupa Standardına sahiptir.



    Bu koltuk AİRBAG li araçlarda kullanmaya uygun. Bu da önemli bir diğer kriter.



    Araca monte edilmesi çok kolay. Gerçek ISOFIX bağlantıları var ve kullanımı çok pratik. Koltuğu saniyeler içinde takıp sökebilirsiniz. Baktığım koltukların çoğu koltuğa bağladığınızda langır lungur sallanıyor. VIAGGIO FLEX bir çoklarının aksine langır lungur sallamıyor, oturaklı, sağlam duruyor. Birçok koltuk modelinde isofix var deniyor ancak geneli isoflex, isonet gibi iso dan türeyen isimlerle adlandırılan sistemler ve aracınızın isofix aparatına kanca ve kayışlarla bağnaıyorlar. Bu koltukta ise orjinal isofix profilleri var. Bu sayedekoltuğun şasesi aracın şasesine doğrudan bağlanarak mükemmel stabilite ve güvenlik sağlıyor.



    Isofix bağlantısı olmayan araçlarda da 3 noktalı araç emniyet kemeri ile araca güvenle bağlanarak kullanılabildiğinden isofixim yok diye üzülmeyin.



    Koltuğu kullanmadığınız zamanlarda öde doğru kapatabiliyorsunuz. Bu sayede kumaşı güneşten kısa sürede solmazken araç içindeki tozdan de daha az etkileniyor. Öne doğru katlanıp kapandığı zaman arabada çocuk koltuğu olduğunun anlaşılması olanaksız. Bu sayede çocuğunuzu okula bırakıp aracınızı gün içinde kullanırken arkanızda karizma çizdiren çocuk koltuğu taşıma durumu da ortadan kolayca kalkıyor, babaların karizması da çizilmiyor. ;)



    Katlanma özelliği sayesinde söktüğünüzde tek elinizle küçük bir valiz gibi kolayca taşıabiliyorsunuz. Çok hafif, erkek, kadın herkes kolaylıkla taşıyabilir. Birden fazla aracı olanlar için araçtan araca söküp takmak çok kolay.Bunu gördükten sonra neredeyse diğer tüm koltuk seçeneklerin ne kadar hantal olduğunu farkedeceksiniz.



    Koltuğun hem boyun, hem sırt hem de kenarları korumaları var. Hepsi çok iyi tasarlanan pratik maşaları sayesinde kolayca genişleyip büyütülebiliyor. Koltuk o kadar büyüyebiliyor ki çocuğunuz 12-13 yaşına kadar rahatlıkla kullanabilir.



    Özel 4D TOTAL ADJUST SYSTEM sayesinde,



    1. Baş desteğinin sırt desteğine bağlantılı olarak 5 farklı yükseklikte ayarlanabiliyor.



    2. Baş desteği ve Sırt desteği 3 farklı pozisyona ayarlanabiliyor



    3. Yan Koruma Destekleri 10 cm'e kadar açılarak kullanılabiliyor.



    4. Anatomik oturma ünitesi tek elle 5 farklı pozisyona ayarlanabiliyor.



    Yan korumalarda kullanılan köpük alaşım bir çok çocuk oto koltuğunda kullanılanın aksine sıradan strafor değil. Darbeleri emici özelliğe sahip özel bir alaşıma sahip. Koltuğun çerçevesi EPS (Expanded Poly Styrene) kaplı polipropilene olası bir darbe durumunda enerjiyi yani darbeyi emiyor. Koltuğun malzemesinde kesinlikle atık maddeler kullanılmamış.



    Baş desteği uçak kanatlarında kullanılan aluminyum bir profile desteklenmiş. Bu sayede çarpışma testlerinde diğerlerinin boyun desteklerini kırılarak sebep olduğu sorunlarda ortadan kalkmış.



    Her iki yanında da açılıp kapanabilen çok kullanışlı iki bardaklık var. biberon, su şişesi meşrubat koymak için ideal.



    15/36 grubu koltukların çok azı yatma özelliğine sahip. Yatanları da yatırmak işkence. Bu koltuğun altındaki maşayı çekerek tek bir harekette koltuğu rahatlıkla yatırabileceksiniz. Yatma özelliği özellikle uzun yolculuklarda büyük rahatlık.



    Kitapçığı da koltuğun altı kısmına gizlenmiş bir çekmecede muhafaza ediliyor.



    Fiyat olarak bakınca Concord gibi markaların el dokunulmaz fiyatlarının yanında oldukça makul olmasına karşın en az onlar kadar iyi. Recaro nun isofixli en baz modelincen çok çok üstünken fiyatı ondan sadece biraz yüksek.



    Tasarımı, rengi ve tarzı ile en lüks araçların bile içinde şıklığı destekleyecek dinamik bir görünümü var. Çok geniş olmayan bu model araçta sadece tek bir kişilik yer kaplıyor. Bu sayede tek kapı, spor tüm araçlarda rahatlıkla kullanabilecek bir ürün.



    Koltuğun kılıfı kolayca sökülüp yıkanabiliyor. Bu da bazı modellerde maalesef mümkün olmayan bir özellik. Bu sayede uzun yıllar çocuğunuza hijyenik bir ortam sağlayabilirsiniz.



    Ölçüler: Kapalı: H:25 x W:60 x L :44 cm Açık: H:66 x W:56 x L: 44 cm



    Koltuğun web sitesinden üreticinin koltukla ilgili paylaştığı detayları da okumanızı öneririm.http://tr.pegperego.com/bebek-urunleri/viaggio1-duo-fix-tt-2

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şehir içi sakin kullanımda öyle abartılı ürünleri almaya gerek yok. En kralının oturma yerleri taş gibi. Neymiş 2000lira koltuk alcam içine 150 liraya da kıç minderi. tam para tuzağı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.