Şimdi Ara

Bilkent İktisat - Koç Ekonomi - Sabancı SSBF - Boğaziçi İktisat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
2
Favori
6.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cevap anahtarı açıklandı malumunuz. EA'da ilk 200 gelecek gibi duruyor. Sınava girerken Bilkent İktisat istiyordum. Hala istiyorum. Ama diğer yerlere de mesafeli durmak istemiyorum. İstanbul'da oturuyorum, Ankaralı değilim. Böyle bir sebebi yok yani Bilkent istememin. İnternette izlediğim videolar, linkedinde gördüğüm profiller, forumlarda okuduklarım sonucunda Bilkent'in akademik olarak çok büyük artıları olduğunu fark ettim. Diğerleri kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın. Bilkent'te özellikle Refet Gürkaynak, Hakan Kara, Arda Gitmez, Tarık Kara gibi isimler var. Ama diğer ünilerin bu bölümlerinde bu kadar fazla sıyrılan isim görmedim. Belki internetteki bilgi eksikliğindendir, bilemiyorum. Ayrıca bölümdeki esnek ders seçim imkanları ilgimi çekti. Videolardan birinde sözü geçmişti. Bi öğrenci ısrarla bir dersi istedi diye o konuda dersler açılmış diye. Mezunlarını araştırdığımda dünyanın çeşitli yerlerinde kaliteli üniversitelerde yüksek lisans ve doktora çalışmaları yapanlar da gördüm. Diğer üniversitelerde de vardı dediğim gibi. Lakin Bilkent'tekilerin sayı olarak çok fazla olmasının etkilemediğini söylemem yalan olur. Onun dışında geçen senelerde başka bir ağabey de baya detaylı bilgiler vermiş forumda. Bu kadar anlattım yazmayı unutmuşum. Ben akademiden ilermeyi düşünüyorum gelecek yıllarda. Kısaca bu şekilde... Siz ne önerirsiniz? Hangisi daha mantıklı? Ben Bilkent'i baya bi araştırdım ama diğerlerini ne kadar biliyorum emin değilim. Şimdiden görüşleriniz için teşekkürler.








  • Kocun da yabana atilacak bi kadrosu yok simdi, akademik olarak daha relax olması undergrad research vs de artı yaziyor, bilkent en akilli olduğu icin dersleri de zor yapayım bi de akademik research yapsınlar suyu ciksin kafasinda (henuz patlamadı bu anlayislari garip)
    Kocta hep denen double major/minor avantajı var, akademi dusunmuyorsan özellikle güzel arti yazabilir bu olay (econ man dm mesela bence cok tatli olur)
    Bilkentin daha fazla sivrilen celeb hocalari oldugu bence de dogru, tabi burada soyle bi olay var, muhtemelen muhalefet kazansaydi bizim okulda hoca kalmicakti
    Sabanci biraz kapali kutu gibi uzaktan, son halini bilmiyorum ama 2000-10 arasinda cok guzel yerlere gonderiyordu adamlari (lse filan olsun girla). Ama konum felaket (bence koc da felaket gerci)
    Boun econ da boun econ, burada boun mu digerleri mi diye baslayarak ayrim yapmak daha iyi olabilir bence, en cok ayrisan okul sonuçta. Bence cok guzel okul ama uzerine fazla gidiyolar.
    Decision treeyi ben olsam soyle yaparim
    Boun istiyor muyum
    Sabancida sonradan bölüm secme olsun diğer konular olsun beni harbici ceken bisi var mi
    Koc v Bilkent
    Son not, istanbulda yasiyosaniz bence sehir değiştirmemek daha rahat olabilir

    Geçen sene bende de yakın sıralama vardı ve az çok aynı şeyi istiyorduk. Geçen seneki konjonktürde boun yazılmazdı şu ankinde hiç yazılmaz, açıklamaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Sabancı bana hep fazla uzak ve bölüm özgürlüğü dışında koç Bilkent ikilisinden daha zayıf bir okul gibi hissettiriyordu, hiç de ısınamamıştım açıkçası. Bilkent, birincisi ankaradaydı görece eksi veya artı olabilir ama bence eksi yazıyordu. Okulun fazla sıkması bence biraz fazla zorlaması ve akademik esnekliğinin koça oranla zayıflığı beni rahatsız etmişti. Koçtaki esneklik tatlı, sabancı gibi bi bölüm esnekliğine ihtiyacım yok açıkçası ancak bilkentteki gibi sınırlamalar altında da kalmak istemiyordum. Akademik olarak ilk sene rahattı, karşılaştırma yapamam ancak çok kaliteli hocalar ve öğrencilerle tanıştım. Peşinde koşarsan sportif ve sosyal imkanların da fena olmadığını düşünüyorum, tenis ve buz patenine başladım ve ikisinin de kursunu okulda bulabildim örnek vermek gerekirse. Okulda müthiş bir özgürlük ortamı var ki bunu türkiyede başka nerde bulursun bilemiyorum. Okulda yaşamak ciddi keyif ve huzur veriyor. Ben yaptığım tercihten memnumun ve şu an tercih dönemine dönsem gene aynısını yaparım. Ek sorun varsa koç hakkında elimden geldiğince cevaplarım

