Şimdi Ara

Bina içi kablo tesisatı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Yeni taşındığım eve netspeed 75 mbit bağlattım. Binaya 82 mbite kadar hız geliyor. İlk bağlattığım zamanlarda 75 mbit tam olarak alabiliyordum. Fakat sonradan düşmeye başladı, SNR değerleri de düştü. Modeme ilk 81 civarında geliyordu, sonra 78, 75, 68, 66 derken şimdi 38 mbit hız görüyorum. Sizce böyle düşmesinin nedeni ne olabilir?


    Çağrı merkezine yazdığımda defalarca iç tesisatınızı değiştirmeniz gerekiyor dediler sanırım haklılar, değiştireceğim.


    Olmuşken Cat 7 FTP kablo alayım diyorum. Şimdi ankastreden evin girişine kadar gelen kablolar, evin girişinde telefon prizlerine giden kabloya bağlanıyor. Sizce oradan bir de telefon prizlerine giden kabloları da değiştirmeye gerek var mı? yoksa direk var olan kabloları kullansam olur mu?


    Teşekkürler




  • Öncelikle hız sorunu yaşadığınızı belirterek Türk Telekom ekibi çağırın, ankastredeki portunuzdan ölçüm yapsınlar. Eğer oraya hız kayıpsız geliyorsa sorun iç tesisattadır, gelmiyorsa büyük ihtimal bağlı bulunduğunuz kabindeki portla alakalı bir sorun vardır. Firmalar genelde direk suçu iç tesisata atıp işin içinden çıkmaya bakıyorlar. Bina içerisindeki kablolarda sorun olmayabilir, DSL kullanıcıları bu bahsettiğiniz sorunu sıklıkla yaşıyor.

  • Hocam eğer bir kere 81 gelmişse demekki o altyapı 81 destekliyor. Onlar sizin tesisata bahane bulmuş bence. Onlara sorsanız kendilerinde hiçbir zaman hata yoktur. Kabloya gelince cat7 gibi masraflı bir kabloya gerek yok bence cat6 her anlamda işinizi görür. Ha cat7'nin şöyle bir avantajı var kablolar folyolu bu da sinyal kalitesini bir miktar arttırır ama kesinlikle o fiyat farkına değmez.


    İlerde fiber getirirler evinize zaten döşediğiniz cat7 boşa çıkar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer kablolar sağlamsa 82 metreden 100mbit almak mümkün. Ben de 82 metreden 100 alıyorum.

  • Bana 40 metreden 85 i zor veriyorlar. 75 lik paket almıştım sürekli kopuyordu. İç tesisatınız sıkıntılı dediler sonra yeni bir cat 6 çektim yine aynı. Bazen max hız 85 ten 50 lere düşüyor. Hala suçu iç tesisatıma atıyorlar. Sol altyapılı Vodafone fiber e geçmeyi düşünüyorum bende artık

  • hocam üstte yazılan yorumlara birebir katılıyorum, sorun iç tesisatınızda olmayabilir.


    Sizin sorunuz içinse kablonun eksiz olması sizin yararınıza olacaktır, modem ankastre arasında eksiz tek bir kablo olursa daha iyi olur.

  • Anladım. Cevaplarınız için çok teşekkürler. Yani kablo değiştirmek snr değerini arttırabilir. Şu an 8-9 dbi de. Aslında ankastreye gelen sinyalde pek sorun yok gibi.
    Ek yerlerine iyice siyah elektrik bandı çektim sanki snr daha iyi oldu sabitlendi ama yine 9 civarı.
    Bir de üzerlerine folyo kaplayıp tekrar çekeceğim bakalım ne değişecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.