Şimdi Ara

Bilgisayar açılmıyor - Çözüldü -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bilgisayarım açılmıyor, sorun nedir derseniz power tuşuna basıyorum 1-2 sn. ledler yanıyor sonra sönüyor. Bu böyle tekrar devam ediyor... Bu şekilde bir döngü içinde ilerliyor. Sanırım Psu arızalandı. Sizlerin de görüşünü almak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EVOV3 -- 6 Eylül 2013; 19:04:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba.

    Sanırım bu sorun sırasında fanlar da ledler gibi davranıyordur. Bir an dönüp tekrar duruyordur. Sorun PSU'nuzda, anakartınızda hatta ekran kartınızda bile olabilir. Öncelikle şunları yapın ve arızayı tespit etmeye çalışalim:

    1) Kasanızın açın ve biliyorsanız uzay montaj yapın. Uzay montaj parçaların kasa içinde değil de dışında birleştirilip çalıştırılmasıdır. Anakartı kendi kutusunun üzerine koyabileceğiniz gibi başka bir kutunun üzerine koyabilirsiniz. Bu kasanızda kısa devre olup olmadığı konusunda yardımcı olur. Eğer bilgisayar dışarıda açılırsa kısa devre olmuştur ama açılmazsa başka bir parçada sorun vardır. Eğer uzay montaj konusunda kendinize güvenmiyorsanız kasayı açın ve kısa devre yapabilecek bir yer ya da nesne var mı diye bakın.

    2) Ekran kartını tamamen çıkartın ve o şekilde bilgisayarı çalıştırın. Anakartınızda grafik birimi yoksa görüntü alamayacaksınız ama eğer ekran kartınızda sorun varsa en azından ekran kartını çıkardığınızda bilgisayarınız çalışacak. Fanlar sürekli dönecek ve ışıklar yanacak. Sorun ekran kartında değilse bilgisayarınız yine açılmayacak. Kasa içinden bir şey sökerken kasa elektriğe bağlı olmasın kesinlikle. Fişini çekin.

    3) PSU kablolarını tamamen anakarttan ve diğer aygıtlardan çıkarın. O kablolar arasında anakarta bağlanan 24 pini (20+4 şeklinde de olabilir.) bulunan bir kablo topluluğu görmelisiniz. Bu kasanız içindeki en büyük kablo topluluğudur. On kablolar arasında ortalara doğru (4. sıra olabilir.) yeşil bir kablo olacak. O yeşil kablo ile siyah kablolardan birini bir tel vasıtasıyla birbirine değdirerek kısa devre yaptırın. Bu sırada PSU'nuzun çalışma sistemi tetiklenecek ve PSU eğer sorunlu değilse çalışmaya başlayacaktır. Çalıştığını fanın dönmesinden anlayabilirsiniz. Eğer PSU çalışıyor ise sorun büyük ihtimal anakarttadır. Yok çalışmıyor ise sorun PSU'dadır. Ama PSU fanının dönmesi kesin olarak PSU'nun sağlam olduğunu göstermez. Onun için en garanti yöntem PSU'yu başka bilgisayarda denemektir ya da başka bir PSU'yu arızalı sistemde denemektir.

    Bunları bir yapın. Eğer sisteminizin özelliklerini yazarsanız olaya daha fazla hakim olabiliriz. Takıldığınız yer olursa buradan sorun. Kolay gelsin.




  • Hasan07-36 kullanıcısına yanıt
    Evet fanlar da aynı şekilde davranıyor. Psuya baktığımda arka tarafında bulunan ledinin yanmadığını gördüm. 6-7 yıllık bir Psu. Recom Power marka 0 db modelinden...

    Sistem özelliklerim şu şekilde: İntel Q8200 işlemci, Asus HD6850 ekran kartı, Corsair Vengeance 1600 mhz 4 gb tek slot ram(ikinci slot için de mevcut fakat ikisini aynı anda çalıştırmıyor sistem), Gigabyte EP45C DS3R anakart ve Recom power 580 W psu mevcut.

