Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi - CTIS(%50 BURSLU) TERCİH EDİLİR Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar öncelikle.

    Meslek lisesi Bilişim Teknolojileri bölümü mezunuyum.Bilgisayar ile oldukça fazla ilgiliyim ve hayatımın geri kalanında da bilgisayar , yazılım ile alakalı bir mesleğim olsun istiyorum.
    Tabi meslek lisesi mezunu olup derslerin üzerine düşmeyince sınavda fazla bir başarı gösteremedim.Bilkent %50 burslu CTIS bölümüne gitmeyi düşünüyorum fakat ödediğim ücret için değer mi.Orta düzeyde gelirliyiz.Ailem gidersen karşılarız ücreti sorun yok diyor.
    Fakat yanlış seçim yapmaktan korkuyorum.Verdiğim ücreti iş hayatımda kat kat kazanacağımı biliyorum.Tabi ki öğrendiğimle kalmayıp kendimi geliştirirsem.

    Bilkent hakkında(bölüm,öğrencileri) bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

    Şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar.



  • Bende orayı istiyorum. Ve ailemin karşılayabileceğinden şüpheliyim. O yüzden hem çalışıp hem okumak nasıl olur bunun hakkında da bilgi verebilir misiniz?
  • Aslında ailem birazda şunu savunuyor. İl dışına gitsen de bu masrafı yapacağız evinden git gel bizimde aklımız sende kalmasın diyor. Bende çalışırsam en azından kendi harçlığımı çıkartırım diye düşünüyorum hocam.

    Bence ailenizle birlikte oturun konuşun bi karar verin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de sizin ailemle konuştum ancak zaten borçlarımız olduğu için onu ödemeye gücümüzün yetmeyeceğini söylediler. Bilkentte okumak için hem okuyup hem çalışmam gerekiyor yani. Bunu başarabilir miyim bilmiyorum...
  • Hocam aylık taksit tutarı 1650 TL civarı. Part-time çalışmanız bile alacağınız 800 TL civarı felan olacaktır.Ankara da yaşıyorsanız yarısını karşılarsınız yarısı ailenize kalır. Sizin masrafınız da var. Ayrıca hazırlık zor diyorlar. Uzaması çok kötü bir durum Olur. Bunları da dikkate alarak bir karar verin.

    Ben rotayı mersine çevirdim.Tercihte ilk Mersin sonra bilkenti yazacağım. Mersin olmazsa bilkent kesin gelir zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent imkansız o zaman :) Bir de ygs-1 kısmında ek puanlı notta sıralama mı ilk 10k da gösteriyor. Bu ney onu anlamadım
  • Benimde 13k sayılır, ek puanlı bölüm içinde sıralama hocam. Mesela Mersin 12700 den almış geçen sene ek puanlı sıralama ile. 300 felan fazla benim gelir umarım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım kazanırsınız :)
  • Türkiye nin en zor ingilizce hazırlığı bilkentdedir.Haberiniz olsun Bneim arkadaşımın 3.yıla girecek aynı bölüm ve çok zor diyor.Haberiniz olsun ona göre yazın tercihlerde.İngilizce seviyenize güveniyorsanız yazın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla güvendiğim söylenemez :)

    Mersin ile arasında uçurum varmıdır iş açısından hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bilişim bölümü bu CTİS için ek puan veriyor. Bilkent %50 Ctis çok yüksek ihtimalle gelir hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah dostum bilgilendirdiğin için. Bu sene kontenjanlar azalmış puan da oynama olacak gibi. Umarım çok fazla yükselmez..
  • Ama sınava göre sıralama da düşebilir :) önemli değil hocam ne demek

    Pazartesi gidip bilkente bakmayı düşünüyorum isterseniz sizlede paylaşırım görüşlerimi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum çok iyi olur. Kocaeli nde oturuyorum ben pek mümkün değil gitmem ankaraya :D Talep çok gibi geldi bana internette araştırma yapınca. YGS de geçen seneye göre zordu aslında düşmesini bekliyorum ama kontenjanlar azaldığından içim rahat etmiyor.
  • Umarım tercihte gelir hocam,gidince size haber veririm :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim bekliyorum :)
  • Sorusu olan alıntı yaparak sorabilir arkadaşlar.Yardımcı olmaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdReNaLiN.int -- 2 Temmuz 2015; 16:46:50 >
  • Hocam birkaç sorum olacak

    1-Bilkent CTİS ile Mersin CTİS arasında mezun olunca iş bakımından nasıl bir fark olur? Aşırı derece felan olur mu.

    2-Bilkent hazırlığı zor diyorlar o gözümü korkutuyor, uzatıp ailemi zor duruma düşürmek istemiyorum.

    3-Hazırlığı geçtim diyelim Bilkentte CTİS bölümünü okumak zormudur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- Her ne kadar kişinin kendisine bağlı olsa da bence büyük fark olur.Mersin'den mezun olunca aç kalmazsın ama Bilkent'te yakalayabileceğin fırsatları yakalayamazsın.Çoğu büyük şirket Bilkent ve ODTÜ tercih eder.Bilkent CTIS'ten iyi yerlere gelenler Facebook, Microsoft gibi yerlerde çalışıyor.Mersin'den mezun olunca çok yükselme şansın yok.İyi yere gelecek olan Mersin'den de gelirde hani şu kendini geliştirme olayı var ya çok yanlış anlaşılıyor.Sanki Mersin'de okuyan kendini çok iyi geliştirecek, kendi imkanlarıyla çok iyi ingilizce öğrenecek, yurt dışından olsun yurtiçinden olsun projeler alacak, her türlü seminere konferansa katılacak vs. Bilkent'te okuyan da zaten o ortamda kendini hiç geliştirmeyecek, sürekli yan gelip yatacak, hiçbir proje yapmayacak, katılmayacak, İngilizce bilmeyecek(imkansız) vs. Mersin mezunu bu adam da kendini geliştirdiği için çok iyi yerlere gelecek.Çok zor çok, onu geç öyle bir dünya yok.Bilkent yaz yine kendini geliştir eğer böyle bir düşüncen varsa.

    2-Keşke sadece zor olsa zorluğunun yanında da uzun.Temel seviyeden başlarsan bir senede bitmez bu bir başarısızlık değil benim okula başlarken yaz okuluna kaldığım belliydi haliyle 1,5 seneye uzadı şuan ama yapacak bir şey yok en azından çok iyi bir dil öğreniyoruz gülü seven dikenine katlanırmış.Benim hayallerimin büyük olduğu için Bilkent'ten başka bir yeri yazma şansım yoktu.

    3-İlgin yoksa CTIS bir zulüm varsa çok zevklidir.Bölüm derslerinde çok zorlanacağını düşünmüyorum yine bölümde de en çok zorlanacağın derslerden biri İngilizce.




  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler hocam. Şunu belirteyim yazılım her zaman ilgimi çekmiştir.Hayallerim de yok diyemem. Bölüm Türkçe olsa çoktan gözüm kapalı yazmıştım orayı yani bölüm derslerinden çekeceğimi bende sanmıyorum.

    Netteki yorumlara bakarak gözümü en çok korkutan şey hazırlık oldu. Onu bi aşsam hani hiç düşünmeyeceğim. İngilizceyle ilgisiz olduğum da söylenemez.Bir turistle az çok kendini tanıtacak biraz sohbet edecek şekilde ingilizce var. Sıkıcı felan da gelmiyor öğrendikçe eğlenceli lisede felan hiç sıkılmadım derslerden. Hazırlığı uzatmadan geçebilirmiyim o sorun tam seviyeyi bilmiyorum.

    Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.