Şimdi Ara

Benim konumunda siz Mekatronik Mühendisi olsaydınız siz ne yapardınız? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
3
Favori
4.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben mekatronik mühendisliği adayıyken çalışabildiğim kadar yerde ücretsiz çalışmaya bakardım veya çok ucuza çalışırdım.Yani tecrübe edinirdim,gerçek iş sahasındaa işler nasıl yürüyor onları öğrenirdim. Birde öğrencilik sürecinde 2.yabancı dil olarak Almanca eklerdim.

    Genel olarak herhangi bir mühendislikte de bunları yapardım.Okul bitmiş 0 tecrüben var,öğrenciyken güzel bir yol haritası çizmeliydin. Ama genede çabalamaya devam et,eğer mesleğinde iyiysen illaki bulursun. Kendini her yönden geliştir,iletişim vs de dahil...

    Kendine hep şunu sor bu adam beni niye işe alsın? Ne gibi özgün katkılarım olabilir ? Ne yapabilirim? Diğer işe başvuranlardan ne farkım var? Eğer bu soruların cevabı yok ise veya var olup ta dolu değilse doldurmaya bak.

    Edit:Mesaj çok önceden atılmış Konu sahibi adına sevindim,umarım diğer ideallerini de gerçekleştirir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14D640FEB -- 18 Mart 2018; 14:14:21 >




  • cakiyyyy C kullanıcısına yanıt
    Aslında bizim ülkede mekatronik yanlış lanse edildi. Her işi yapan mühendis olarak tanıtıldı. Aslında öyle değil makine elektroniğine hakim mühendis demek daha makul gibi duruyor. İnsan sadece bir işte uzmanlaşabilir. Bizde maalesef herşey isteniyor köle gibi çalışması isteniyor bundan dolayı işi yapan var ancak tam anlamıyla eksiksiz yapan yok.

    Basta bana kaynak yapmaya yardım et demesinin nedeni benden verim alamayacagini düşünüp alacağım parayı o şekilde çıkartmayı düşünmesi ama işler öyle olmadı. Angarya işleri sürekli bana yıktılar. Belki en büyük artı sabırlı olmamdı. Benim yerimde olan biri ilk 2 3 ayda işi bırakırdı.

    Tavsiye kaynak ben deitel c kitabını tavsiye ederim. Mikroişlemciler ile ilgilen step motor servo çalışma mantiklarini öğren. Pneumatic valflerin çalışma prensiplerini öğren. Bunları zaten internetten de rahat bulabilirsin. Dersleri aksatma hocanın teorik olarak söyledikleri aslında pratikte çok ise yarıyor . bize okulda birşey öğretmiyorlar herşeyi çalışırken öğrenicez diyenleri sktr et. Birşey bilmiyorlar. Okurken aynı zamanda bir otomasyoncu da is bul. 1 2 kablo bağlasan bir 2 programlama görsen senin için çok büyük fayda sağlar. Siemens delta plc çok kullanilir. Siemens s7 200 300 ücretsiz eğitim kursları birçok yerde var. Eğitimlere katılabilirsin. Tasarımcı olacaksan rulman tambur çekmeli pim havsa imbus bunların sıkma torkları nedir, tasarımda kullanacak malzemeler de bilgi sahibi olmalısın. Mekanik standart malzemelerin çalışma prensiplerini bilmelisin. Okulun sana ogretemeyecegi şey sadece endüstri de işler nasıl yürüyor o dur.

    Okul konusu biraz önem arzeder küçük firma olmamıza rağmen belli seviyedeki üniversiteden mezun olmuş kişiler önceliğimiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşi kabul et. Hemen çalışmaya başla.



    Belli zaman aralıklarında daha iyi bir yere geçmeye odaklan.



    Ama ilk önce bir yerde işe başla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihan kullanıcısına yanıt
    Hocam ağustos dan beridir çalışıyorum.

    Edit:yazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoNNeZ -- 18 Mart 2018; 14:20:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dil konusunda ingilizce iletişim kurabiliyorum entegretörü olduğumuz firmanın global müdürleri ziyarete geldiler. Onlarla konuşma konusunda sıkıntı yaşamadım. Şuan zaman konusunda sıkıntılarım var Almanca öğreneceğim. Biriktirdiğim parayla Almanya ya gitme planlarım var dil öğrenmek için. Çalışmaya devam

    Temenniniz için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RoNNeZ

    Hocam dil konusunda ingilizce iletişim kurabiliyorum entegretörü olduğumuz firmanın global müdürleri ziyarete geldiler. Onlarla konuşma konusunda sıkıntı yaşamadım. Şuan zaman konusunda sıkıntılarım var Almanca öğreneceğim. Biriktirdiğim parayla Almanya ya gitme planlarım var dil öğrenmek için. Çalışmaya devam

    Temenniniz için teşekkür ederim.

