Şimdi Ara

BİLGİSAYAR reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba oncelıkle herkese.benim sorunumsa pc nın reset atması onceden 5 dk bıle surmeden reset atardı bılgısayar.herşeyi yaptık format attık macun surduler bılgısayar bakımdan gectı ama yıne sorun cozulmedı,pc reset attıktan sonra acılmayabılıyodu da.acılmadıgı z<aman ben reset dugmesının alt arasına tornavıda sokuyodum yenıden baslıyordu pc en sonunda reset dugmesının gırısını cıkarttım bılgısayardan ve artık gunde 1 kere reset atıyor.sizce sorun nedir,yardımcı olursanız sevınırm.



  • Bilgisayar açılırken F8 e bas ve oradan "hata aldığında windowsu yeniden başlatma" diye bir seçenek olmalı ya da buna benzer ona tıkla ve hata ekranının bir fotosunu çekip buraya koy arkadaşlar sana daha iyi yardımcı olurlar.
  • Bilgisayarın reset atmasına sebep olabilecek sorunlardan biri işlemcidir ,belli ki servise gitmiş macunu yenilenmiş ancak siz genede bir kontrol edin işlemcinin (Head Sink) metalinin klipsleri tam olarak oturmuşmu kontrol edin, ayrıca anakart üzerinde şişik kondansatör bulunuyor mu? (Gözlemleyin.) Everest adlı yazılım ile anakartın Kuzey Köprüsü sıcaklığına ve anakart sıcaklığına bakın daha sonra buraya ekleyin.
    Bir diğeride kasanızın Reset butonun bulunduğu kabloyu kasa içerisinden takip edin anakarta takılmış olan soketini tamamen iptal edin...İşlemciyi siz sökebiliyorsanız sökün ve macununu siz sürün , OEM ürünler satan mağzadan edinebilirsiniz. İşlemci ve reset kablosu sökülme işlemlerini bizzat siz yapın ki yapabilirsiniz bu iki işleme rağmen düzelmiyorsa sorun belli ki anakartta. Aynı zamanda dediğim gibi sıcaklıklara yazılım aracılığı ile bakın.

    Kısacası sorun bu 3 bileşenden birinde.

    Ayrıca SoundStream@ adlı arkadaş mavi ekran ( BSOD ) hatasına yönelik bir işlem istemiş sizden eğer ki ortada bahsi geçen Mavi ekran söz konusu ise alıyorsanız, durum tamamen değişir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 18 Haziran 2010; 15:32:02 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.