    ODTÜ GSÜ'nün gerisinde bir okul değildir. ODTÜ hocaları bariz GSÜ hocalarından daha fazla ve etkili yayın yapmaktadırlar. TÜBİTAK'ın verilerine göre 2004-2014 yılları arasında iktisat alanında ODTÜ'de yapılan yayınların etki değeri 6,69'ken GSÜ'de bu değer 2,25'tir. ODTÜ'de 150 yayın 1003 atıf toplamışken GSÜ'de 16 yayın 36 atıf toplamıştır. TÜBİTAK'ın daha güncel alan bazlı yetkinlik analizinde iktisat alanında ODTÜ en üstlerdeyken GSÜ ortalama bir sıradadır. Kaynak: https://ulakbim.tubitak.gov.tr/sites/images/Ulakbim/iktisat.pdf, https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/2023-yetkinlik-raporu.pdf


    İnternet sitelerinde gördüğüm kadarıyla ODTÜ'nün 23 hocası varken GSÜ'de bu sayı 11'dir. ODTÜ'nün kontenjanı YÖK Atlas'a göre 90, GSÜ'nün 30+20 (iç sınavla gelenlerle beraber) Yani ODTÜ'de hoca başına daha az öğrenci düşüyor büyük ihtimalle, ama tam bir istatistiğe sahip değilim.


    ODTÜ'lü değilim, GSÜ'ye karşı da ayrı bir düşmanlığım yok ama ODTÜ>GSÜ :D. İstanbul faktörü önemli olabilir ama İstanbul'da konuklayacağınız bir yer varsa bu da pek sıkıntı değil.

    Ortam ve işveren gözünden yetkinlik bu gibi bölümlerde hocalarının sayıları, çalışmaları atıf sayılarından daha önemli. (Econ man IE pols vb.)

    EE ME CS için dediğiniz daha önemli zaten bu bölümlerde işverenler de odtü ye öncelik veriyor

    Ortamdan kastım gsü de neredeyse herkes Boğaziçi gibi derece öğrencisi, Koç Bilkent odtü de boş beleş tipler çok fazla. (Bu üniversitelerin herbirinden arkadaşım var ve izlenimim bu yönde.) Ve bu yönetici olmak isteyen bir insanda hoca kalitesinden daha önem verilen bir şey. Fakat bununda bir yere kadar değeri var o yüzden Koç bilkenti, gsü nün önüne koydum.


    Zaten tartışmasız gsü kadrosu çöp birkaç hoca var iyi gerisi cidden beş para etmez. (O iyi hocalarıda çoğu gsülü arkadaşım hayatında iki kez görmüş :) ) Bunun sebebi türkiyede fransızca bilen iyi akademisyen sayısının ingilizceye göre çok çok daha az olması.

    Yurt dışı düşünenler için de zaten odtü > gsü diye düşünüyorum fakat yurt içi için gsü çok daha iyi bir seçenek işverenlerin gözünde.

    Ve "iş verenlerin gözü" en önemli şey bu bölümlerde. Sen bilgisayar mühendisi isen başarılı bir proje geliştirip kendini kanıtlayabilirsin. fakat işletmede hiç kimse sana iş vermiyorsa tepelere tırmanman çok zor (ODTÜ'lüye iş vermiyo değil de tepeye çıkmak için ne kadar üstten başlarsan o kadar iyidir.)


    Ya bunlarda zaten çok büyük bir fark yok ben arkadaşlarımın hayatlarından ve çevreleri adına söylediklerinden yola çıkıyorum yani odtü yazanlar keşke bilkent yazsaydım aynı şekilde bilkent yazanlar keşke Boğaziçi yazsaydım diyen çok arkadaşım var. (Ea alanlarında ve endüstride)
    Onlar benden daha iyi bilirler diye düşünüyorum. (Ben de odtücüyüm yoksa) Tabi oradaki durumları araştırıp söylüyorlar bunları belkide oralarda okusalar tam tersini diyeceklerdi ama Gsü de okuyan ve keşke odtü yazsaydım(ortam hariç :) çünkü ortamı için diyen var) diyen hiç arkadaşım yok. (Tekrar ediyorum ea alanında)
    Bilkentte arkadaşım söyleniyordu (endüstri) boğaziçine herkes gidiyor bünyesine katmak istiyor daha 1-2. Sınıftan bi şekilde şirketlerinde çalışmalarını istiyorlar burada bu kadar yok diye. Ben onun yalancısıyım :) bilkent ten bahsediyorum davuk değil

