Şimdi Ara

Bilgisayar kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektriği kesilmiş gibi aniden kapanıyor. 5 ay önce kapanıp geri açılıyordu. PSU değiştirince sorun çözülmüştü. Bu sefer kendi kendine açılmıyor. Power tuşuna basmama rağmen belli bir süre sonra açılıyor. İşlemci çok ısınmasından olabilir mi 82-95 (oyundayken) arasında geziniyor. 5 ay önce macunlamıştım bu kadar kısa sürede macun eriyebilir mi? 🤔 Anakartta sıkıntı olabilir dedi birisi bunu nasıl anlayabiliriz bir program var mı bununla ilgili yardım ederseniz sevinirim iyi forumlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • işlemcinin o kadar ısınması normal değil

  • CPU soğutucu montajını bir kontrol edin. Sanki hatalı, oturmamış da işlemci aşırı ısınıyormuş gibi.

    Macunu çok fazla sürmüş olabilirsiniz o da sıcaklığı olumsuz etkiler. Genel olarak sistemi stres teste sokarsanız sorunu tespit etmen daha kolay. GPU ve CPU için ayrı ayrı stres test yapın. Bunu yaparken de sıcaklıkları kontrol edin bir yandan.

    3d mark ile yapıyorum genelde bu tarz testleri ama hızlı olsun derseniz, furmark ve prime95 ile test edebilirsiniz.

  • Yarın macunu yenileyeyim tekrar dönüş yapıyım i7 7700k işlemcim var. Termostat sorunlu bir işlemci zaten ama 90 rakamını hwa programında görünce aklıma o geldi umarım Anakart ile ilgili değildir sorunu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Turkhes kullanıcısına yanıt

    Bilgisayar kapanma sorunu 

    My good old enemy DELID.


    Delid yapmış mıydınız hocam? O seriler baya baya fırın ayarındaydı çünkü. Soğutucu da yetmiyor olabilir. Tam bilmiyorum ama delid+düzgün bir soğutucu ancak durumu çözer gibi geliyor. Kullanmış arkadaşlar gelirse daha iyi bilgi verir.

    Delid yapmaya illa ihtiyaç var mı bilmiyorum. Eskiden 10-30$ ayarında fiyatlarda delid tool lar vardı.


    OC filan yaptıysanız kapatın ve anlıyorsanız bir miktar undervolt bile yapabilisiniz. Belki geçici çözüm olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 5 Haziran 2023; 1:26:23 >
  • Delid yapmadım bi ara düşündüm sonra vazgeçtim. Kule tipi cooler master soğutucu var. Fan dönüş hızıda aynı soğutma bloklarında bir ısınma da sezmedim. Ya macun erimiş cidden iletkenlik yok yada başka bir sorun var. Anakartın kuzey köprüsüne bak dedi arkadaşım kapandığı zaman pc elinle bak aşırı sıcaksa anakarttandandır demişti. Çok gıcık bir sorun hata kodu vs. Olmadığı için tam olarak çözüm yolu yok. 😶 Hiç OC de yapmadım doğru düzgün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkhes -- 5 Haziran 2023; 1:30:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Turkhes kullanıcısına yanıt

    Macunu düzgün sürdüysen önce, soğutucu montajını kontrol edin. Düzgünse stres test yapın. Sıcaklıktansa zaten kapanacak yine. Kasa içi havalandırmaya da bakın yeterli mi? Kuzey köprüsü için doğru demiş, kapandıktan sonra dokunup bakın. Ama sanmıyorum nispeten elinizi tutabilecek kadar serin olacaktır.


    Kolay gelsin hocam.

  • Aynı sorundan 6 aydır muzdaripim. Kendi kendine kapanıyor, ve güç kaynağının güç düğmesinde kapa-aç yapıyorum öyle tekrar açılıyor. Isınmayla ilgisi yok. Psu, ekran kartı değişip denedim. İşlemci macunu, soğutucusu değişip denedim. Yine düzelmedi. Bazen aynı günde 5-6 kere yapıyor, bazen birkaç gün hiç yapmıyor. Yani bir düzeni de yok. Şuan en büyük ihtimal anakart olduğunu düşünüyorum.



    Bilgisayar kapanma sorunu


    Bilgisayar kapanma sorunu


    Bilgisayar kapanma sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tRoya06 -- 5 Haziran 2023; 11:59:21 >




  • tRoya06 kullanıcısına yanıt
    Pc yi aldığım yere götürdüm dedim böyle böyle cpu soğutucu fanı ölmüş dediler. Fanı değiştirdim yeni aldım taktım. Macun da değişti gene 70-80 lerde geziniyor uygulama açıkken, herhalde pc nin ömrü doldu ben böyle saçma sapan sorun görmedim. Sıvı soğutucu alıyım dedim onunda istediğim modelin pompa kafası sığmadı işlemci yuvasına. En sonunda ps5 alacam var ya delirtti. Bir izin günüm var o da pc nin işlerine gidiyor. Senin dediğin sorunuda düşündüm 15 dk stress testine soktuk bilgisayarı kapanmadı Anakart sorunlu olsa havlu atardı dedi adam. İşten eve gidince 2-3 saat bilgisayar oynayan adamım zehir zıkkım oldu.....

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.