    Sorun bana da psu'dan gibi geliyor fakat önce bir sistemi sökmek lazım. Sorunu daha net anlarsak bozulan parçanın yenisi almayı düşünmeye başlayabiliriz. En azından Psuda sorun olursa fazla maliyet çıkarmaz. Sökmesi de bağlaması da kolay olur.
  • Kasanın tuşuna bastığınızda fanlarınız titreme ya da yarım tur atma gibi bir şey yapıyor mu?

    Eğer yapıyorsa büyük ihitmal kısa devre var ve psu kendini kapatıyor diyebiliriz.Bu durumda sistemden tek tek dvd rom ,hard disk, ekran kartı ,birden çok ram varsa fazla olanı,kasa arkasına takılı hub,mouse,flash bellek gibi usb donanımlarını kaldırıp denemenizde fayda var.
  • *ExtraTechx* * kullanıcısına yanıt
    Evet. Fanlar yarım tur bir tur atıyor, anakartımda bulunan işlemci seviye ledleri ise anlık yanıp sönüyor. Sonra döngüye giriyor ve bu şekilde devam ediyor.
  • Birebir aynı sorunu yaşamıştım.Daha sonrasında hdd yi çıkarttığımda sistem açılmıştıı.Daha sonra tekrar emin olmak amacıyla hdd yi takıp pc yi açtığımda hdd nin kartından beyaz dumanlar çıkmıştı.O zamanlar everest marka psu kullandığım için psuyu değiştirip yoluma devam etmiştim.Hdd yi de bir şekilde tamir ettirmiştim.

    İlk mesajımda dediğim gibi bir şey bilgisayarınızı kısa devre yaptırıyor.Tespit amaçlı uzay sistem kurabilirsiniz.
  • *ExtraTechx* * kullanıcısına yanıt
    Sorunum çözüldü arkadaşlar teşekkürler yardımlarınız için.

    Parçaların bağlantılarını söküp tek tek denemeye başladım fakat gerek kalmamıştı sanırım. Bios piline varana kadar çıkartmıştım. Bios pilini ve anakartın güç bağlantısı tekrar taktığımda sisteme elektrik gelmeye başladı ve normale döndü. Elektriği kesip diğer parçaları da tek tek bağlayıp test etmeye başladım, aynı sorunu tekrarlamadı. Şu an hiçbir sorunum yok. Denildiği gibi kısa devre kaynaklı bir problemmiş.

    İyi forumlar arkadaşlar
  • Hasan07-36 kullanıcısına yanıt
    Sorunum çözüldü arkadaşlar teşekkürler yardımlarınız için.

    Parçaların bağlantılarını söküp tek tek denemeye başladım fakat gerek kalmamıştı sanırım. Bios piline varana kadar çıkartmıştım. Bios pilini ve anakartın güç bağlantısı tekrar taktığımda sisteme elektrik gelmeye başladı ve normale döndü. Elektriği kesip diğer parçaları da tek tek bağlayıp test etmeye başladım, aynı sorunu tekrarlamadı. Şu an hiçbir sorunum yok. Denildiği gibi kısa devre kaynaklı bir problemmiş.

    İyi forumlar arkadaşlar
  • Sorunu çözdüğünüze sevindim. Şükür ki masraf çıkmamış. Bence dikkatli olun o kısa devre konusunda. Olmazsa şöyle bir araştırın neden kaynaklanmış olabilir diye.
  • Buradaki elektrik kesintilerinden kaynaklanmış olabilir diye umuyorum. Parçalar sabit, kablolama düzgün şekilde. Kasa havadar ve geniş.

    Aslında bir regülatör almak lazım. Ülkemizde elektrik çok dalgalı. Ve bir çoğumuzun bu dalgalanmalar yüzünden elektronik eşyalarının bozulduğunu görüyoruz. Genelde kombilerimiz regülatör olmadığı için arızalanıyor. Daha önce de bir elektrik kesintisi yüzünden hddnin bozulduğuna şahit oldum.
  • Cd yada Dvd rom un kablosunu çıkartıp tekrar deneyin. Arkadaşların dediği gibi ekran kartını da çıkartabilirsiniz. Sorun çok büyük ihtimalle kısa devre.
  • skull49 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler, sorunum çözülmüştü. Başlığa yazmayı unutmuşuz görüyon mu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.