    Rica ederim.Almanca eklersen çok iyi fark yaratırsın kendi dalındaki insanlara göre.İyi çalışmalar...
  • RoNNeZ kullanıcısına yanıt
    Yazın otomasyoncu bir firmaya girmeyi düşünüyorum fakat ne yapabilirim ki orda ?
    Mikroişlemcilere bakmaya başlayacağım.
    Okul mevzusuna gelince,dediğim gibi tr de iyi denilen okuldan çıkan bir kişinin zaten iş aramasına gerek kalmayacağını düşünüyorum. Zaten bu meseleyi değiştirmek için vakit geçti artık.
  • benim paralel evrendeki halim olabilirsin bende kocaeli Mekatronik mühendisliği okuyup bir kaç yıl özel sektörde çalışıp kendi işimi kurmak istiyorum . mükemmellik takıntım zaten kendimi bildim bileli var . ingilizce'mi geliştirmek için de gece gündüz çalışıyorum .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekatronikteknisyeniyim -- 18 Mart 2018; 14:47:7 >
  • cakiyyyy C kullanıcısına yanıt
    Orada sadece ne is yapabileceğim diye düşünme zaten sana is vereceklerdir. Orada eğer robotu kaynak işi yapılıyorsa o sistemin nasıl olacağını robot handling işleri varsa nasıl olacağı gibi ufuk acıcı şeyler görebilirsin. Bu bile bir artıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mekatronikteknisyeniyim M kullanıcısına yanıt
    Satış mühendisleri iyi para kazanıyor derler ama satacağım malzemeyi iyi bilmen lazım aynı zamanda muadilini ya da kendisini kullanmış olman lazım ki iyi bir satış mühendisi olabilesin. Şimdiden kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RoNNeZ kullanıcısına yanıt
    Aslında bir firma var bu lise stajı yaptığım firma.Son teknoloji endüstri robotlardan satın almışlar harika bir şey.
    Şimdi şöyle bir şey sorsam;
    Mekatronikçi olarak bu tarz robotları tasarlayıp,üretimini yapabilir miyiz ? Türkiye'de böyle robotlar üreten bir firma var mı ? Yoksa robotun iş yapacağı sistemi hesaplayıp,gerekli robotun siparişini mi yaparız ?
    Şöyle bir video serisi buldum,umarım bir şeyler öğrenebilirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakiyyyy -- 18 Mart 2018; 16:34:26 >




  • cakiyyyy C kullanıcısına yanıt
    Genelde endüstriyel robotlar yarı mamül yani gerekli bileşenler biraraya gelmeden kendi başına is yapamayacak ürünler olarak kabul edilir. Türkiye de robot üretimi maalesef yok. Atak isminde fuarlarda Türk robotu var ancak henüz pazarlamıyor sanırım. Gereken destek sağlanırsa yerli firma oluşturulabilir. Hele ki herşey otomasyona geciyor.böyle bir ortamda çok ciddi bir kazanım elde edilmiş olur ama destek verilirse. Bizim kullandığımız robotlar yurt dışından geliyor. Termin süreleri bile en az 3 hafta oluyor. Biz ise bu robotları projeye göre uyarlıyoruz. Mikroişlemciler konusunda da ccs c ile programlama ni öneririm. C diliyle aynısını kullanır. Video da yararlı bir video ya benziyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam hocam durumlarınız nasıl şuan napıyorsunuz. mekatronik müh. yazmak istiyorum ama ülkedeki imkanlar nasıl değişti. alternatif olarak kafamda elektrik elektronik müh. de var. asıl hedefim yurtdışı olduğu için ingilizcem de c1 c2 seviyesi.

  • mekatronikteknisyeniyim M kullanıcısına yanıt

    hocam kendi işinizi kurabildiniz mi ? veya kuranlar var mı , varsa ne ile ilgileniyorlar ? benim de büyük bi hayalim var mekatronik mühendisi olarak kendi işimi kurmak... Şuan sırf bunun için Celal Bayar'da mekatronik mühendisliğinin 2. sınıfın yarısını bitirdim aynı zamanda bir fabrikada otomasyon teknisyenliği yapıyorum akşamları da ingilizce kursuna gidiyorum tüm bu hengame bittikten sonra ne yapmam gerekiyor *..

  • alims_ataberk A kullanıcısına yanıt

    Hayat be hocam kpss çalışırken gördüm mesajınızı mekatroniği bırakıp iki yıllık otopsi okudum hemen atanıp aileme destek olmak için :(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.