Şimdi Ara

Binance borsasından kritik karar: BUSD dönemi sona eriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Binance
    Tether firmasının USDT basımı ile piyasaları manipüle ettiği soruşturmalarının gündeme geldiği bir dönemde Binance borsası Paxos ile ortaklık kurarak BUSD stabil para birimini piyasaya sürmüştü. Önemli bir değere ulaşan BUSD sona doğru gidiyor.



    BUSD neden kalkıyor?



    ABD düzenleyici kurumların Binance borsasına dolandırıcılık ve kara para aklama iddiasıyla soruşturma başlatması sonrasında Paxos ortaklıktan çekildiğini duyurmuştu. BUSD para biriminin geleceği ile ilgili resmi açıklama da geldi.



    Ayrıca Bkz.Coinbase’den Binance’e soğuk duş: BUSD delist ediliyor



    Binance borsası Şubat 2024 itibariyle BUSD paritelerini desteklemeyi bırakacak. Bu tarihe kadar kullanıcıların BUSD birikimlerini USDT gibi diğer birimlere dönüştürmesi gerekiyor. Yani bir dönem sonra erdi.



    16 milyar dolar pazar değerine ulaşan BUSD yavaş yavaş erimeye başladı. Şu sıralar Binance borsasında satış baskısı oluşmuş durumda ve BUSD karşılığının 1 USD altına düşmesinden endişe ediliyor.









  • En başından busd zaten kendi iç parası olan bnb'yi anlamsızlaştırıyordu gitmesi sıkıntı değil ama karşılığının olması binance'ın gücünü katlaması gibi bir rüzgar oluşturabilir ve aksi durumda binance için işler hiç iyi olmaz.

  • Şimdi asıl konu Binance'ta BUSD paritesinde olupta USDT paritesi olmayan alt coinlere ne olacak ? Örneğin Tornado Cash.

  • O değilde bu kadar digtal para karşılığı bulunan doların faizinden korkunç derecede kar elde ediyorlar . Borsanın asıl kazananı busd la usdt . Digital paranın karşılığını kasada tuttuklarini düşünmüyorum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.