Şimdi Ara

Bim de otomatik Delongi Espresso makinası 12 999TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.174
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tam otomatik espresso makinası arıyorsanız iyi bir alternatif. 18 binden başlıyor markalı makinalar kampanya olsa bile. Bu fiyata giriş düzeyi üstü bir otomatik makine için iyi fiyat.


    Akakçede en ucuz 15 500TL.


    Delongiye kimse birşey diyemez zaten. Gerçi son zamanlarda biraz çağın gerisinde kaldı bence ya...


    Basıç yeterince iyi, 3-4 tip kahve yapıyor ki bence yeterli. Ama su sıcaklığı nasıldır yorum bulamadım.





    Bim de otomatik Delongi Espresso makinası 12 999TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niyeki -- 17 Nisan 2024; 10:59:8 >







  • Şu ünlü filipslere göre nasıl acaba? Espressom olmadan kod yazamıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende siemens EQ500var. Delonghisi olan bir arkadaşa cappuccino yapınca kendinikini satıp siemens almaya karar vermişt i:) Sanırım köpük yeterince yoğun değil diye bir yorumu oldu. Ama arada çok fiyat farkı var. eq500 sanırım 23 bin, süthaznesi olmayan modeli üstelik

  • xweser X kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz ürünlere bütçe ayırabilenlere gıpta ile bakıyorum artık. Bimde satılması da ayrı bi ironi

  • phantasm P kullanıcısına yanıt

    Bakmaya devam edin...

  • niyeki kullanıcısına yanıt
    Sadece mağaza mı? Bulamadım online'da

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • xweser X kullanıcısına yanıt

    philipsten daha iyi olduğunu düşünüyorum. Delongi de süt ısıtma olduğu için tüm kahveleri yapabilirsin.

  • Başlığı açan arkadaş 3 - 4 tip kahve yapabiliyor yazmış ama süt haznesi olmayan alet hangi kahveleri yapabiliyor acaba? Americano, lungo, espresso ve ristretto mu? Zaten üzerinde süt köpürtme çubuğu olduğu için becerebilen sütü istediği kıvamda ayarlayarak espresso bazlı olan istediği içeceği hazırlayabilir. Onun haricinde bu aletin yapabileceği bir şey yok. Bir tuşa basayım latte versin başka bir tuşa basayım cappuccino versin beni uğraştırmasın diyenler süt hazneli model bakmalı.


    Bir de ben Magnifica S ECAM22.10.B diye bir model bulamadım. Magnifica S ECAM22.110.B diye bir model var. Broşüre yanlış mı yazmışlar başka bir durum mu var çözemedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi den -- 17 Nisan 2024; 23:14:20 >
  • nhtgrck N kullanıcısına yanıt

    Bim Türkiye instegram sayfasında verilmiş ve evet "mağazalarımızda" dediğinden sitede yok , ben de bulamadım.

  • Sütü kendim yapacaksam manuel makine alır geçerim. Tek tuşla istediğim kahveyi yapmıyorsa tam otomatik demem ona.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • den D kullanıcısına yanıt

    Espresso, lungo ve kahve olarak yazmışlar.


    Süt köpürtüp onla cappuccino, yapmanın keyfi çok arttırdığından felan bahsediyorlar ama ben kendi adıma herşeyi ile otomatik bir makina tercih ediyorum. Nedenim de kendimi eve atıp günün yorgunluğuyla bir kahve içmek istediğimde uğraşmayı göze almayacağımı, bir süre sonra üşeneceğimi fark etmem. Ancak bir süredir düşük bütçeli bir arkadaşım için makina bakıyorum, bu da takipte olduğum için dikkatimi çekti.


    Sadece Amerikano, espresso içerim diyen kahveciler, fiyatı nedeniyle tercih edebilir


    Bu arada linkteki makina 3 hafta önce amazonda kampanyalı 9500 TL idi. Alternatif olarak bakılabilir. Yine giriş düzeyi bir makina bu da...





    Bim de otomatik Delongi Espresso makinası 12 999TL
    Bim de otomatik Delongi Espresso makinası 12 999TLamazon
    Melitta Caffeo Solo Tam Otomatik Kahve Makinesi, Aroma Çıkarma Sistemi, One Touch, 2 Kahve Spesiyalitesi, 1.2 L Kapasite, 1400W, Siyah
    https://www.amazon.com.tr/dp/B002NKT3HQ?tag=dh-forum-on-ug-21&ie=UTF8&language=tr_TR&th=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niyeki -- 18 Nisan 2024; 10:34:48 >




  • zevk ve bütçe meselesi. süt haznelide de başka sıkıntılar çıkıyor, temizliği, köpük miktarı ve süt sıcaklığını (her modelde) ayarlayamama gibi. buhar çubuğu ile süt köpürtmek de atla deve değil, bütçesi sınırlılar için iyi bir başlangıç olabilir.

  • ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt

    vkatılılıyorum. philips hazneli aldım. küçük bi plastik parça kırıldı çöp oldu hazne. şimdi ola çuvukulu alırdım istediğn kadar köpürt kendin ayarla. otomatik de süt hep aynı

  • görüyorsunuz ülkede fakirlik yok, emeklilerin sık sık gittiği bim tekne de satıyor, 13k lık kahve makineside, emeklilere zam mam yok kardeşim.



    Delongi nin manuel espresso makinesi vardı amazonda çok ucuza satılmıştı keşke onu getirseler.

  • niyeki kullanıcısına yanıt

    Bunun üzerine süt köpürtücü bile koymamışlar. Bence bu tarz makinelere bu paraları vermektense içinde kahve öğütücüsü olmayan model alınır arta kalan parayla da güzel bir kahve öğütücü alınır. Hepsiburada da Gaggia satılıyor fiyatı ₺6400 mesela. Kahve öğütücüyü ayrı almanın avantajı da şöyle olur espresso içmek istersen ona göre çekersin kahveni ama canın filtre kahve içmek isterse ona göre çekersin demleme yöntemine uygun olan kalınlıkta.







