Şimdi Ara

Bilgisayar elektrik kesilir gibi kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    MSI 760GM P23 ANAKART
    AMD FX(tm)-4100 quad core işlemci 3,6 ghz
    8 gb ddr3
    64 bit
    nvidia gtx 750ti
    450 w psu
    120 gb ssd


    öncelikle ne yaparsam yapayım macundur üzerine yeni fandır bu işlemcinin sıcaklığı düşmedi ,
    böyle bir pc var bende ve son zamanlarda bazen video bazen oyunda elektrik kesilir gibi anlık kesilmeler yapıyor bilgisayar açıkçası psu mu yetersiz yoksa bu saçma ısı değerlerinden midir diye düşünüyorum sizin önerilerinize ihtiyacım var ,

    amd işlemci ve anakart almak istiyorum ddr3 e uygun bu önerilere de açığım

    Bilgisayar elektrik kesilir gibi kapanıyor







  • İşlemci soğutucusu lazım. Tekrar açarken bilgi veriyor mu işlemci kaynaklı ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemcinin soğutucusunu temizledim biraz macunu yeniledim falan tekrar değerler 30 a düştü normal şuan kesilmede bitti sorum şu bu işlemci neden bu kadar hızlı macun yiyor ?

    edit : işlemci ile ilgili bişey söylemiyor başlatırken normal olarak elektrik kesildiğinde sorduğu gibi düzgün bi şekilde kapatılmadı işte seçenekler safe mod falan olan geri sayımlı siyah ekran geliyor ve açılışta bi sıkıntıda olmuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azpigerya -- 1 Mayıs 2017; 20:54:5 >
  • İşlemci ısındığı zaman PC donar kasar ve ateş gibi olduğunda çat diye gider zaten PC de çok önemli soğutma ve soğuk havayı içinde tutması macun bu soğuk havayı işlemciye de yayması için çok gerekli oluyor normalde 6 ayda bir macun ve kasa temizliği önemlidir kasayı fazla yormuyorsan bile temizlik şart kirlenmiş kasa performans kaybı yarata biliyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azpigerya A kullanıcısına yanıt
    İşlemci ısınmasından kapanma yaşamıştım. Açarken işlemci ısındığı için kapatıldı diye bilgi veriyordu Windows gelmeden önce. Sonrasında soğutucu aldım, stok soğutucu ile bir yere kadar çünkü.
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim hemen stok fanı bırakıp güzel bir soğutucuyla yoluma devam ediyorum

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azpigerya A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, bende de FX-6100 var o yüzden dedim stok fan yeterli soğutma yapmıyordur diye. Bende 3 kere GTA EFLC'de aynı görevin aynı yerinde kendini kapatıyordu ısındığı için. :) Sonra fark ettim ki görevi alıp oraya varmamdaki süre her seferinde hemen hemen aynı o da ısınma süresi oluyordu işte...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Unstoppable

    İşlemci ısındığı zaman PC donar kasar ve ateş gibi olduğunda çat diye gider zaten PC de çok önemli soğutma ve soğuk havayı içinde tutması macun bu soğuk havayı işlemciye de yayması için çok gerekli oluyor normalde 6 ayda bir macun ve kasa temizliği önemlidir kasayı fazla yormuyorsan bile temizlik şart kirlenmiş kasa performans kaybı yarata biliyor :)

    Macunların ömürleri değişkendir, ama diş macunu hariç hiçbir macunun 5-10 yıldan önce değiştirilmesine gerek yok. Bu şekilde macun yenileme uğruna donanımını pert eden çok amatör var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Format at pc de rat varsa biri seni trollüyodur. Yada daha kçtüsü verilerini alabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gobl1n kullanıcısına yanıt
    yani 5-10 yıl ne macun yenilicez nede temizlik mi yapmıcaz haha işlemcinin içine sürmüyorsun o macunu o macunda asit yok o macunda o zaman hadi 5 i anlarım hocam da 10 yıl nedir 10 yılda yağ bile kuruyor ondan sonra aşırı ısınmadan işlemci yansıt at çöpe en iyisi zaten ne gerek var macun yenilemeye
  • Mr.Unstoppable kullanıcısına yanıt
    Hocam cihazlar gayet iyi çalışıyorlar. İşyerimdeki Mac Pro'nun kapağı açılmadı altı yıldır falan. 2008 Mac Pro geçti elimden. Literatürde macun yenileme diye bir şey yok. Acer vs. dandik firmalar kötü macunlayabiliyorlar. Onlara bir şey diyemem. Onun dışında bir kere sürdün mü, bitti. Macunun işi minnacık boşluklara dolup donmak, iki katmanı bütünleştirmek. Başka bir şey yok. Yine de siz bilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz laptopdan bahsetmiyoruz ama kasa dan bahsediyoruz değil mi yoksa ben mi yanlış anladım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.