Şimdi Ara

Bios ekranı gelmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba, M5A97 R2.0 anakart kullanıyorum. onunla birlikte Sapphire RX 570 Pulse OC 8GB GDDR5 256Bit DX12 Amd Radeon Ekran Kartı 11266-66-20G model ekran kartını kullanıyorum.

    sorunum şu: bilgisayar açılırken bios ekranı hiç bir şekilde gelmemektedir. power düğmesine basıp 15 saniye geçtikten sonra doğrudan windows ekranı geliyor. bios ayarlarını veyahut bios üzerinden format atacağım zaman ne yazıkki işlemi yapamıyorum. bu konuda nasıl bir yol izlemem lazım. lütfen yardımlarınızı bekliyorum.



  • bir iki yil önce buna benzer bir konu okumustum ama cözümünü hatirlamiyorum malesef. belkide cözümü yoktu konuda. anakarta ne zamanda beri sahipsiniz? rx 570 den önce de ayni problem var miydi? farkli bir ekrankarti ile deneme imkaniniz var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bios arayüzüne girmek için klavyeden gereken tuşa hızlıca ardarda basıyor musunuz? böyle bir sorunu ilk defa duyuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ein ausländer -- 5 Mayıs 2019; 17:29:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekran kartı ile yaşanılan bir sıkıntı sanırım.

    Kart monitöre dp ile bağlı iken yaşanan bir olay ise bunun kart önceliği ile alakası olabilir misal DVI -> HDMI -> DP gibi şayet bağlantıyı hdmi ile yaparsan bios görüntüsü gelecektir.

    Veya bunun kısmen bir çözümü de şöyle Bios-Boot menu içinde CSM (Compatibility Support Module) seçeneği Auto ayarlıdır bunu Disable yaparsan bu sorun kısmen ortadan kalkar. Ama bunu yapabilmek için ilk önce bios girmen lazım, bunun içinde şayet sorun tahmin ettiğim gibi Dp bağlantısı ile alakalı ise hdmi bağlantı üstünden bu ayarı yapıp dp geçiş yapman yönünde.
  • İlginiz için teşekkürler, elimde eski bir ekran var. onun taktığımda hiçbir sorun yok. biosta açılıyor, gayet güzel giriyor. biosta bir sürü ayar kurcaladım. pilini taktım çıkardım ama maalesef bir sonuca ulaşamadım. yabancı bir forumda okuduğum ve anladığım kadarıyla; UEFI.den kaynaklığını söylemişler. uefı.siz windows 10 işletim sistemini kurdum. yine çalışmadı.


    ilgili forumdaki konu
    :https://forums.tomshardware.com/threads/cant-see-bios-screen-just-get-blank-screen.381425/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G ö z l e m c i -- 6 Mayıs 2019; 9:40:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.