    Ama abartıyor da olabilir yani zaten zor bi üniversite. Boğaziçi kolay gibi geliyor uzaktan bi de birkaç kişi hemen iyi pozisyonlara gelen görünce kafasında kurmuş da olabilir.
  • Neden hocam? Sebepleriyle açıklayabilir misiniz?

  • Koç econ yazardım

  • Nphexy N kullanıcısına yanıt

    Neden hocam?

  • iktisat konuşuoz abe o ne alaka

  • ovet_cem kullanıcısına yanıt
    Netler nasıl hocam
  • sağ olun hocam bunu değerlendireceğim

  • dayns D kullanıcısına yanıt

    105.50 tyt

    76.25 ayt bekliyorum

    belki 1 artı 1 eksi gelir o kadar

  • Hocam Bilkent dışında tanidiklarım var yepsinden az çok, ne istediğine bağlı. Koç diğerlerine göre her anlamda çok rahat bi okul. Hem derslerin zorluğu olsun hem öğrenciye sunduğu imkanlar olsun. Boğaziçinin durumu ortada maalaesef devlet okulu uğraşıkça uğraşıyorlar, ama tabi boun etiketi hala sağlam. Sabancı da mühendisliğe geçiş düşünüyorsanız yazabilirsiniz, ama eğer iktisattan devam etmeye niyetliyseniz sabancıda tm okumak çok mantıklı değil gibi. Yani işin özeti önemli olan sizin ne istediğiniz, ben böyle bir durumda.
    Koç econ
    Sabancı
    Boun
    Bilkent
    Yazardım şehirden ötürü. Bilkent istiyorsanız o da iyidir
  • bilkent tercihini yaparken öbür yerler gibi sosyal kampüs hayatı yaşamanın zor olduğunun bilincinde olarak gelmenizi öneririm hocam hukuk fakültesindeyim ben de sorunuz varsa cevaplarım

  • Bana kalsa forumdan tercih tavsiyesi almazdım
    Faydalı bilgiler bulacaksın illa ama o kadar troll ve sanki uzmanmış gibi cevaplayan tipler var ki
    Ekşiye mekşiye sor, buraya sorma
  • dayns D kullanıcısına yanıt

    hocam, ertan sinan şahin'in sıralama motoru baya iyi oraya detaylı yazarsanız daha net bilgi edinebilirsiniz

  • ovet_cem kullanıcısına yanıt
    Siz hangi yılları baz alıyorsunuz hocam
  • Kocun da yabana atilacak bi kadrosu yok simdi, akademik olarak daha relax olması undergrad research vs de artı yaziyor, bilkent en akilli olduğu icin dersleri de zor yapayım bi de akademik research yapsınlar suyu ciksin kafasinda (henuz patlamadı bu anlayislari garip)
    Kocta hep denen double major/minor avantajı var, akademi dusunmuyorsan özellikle güzel arti yazabilir bu olay (econ man dm mesela bence cok tatli olur)
    Bilkentin daha fazla sivrilen celeb hocalari oldugu bence de dogru, tabi burada soyle bi olay var, muhtemelen muhalefet kazansaydi bizim okulda hoca kalmicakti
    Sabanci biraz kapali kutu gibi uzaktan, son halini bilmiyorum ama 2000-10 arasinda cok guzel yerlere gonderiyordu adamlari (lse filan olsun girla). Ama konum felaket (bence koc da felaket gerci)
    Boun econ da boun econ, burada boun mu digerleri mi diye baslayarak ayrim yapmak daha iyi olabilir bence, en cok ayrisan okul sonuçta. Bence cok guzel okul ama uzerine fazla gidiyolar.
    Decision treeyi ben olsam soyle yaparim
    Boun istiyor muyum
    Sabancida sonradan bölüm secme olsun diğer konular olsun beni harbici ceken bisi var mi
    Koc v Bilkent
    Son not, istanbulda yasiyosaniz bence sehir değiştirmemek daha rahat olabilir




  • Hocam bu kampüs hayatı zorluğu derslerden dolayı mı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dayns

    Siz hangi yılları baz alıyorsunuz hocam

    hocam hepsine bakıyorum ya. bu yıl hangisine benziyor kestiremedim

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.