Şimdi Ara

Besin önerileri / Brand's List

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bayadır foruma birşey yazmıyorum,çünkü baya çığrından çıkmış bir durumda bu bölüm ama genede bu konunun bulunması gerektiğini düşündüğüm için açıyorum... Yönetici arkadaşlar konuyu Sabit yaparsa harika olur..

    Evet arkadaşlar bu konuda yerel süpermarket,hipermarket,internet satışı olan market ve firmalarda gördüğümüz ''Spor öncesi için uygun,spor sonrası için ideal,içerdiği yağ,pro ve karb ile çok iyi.. vb.' diyebilceğimiz gıdaları,ürünleri belirtelim istiyorum.. Arkadaşlar şunuda anlamanızı öneriyorum gıdaları sadece ''SAĞLIKLI'' veya ''Gereksiz,boş Kalori'' olarak katagorize etmeyin,yani biz spor yapıyoruz ve kalori ihtiyacımız var,tabiki çoğunlukla sağlıklı gıdalar tüketmek amacımız ama gerekli kalori alımı içinde günlük beslenmemizde çikolatadır,dondurmadır veya ne biliyim tatlıdır bunlar tüketilebilir şeyler arkadaşlar eğer makrolarımız ve kalorimizi ona göre ayarlarsak,kendinizi kısıtlamayın.

    Sadece gıdaları hangi zamanda tüketmenizi gerektiğini bilin (mesela çikolata,ben hayatta antrenmdan önce yemem,kakao oranı &70 altında tüketmem ve bu sebepten susatıyor beni çok,aynı zamanda şekeri yavaş yükselten bir gıda da değil,oyüzden antrenman sonrasına saklıyorum) Pratiklik açısından bu konu bize iyi gelicek arkadaşlar..

    Yanlız bunu yaparken konunun kirlenmemesi için yöneticilerden biraz ilgilenmesini istediğim bir kaç konu var..

    1 - Bir üye,herhangi bir paylaşım yaparken onu alıntılayıp kesinlikle ''içinde şukadar şeker var,bukadar yağ var bu kullanılırmı yeaaa'' tarzında alıntılar yapıp,tartışma sürecinin engellemesini sağlamak.. (Kimse paylaşılan ürüne yorum yapmasın)

    2 - ''Paketli gıdalardan uzak durun,tüketmeyin,vb.'' sadece 0 yağ lapa pilav ve tavuk ile beslenen arkadaşlar bu tarz yorumlarda.

    3 - Paylaşılcak olan ürünün kesinlikle ufak bir fotoğrafı ve ürün değerleri bilgileri verilmeli.

    4 - Ürünü nerden,nekadara temin edildiğini belirtelim.

    5 - Spor sonrası,öncesi nezaman kullandığında kişiye etkisinin (kan şekeri,tansiyon düşürmesi vs.) ne olduğunu belirtelim

    6 - Tüketme şeklimizi belirtelim (mesela bir mısır gevreği,içine muz,süt,yulafda karıştırıyorum harika oluyor ..... vb. düşünün)



    Ben mesela ufak bir örnekle başlıyım :

    Sütaş Light Kaşar Peyniri

     Besin önerileri / Brand's List

    100gramında : 30gr Protein 10gr Yağ 2gr Karbonhidrat var

    Migroslarda genellikle 13-14tl ye alınabiliyor.

    Ben genellikle ilk öğünümde veya akşam yemeğimde tüketiyorum,harika bir protein oranı var,kepekli ekmeğe tost yaparken yada makarna yaparken üstüne rendeliyorum..


    Gibi yaparsak çok güzel şeyler paylaşıcağımıza inanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank08 -- 3 Ağustos 2015; 9:26:00 >







  • Konuya bakılmış ama cevap yazılmamış,yukarıda kalması için tükettiğim bir ürünü daha yazıyorum

    Nestle Honey Cheerios
     Besin önerileri / Brand's List

    100 gramında : 10gr Protein 5g Yağ 77gr Karbonhidrat var

    Migros ve Metroda denk geldim, 4.5-5 tl arasında bir fiyatı var

    Antrenman sonrasında çok severek tükettiğim bir ürün,ben 50gr yulaf 50gr Cheerios ve Yarımyağlı 300gr süt ile tüketiyorum.. Tavsiye ederim gerçekten harika bir tadı var..




  • Hocam aşağılarda kalmış konu uplayayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.