Şimdi Ara

BIOS EKRANI GELİR GELMEZ PC RESET ATIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    1 yıl önceye kadar PC açılırken hiçbir sorun yoktu. 5sn içinde masaüstü geliyordu. Ancak 1 sene önce PC açılırken sanki iki kez açılıyormuş gibi önce fan tam performans çalışıyor, ardından duruyor ve hemen ardından tekrar çalışıp pc açılmaya başladı. Bu durumu çok önemsemedim. Ancak şimdi pc açılırken aşağıda bulunan resimdeki gibi BIOS ekranı geliyor. Ancak seçenekler bile açılmadan 5sn kadar bu ekran kalıp tekrar reset atıyor. Bazen PC açılıyordu nadir de olsa ve açılınca eğer kapamazsam hiçbir problem olmadan çalışıyor. 3D Render dahi alırken sorun çıkarmıyor. Fakat şimdi hiç açılmamaya başladı. Tüm RAM'leri test ettim hiç sorunu yok. Power'dan şüphelendim, power değiştim yine aynı. BIOS pili diye düşündüm, onu da değiştim ama yine aynı. Bir tek ekran kartını deneyemedim. Sizce sorun anakartında olabilir mi?


    Sistemim:

    GIGABYTE 990-fx ana kart

    8gbx2 1600mhz Kingston Fury RAM

    2gb 256 bit RADEON SAPHIRE ekran kartı

    5.0ghz AMD 8 çekirdek işlemci


    BIOS EKRANI GELİR GELMEZ PC RESET ATIYOR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Selamlar,


    Söyleminizden çıkardığım sonuç anakart üstünde güç bobinleri bulunur bu bobinler zamanla şişebilir veya iş görmez hale gelebilir değişimi kolay ve basittir ram ve diğer bileşenlerde problem yoksa muhtemelen bu besleme bobinlerinizden birkaçı ya şişmiş yada görevini yerine getirmiyor bi bilgisayar tamircisine götürüp bu bobinler yeterli akımı alıyor mu baktırabilir ve değiştirtebilirsiniz.


    Bu bobinlerin bir kaçı arzalandığında semptom şöyledir ısınana kadar çalışmaz. İlk başlangıç akımını yerine getiremez bunu yapana kadar restart veya takılma gibi problemler çıkarır. Isındıktan sonra hiç bir şey yokmuş gibi çalışmaya devam eder.


    Pc yi bu kapanmalara rağmen açık bırakın bir süre sonra açıyorsa yüksek ihtimalle sıkıntınız bu bobinlerden kaynaklanıyor.


    Kolay Gelsin..

  • XemreG X kullanıcısına yanıt
    Haklısınız bir müddet sonra açılıyor. O halde sanırım anakartı değişmem gerekecek. Pek tamir yanlısı değilimdir. Cevapladığınız için teşekkürler :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • biosta default ayarları yükle...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.