  • kahve makinası sonuçta zevk işi ama fiyat ucuzladıkça da uğraşması artıyor.


    mesela en ucuz olan manuel makinaları ele alalım;


    -bi kere çekirdek öğütme özelliği olmadığı için her seferinde hazır öğütülmüş haldeki kahveyi kullanmanız lazım. bu da zamanla öğütülmüş kahvenin bayatlamasına neden oluyor.

    -baristo kolu denilen alana göz kararı her seferinde aynı oranda kahve koyulması imkansız. bazen az koyuyorsun bazen çok koyuyorsun ve buna göre kahvenin tadı değişiyor. -birden fazla ya da farklı kahve yapılacaksa kolun içindeki yuvayı değiştirmen lazım. espresso, tek, çift şeklinde 3 adet hazne vardır. sök tak yıka vs. bu tür işler var. ve her kahve yapımı sonrası o kol yıkanması lazım. ne kadar muntazam yıkasan da kahve parçaları lavabonun her yerine sıçrıyor. orada da özen lazım.

    -bizim makinada (delonghi icona) kahvenin aktığı yer ile bardak arasında çok kısa bir mesafe var. hatta sırf bu yüzden buna göre kısa ve geniş bardaklar aldık. bazen sıradan kupa ile kullanmak için altta kahve suyunun dolduğu hazneyi çıkarıp kendime alan kazanıyorum. yine uğraş.

    -herhangi bir program olmadığı için makinanın başında durman lazım. aksi taktirde haznedeki su bitene kadar makina su verir durur.

    -süt çubuğu güzel bir icat ama işlemden önce süt çubuğunu önce durula, işlemden sonra yıka. e tabi sütün köpürtüldüğü haznede yıkanacak. birde burada seri olmak lazım. ya önce süt köpürtülecek ya da kahve hazırlanacak. aradaki zaman kayıpları soğumaya yol açıyor. eğer ki misafire şov yapayım dersen yarım saat mutfaktasın.


    paraya kıyıp tam otomatik kahve makinası aldığınızda ise;


    -çekirdek kahveyi sıcağı sıcağına öğüttüğü için en azından önceden öğütülmüş kahveye göre daha taze bir kahve kullanıyorsunuz.

    -temizlik periyodu manuel'e göre daha geniş. iç haznesi 10 kahvelik posayı içine alabiliyor. (kullanmadığım için bilmiyorum bu sayı değişebilir)

    -işin en önemli kısmı bence bu kısım. kendi hazırladığın programa göre tek bir tuşla her seferinde aynı kahveyi yapabilmek mümkün. çünkü bazı sabahlar öyle uykulak kalkıyorum ki manuel makinada kahve kavanozunu aç, kahveyi al, kolun içine doldur, doldururken etrafa illaki biraz dökülür, sonra az mı oldu çok mu oldu demeden sıkıştır ve makinaya tak, makinanın başında bekle, bitince hazneyi çıkar, lavaboda yıka, tekrar tak. bu periyotlar için uzaktan amaaan şikayet ettiğin şeye bak denebilir. ama başta dediğim gibi zevk için para verdiğimiz makina ile ekstra uğraşlar bazen can sıkabiliyor.

    -makinanın başında durmaya gerek olmaması. program bitince makina otomatik kapanır.

    -süt köpürtme meselesi bu makina içinde geçerli ama bunların ince boru şeklinde olup herhangi bir hazneden direk çeken modelleri var. heh işte o ince boruları her seferinde incecik telle temizlemeniz lazım. yine uğraş.


    kendinden süt hazneli tam otomatik makinalarda ise;

    -sütü haznenin içine doldur, programa bas bitti. işte benim hayalimdeki makina. temizlikse yine temizlik. burada en azından sadece süt haznesi yıkanıyor. ben pek sütlü içmiyorum ama bazen sade kahveden o kadar sıkılıyorum ki ekstra tatlar arıyorum. sütüydü, şurubuydu derken farklı lezzetler çıkabiliyor.


    ben gurme felan değilim, sadece deneyimlerimi ve gözlemlerimi paylaşmak istedim. herkese iyi forumlar.





  • soniquakee kullanıcısına yanıt
    Okurken yoruldum, bence temizliğin olmadığı bir makine lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomatik makinelerin ömrünün 2 yıl bile olmayacağı kanaatindeyim , o yüzden almadım . El değirmenim ve v60 ile devam ediyorum.

  • İşim gereği birçok markanın kahve makinesini kullanma şansım oldu, wmf, delonghi, saeco, schaerer, karaca, la cimbali, nespresso, krups vs. De longhi makineler açık ara en iyi espresso veren makineler arasında bana göre. Kreması, yoğunluğu, cekirdekteki aromanın kahveye aktarılması konusunda gayet iyidir. Bu noktada, makinedeki değirmenin kalitesi ve optimum basınç konusunda delonghi öne çıkıyor galiba. Philips ile karşılaştırmak ayıp olur, philips basınç konusunda çok geride.

    Birçok forum kullanıcısı süt haznesinin olmamasına vurgu yapmış, bence bu bir dezavantaj değil. Sütü krema haline getirmek çok basit ve tüm kontrol sizin elinizde. Bu tip makinede elde ettiğiniz krema, süt hazneli makinenin ürettiği kremadan daha iyi formda oluyor. İnanın sütü pannarello(buhar çubuğu) ile kopürtmek, süt haznesi-hortumu, ıvırı, zıvırını temizlemekten daha kolay ve hijyenik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.