Şimdi Ara

Bina Depo Alanının Müteahhit Tarafından Teslim Edilmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar
    Geçen sene yeni bir daire aldım.Tabi hayatta bir kez yapabileceğimiz bir şey olduğu için elimizden geldiği kadar araştırdık ve bir emlakçı üzerinden anlaşarak daireyi aldık.İşi fazla bilmediğimiz için sadece daire kısmını gezdik beğendik ama dairenin ortak alan,bahçe vs gibi yerlerine bakmak aklımıza bile gelmedi.
    Tapu dairesinde satış işlemi yapıncaya kadar müteahhit ile hiç görüşmedik.Satış yapıldı ve kat irtifaklı adıma tapuyu aldım.Eve taşındım.Bina konum itibati ile tepelik bir alanda ve ön taraftan bakıldığında ters dublex+2 normal kat+1 üst dubleks iken kot farkında dolayı binanın diğer yüzü bodrum kat(depo alanı) ters dubleks+2kat+üst dubleks şeklinde.Toplam 8 daire var.
    1 ay kadar sonra karşımdaki dairedeki oturan arkadaş daha önce müteahhidin yalıtım işlerini yaptığını ve daireyi ondan aldığını fakat iş konusunda anlaşamadığı için onla çalışmayı bıraktığı söyleyerek ;
    binanın bu depo yada bodrum kat olan kısmı için müteahhidin buradaki hakkında vazgeçmesi için kendisinden yazı aldığını ve burayı ileride kendisi için ayırdığını söyleyince içime kurt düştü.Bu arada bina yönetimi oluşturuldu ve yönetici seçildim.Kara defteri vs tasdik edildi.
    Müteahhit kendine ait 5 daireyi satmış kalan 3 daire ise toprak sahibinin.Bu 5 dairenin 3 ünden aralarında yazılı bir sözleşme ile bu depo /bodrum kat için haklarında vazgeçmeleri için bir sözleşme imzalatmış.Ben ve diğer bir daire sahibi böyle bir belge imzalamadık.Toprak sahibi kardeşi hukukçu olduğu için müteahhit ile sağlam bir sözleşme imzaladıklarını ve sözleşmede bina ile ilgili oluşacak her türlü kazanımların 3/8 kadar hakkı olacağı şeklinde bir maddeleri olduğunu söyledi.
    İskan olayı yaklaşık bir sene kadar sürdü.Çevremizdeki emsal binalarda bizden daha önce iskan alanlar oldu.Bende bundan 4 ay kadar önce belediye yapı kontrol kısmına gittim ve daire ile ilgili iskan durumunu sorduğumda kontrole geldiklerini
    1-Bahçe duvarının tel örgüsü olmadığı
    2-su deposu ve hidrofor olmadığı
    3-bodrum katın 8 oda şeklinde bölünmesi ve anahtarlarının hak sahiplerine teslim edilmesi şeklinde 3 şerhten dolayı iskanın verilmediğini söylediler.

    Bir hafta önce müteahhit iskanı aldı ve toprak sahibine yaptığı bir konuşmada bu depo/bodrum kat için herkesten yazı aldığını söylemiş.
    Şimdi sormak istediklerim
    1-Ben böyle bir konuşma ve sözleşme imzalamadım ama tapudaki satış esnasında müteahhit ve oradaki tapu memurları bu muvaffaknameyi boğuntuya getirip bana ve diğer imzalamadım diğer arkadaş imzalatmış olabilir mi? Yani tapu memurunun bu tip bir evrağı imzalatması gibi bir şey uygulamada varmı. Eğer böyle bir şey varsa ve ben bunu bilmeden imzaladı isem bu ne kadar kanuna uygundur ve itiraz hakkım varmıdır?
    2- Bu bodrum/depo alanında herhangi bir oda bölmesi vs gibi şey yapılmadan bu iskan nasıl alınabilir.Çünkü bizim binanın dosyası belediyedeki mühendisin ekranından gördüm ve resimlerden bölümü gösterdim ve buranın ortak alan olduğu ve 8 odaya bölünmesi gerektiğini gerek sözle gerekse kendi şerh maddelerine ilave oalrak benimde böyle bir bölünme ile ilgili işlem yapılmadığı önünde şikayetim olduğunu yazdırdım.Buna rağmen iskan nasıl alınabildi

    3- Bugün bir arkadaş her ne kadar siz muvaffakatname vermiş olsanız dahi su ve elektrik aboneliklerini aldıktan sonra binada daire sahipleri olarak toplantı yapın ve bu muvaffakatnamelerin iptali yönünde karar alıp karar defterine işleyip imzalayın.Bu şekilde müteahhit oradan bir hak iddia edemez dedi.

    Konu ile ilgili ne yapabiliriz yardımcı olursanız çok memnun olurum







  • son durum nedir diye merak ettim şimdi !?
  • Merhaba

    Deponun anahtarını aldım , evde kullanmadığım ve fazlalık ne kadar eşyam varsa aşağıya indirdim. Müteahhit beni aradı aşağıya eşya koyamazsın , orası benim yerim diye.Bende kat mülkiyetli elimde tapum olduğu ve başkaları ile kendi aralarında yaptığı anlaşmanın beni bağlamadığı çünkü benim kendisi ile bir anlaşmam olmadığını ve çıkarabiliyorsan o eşyalarımı çıkar oradan şeklinde anlayacağı dil ile konuştum ve o günden beri inadına oradaki alanın yarısından fazlasına eşyalarımı yaydım ve kullanıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.