Şimdi Ara

Benzin deposunun hava yapması. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
83.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fataleagle

    benimde başıma gelmişti. bende sordum adam aynı şeyleri söyledi.. ama neden olduğunu bi ark. arkadaşı pompacıydı ondan öğrendim. benzinin dolum hızına göre oluyomuş. çok hızlı doldurursa hava yapıyomuş ve taşma yapıyomuş. onun için benzin alırken eğer çok alıcaksam birader yavaş dolsun derim oda ayarlar. bide bezin akıyo belki arabanın boyasına zarar verir. çoğu üçkağıtçı bunların....


    Az önce başıma geldi bu durum. Forumda da arayınca, yıllar önce başına aynı durumun gelmiş olduğu arkadaşlar olduğunu fark ettim.

    Kaç yıldır araç sürerim ilk defa böyle birşey oldu. Arabada benzin ışığı yandı, ben de 2-3 km gitmeden hemen her zaman benzin aldığım Shell bayisine gittim, depoyu doldur dedim görevliye. Depo dolmaya başladı ancak çok hızlı doluyordu, nitekim ben etrafı seyrederken, bir anda şırıltı sesi gelmeye başladı, bir döndüm ki benzin taşıyor, görevli de hemen oradaydı zaten, şaşırdı falan, pompayı çekti, ona rağmen depodan dışarıya hala benzin fışkırdı bir süre.

    Dedim bu nasıl oldu diye, depo hava yapmış herhalde abi dedi. Dedim ne havası, ilk defa oluyor böyle birşey. Bu pompayı sabahtan beri kullanıyoruz, ilk defa böyle birşey oldu dedi. Gitti bir bidon su aldı, sünger ile benzin deposu kapağını ve benzinin aktığı kaporta yerlerini sildi. Dedim birşey olur mu diye, yok olmaz dedi. 2 kutu da lipton çay hediye etti, bir sürü özür diledi, taşırdım deponuzu dedi.

    Yani normalden fazla para verdim dışarı taşan benzin yüzünden ama görevlinin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum, kusura bakmayın ne olur falan dedi kaç kez.

    Ben de benzin deposu kapağını ve kaportayı sildim tekrardan. Yalnız lastiğe de gelmiş ki, su tutmama rağmen kokusu duruyor. Kaporta benzinden zarar görmemiştir değil mi? Arabayı yarın yıkatmayı düşünüyorum, herhalde benzin kokusu ancak öyle geçer.




  • Arkadaşlar benzin deposunda delik olsa kesin koku yapar değil mi ben de çok yakmasından şüpheleniyorum
  • igh70HARİKASIN.....ALLAHTA SENİ GÜLDÜRSÜN
  • 2000 senesiydi sahini iteliyerek yanastirdik benzinlige yorulmustum itelemekten depo acildi benzinci pompayi takti nefesleniyordum bende foşurdadı birden bir şeyler üstüm başım her yerim benzin oldu hic unutmam depo bitmeden doldurmak lazim yan.
  • Babam ile birgün dönüyoruz, gelmeden önce benzin alalım dedi. Girdik benzinciye benzin doluyor. O sırada babam arabanın arkasına geçmiş bagaj kapaığının üzerine çullanmış ve arabayı arkadan sallıyor. (Tövbe estafirullah şey yapar gibi) Baba dedim hayırdır sen ne yapıyorsun rezil olacaz ya ! Babam dediki oğlum ;

    - Tabanca depoya benzin basarken yüksek bir basınçla basıyor. O nedenle depo 55 lt. olduğunu varsay depo full gözükse bile üst kısımlarda hava yapıyor ve benzin göstergesi seni yanıltabiliyor. Bende arabaya benzin alırken arabanın kıçını sallıyorum ki hava yapmasın benzin sonuna kadar iyice otursun.

    İşte benim babam . . .




  • Bütün yakıt depolarında, depo havalandırma hortumu vardır.

    Epeyce kalın hortumdur, bahçe hortumlarından bile çaplıdır.

    Buna rağmen taşırabiliyorlarsa, bu pompacının becerisidir.
  • Doğan SLX imde vardı deponun üzerinde hava boşaltma çıkışı. Fazla gelen havayı, arka tamponun içinden sağ taraftan püskürtüyordu. Birgün full doldurmuştum depoyu, sanırım hava yapmış havayı boşaltayım derken birsürü benzini bagaja boşaltmıştı. Sonra bahsi geçen hortuma baktım kelepçesi yerinden çıkmış o yüzden öyle birşey olmuş. Sonuç olarak hava yapma diye birşey vardır.
  • Şimdi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup pompacıları üçkağıtçılıkla suçlayan arkadaşlar bence sistemi biraz araştırsınlar.
    Birincisi depo, içi boşaldıkça, boşalan hacmin yerini hava denilen akışkanın doldurduğu bir şey.
    Ve siz depoyu doldurdukça yerini aldığı havanın, hava tahliye kanalından dışarı çıkması gerek.
    Aksi halde karşı basınçla karşılaşan "tabanca" deponun dolduğunu zannedip atacaktır.

    Tahliye sisteminin sağlıklı çalıştığı bir araçta benzini izin verilen max. süratle göndersenizde depo dolana kadar tabanca atmayacaktır.
    "İzin verilen max. sürat" diyorum ve dikkat çekmek istiyorum. Bu sürati pompacı ayarlamıyor sevgili forumdaşlarım.

    Çeşitli standartlara göre dizayn ediliyor ve üretiliyor bu ürünler. Sanayideki Kazım Usta'nın deneme yanılma yöntemler değil bunlar.

    Sadede gelirsek, aracınızın deposunun hava tahliye kanalında tıkanma var ve bu kanaldan atılamayan hava depo girişinden çıkmaya çalıştığı için tabancayı attırıyor. Tamir ettirmeye bakın.

    Ek olarak bazı arkadaşların benzini kolonya zannettiği kanısına vardım. Bu yanılgıdan da kurtulmanız dileklerimle.

    Kolay gelsin..




  • Bu sorun benim basima da geldi. Sorun yukarilarda bahsedildigi veya baslikta yazdigi gibi benzin deposunun hava yapmasi degil. Tam tersine hava yapamamasi olarak ozetlenebilir.

    Benzin deposunun hava tahliye borusu tikaninca, benzin doldururken depodaki hava cikmaya calisir. Ama boru kapali oldugu icin pompanin girdigi yerden cikmaya calisiyor. Sorun burdan kaynaklaniyor.

    Cozumu icin, (ingilizce) bir video var youtube'da.
    https://www.youtube.com/watch?v=ksHqjydj5bA

    Daha teknik (ve beni asar! dedigim) bir video da budur:
    https://www.youtube.com/watch?v=B7EcWwlhzBM

    Umarim yardimci olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k-s-r-g -- 15 Ekim 2015; 3:04:26 >




  • Biraz önce başıma geldi 10 gün önce aldm sıkıntı yok bugün aynı yerden alırken pompa atıp durdu taştı zar zor 30 liralık alabildim pompacı da hava yapmış dedi klasik işin yoksa yarın uğraş dur şimdi bununla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş depo fullenirken hızlı doldurulursa benzin köpürüyor arkadaşlar. Hızlı doldurma kamyon, tır ve otobuslerde kullanılır, sona doğru onlarda yavaş yavaş doldurulur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.