Şimdi Ara

Bios Uçtu Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 el olarak aldığım gigabyte GA-EP45-DS3L kartım sorunsuz çalışıyordu ta ki biosu update etme fikri beynimi kemirene kadar.Öncelikle @Bios programını indirdim ve gigabaytın sitesinden güncel biosuda indirdim.öncelikle ne olur ne olmaz diye de orjinal biosun bir yedeğini aldım almaz olaydım. ardından programa yeni güncel biosu gösterdim sorunsuzca güncelledi ve başarılı oldu bu şekilde bir hafta kullandım ancak biosta daha evvelden güncellemeden önce sorunsuzca çıktığım o.c. değerlerinde güncellemeden sonra sorunlar yaşamaya başladım pc nin açılmaması vs. bunun üzerine gel dedim şu yedeği tekrar yükle her ne olduysa bundan sonra oldu neyse programa yedeği gösterdim sorunsuzca yükledi ve restart atayımmı diye sordu bende at dedim.sonuçmu makina sürekli kendine reset atmaya başladı ve açılışta gelmesi gereken bip sesi gelmeden ekranda herhangi bir şey belirmeden sonuçsuzca bot etmeye çalışıyor.ardı ardına reset atıyor.Bu durumda dual bios olmasına karşın dual biosun neden bir işe yaramadığına anlam veremedim gerçi bu maceraya çıkmama sebep olan etkenlerden biride bu dual biosun varlığıydı nasıl olsa sorun olursa dual bios kurtarır diye düşünüyordum.Ama malesef öyle olmadı.Sonuç olarak şu noktada hiç açılmayan bir anakartım var.Ve İstanbulda Avrupa yakasında bunu yapabilecek işinin ehli Bios kurtarabilcek bir teknik servis biliyormusunuz.Yada çok mu pahalıya gelir de yeni bir anakartı almanın ince hesaplarına mı başlayayım.Birde bu bios güncellemeyi yaptığım esnada işlemci 266 fsb den 333 mhz fsbye O.C.liydi yanılmıyorsam en büyük hatamda biosu defult yapıp güncelleştirmem gerekiyormuş yaptığım araştırmalar neticesinde.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.Saygılar...







  • Bios güncellemesinden önce sistemi Default değerlere getirmen gerekiyordu.

    Artık olan olmuş. Kadıköy'de Bios yükletebilirsin.
    Yazıcıoğlu Han yanılmıyorsam. En üst katta yapıyorlar.

    15-20 Lira gibi birşeydi en son 2-3 sene önce.
  • Bios pilini çıkartıp, bu haldeyken power düğmesine basın (elektrik tamamen boşalsın). Pil 5 dk dışarıda dursun ve sonra takıp tekrar deneyin. Ondan sonra olmassa profesyonel yardım alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 30 Eylül 2010; 14:48:27 >
  • Evet artık olan oldu.Kadıköyde kesinlikle yükleyebilirlermi acaba işte kafamdaki soru işareti bu.Makina bad cmos veya bios fail vs.vs. mesajda vermiyor sürekli reset atıyor bu durumda acaba o.c. li olduğu için işlemci değiştirilse belki açarmı diyorum kendi kendime yoksa buna öğrendiğim kadarıyla disket sürücüden yükleme yapılması gerekiyormuş ama ekrana nokta dahi getiremeyen pc disket sürücüsünü nasıl görecek bu nedenle adiyorum acaba yapılabilirmi hani ekran açsa belki floppy de görür falan ama ....
  • pil sökme yöntemini deneyin biraz aç kapat yapın olmuyorsa bios uçmuştur. çünkü sorun "overclock fail" gibi değil. overclock fail olsa dual bios var pille uğraşmadan ayarlıyor kendini.
  • pilide söktüm orda clr bios diye iki pinli reset atma yeri var onada reset attım yok yok sonuç sürekli marş yapmaya çalışan araba gibi kısır döngü içinde reset atmaya devam ediyor.
  • Aynı sorun bende de vardı yani bosunuz uçtu Bozuk ram yüzüne biosu uçurmuştuk, yani durumunuzu biliyorum(hatta 3sene önce başka bi üyelikle konu açmıştım buraya) O disket göstermeyi bende denemiştim
    Görüntü gelmediği halde disketle bios okutturmayı başaran vardı ama bende olmadı, floppy nin hiç ışığı dahi yanmıyodu Tabi garantisi vardı ozaman kartın
    Kadıköy de yaptırırsınız büyük ihtimal
  • Arkadaşlar bu sorunu halledebileceğim kadıköyde yazıcıoğlunda tam olarak dükkan ismi verebilirmisiniz hafta sonu olmazsa götürmeyi düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: delican77

    Arkadaşlar bu sorunu halledebileceğim kadıköyde yazıcıoğlunda tam olarak dükkan ismi verebilirmisiniz hafta sonu olmazsa götürmeyi düşünüyorum.


    İsim olarak hatırlamıyorum. Ama en üst kat olması lazım.
    Oradakilere de sorabilirsin civardakilere yani
  • benim anlamadığım çift bios var anakrtınızda diğerine niye geçmiyorsunuz. jumper vardır anakart üzerinde diğerine geçmek için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scerit

    benim anlamadığım çift bios var anakrtınızda diğerine niye geçmiyorsunuz. jumper vardır anakart üzerinde diğerine geçmek için.


    işte olmamış . bir kaç kişi daha yaşamıştı bu sorunu . zaten normalde birinci resetten sonra direk ikinci biosa geçer . olmadığına göre fena uçmuş bios (nasıl bir tabirse ) .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scerit

    benim anlamadığım çift bios var anakrtınızda diğerine niye geçmiyorsunuz. jumper vardır anakart üzerinde diğerine geçmek için.


    Bu tür durumlarda, otomatik olarak diğer Bios'a geçmesi gerekir.

    Geçen gün bir tanıdığımda da bir sorun oldu. Otomatik olarak diğer Bios'a geçti. Anakartı P35C - DS3R Rev 2.1' di.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.Kahriman


    quote:

    Orijinalden alıntı: scerit

    benim anlamadığım çift bios var anakrtınızda diğerine niye geçmiyorsunuz. jumper vardır anakart üzerinde diğerine geçmek için.


    işte olmamış . bir kaç kişi daha yaşamıştı bu sorunu . zaten normalde birinci resetten sonra direk ikinci biosa geçer . olmadığına göre fena uçmuş bios (nasıl bir tabirse ) .


    pardon anakartı inceledim internetten otomatik bios kendini kurtarıyor herhangi bir jumper yokmuş.
    son kullandığım 3 anakartta biosun hangisini kullanacağını bios dışında anakart üzerinde jumperla seçewbiliyorsunuz bu sebeple yanıldım
    geçmiş olsun




  • bios ayarlarında uygun olmayan birşey olunca dediğiniz gibi ilk resetten sonra ikinci bios devreye girerek otomatik olarak defult aayarlarda başlatıyor zaten ama ortada bios diye bir şey olmayınca muhtemelen ben öyle düşünüyorum zavallı makine napsın resetleyip duruyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *Furious*


    quote:

    Orijinalden alıntı: delican77

    Arkadaşlar bu sorunu halledebileceğim kadıköyde yazıcıoğlunda tam olarak dükkan ismi verebilirmisiniz hafta sonu olmazsa götürmeyi düşünüyorum.


    İsim olarak hatırlamıyorum. Ama en üst kat olması lazım.
    Oradakilere de sorabilirsin civardakilere yani



    muhtemelen öyle yapacağım bu konularda bilgisi olan bir arkadaş la görüştüm oda yarın araştıracak mecidiyeköyde falan tekrar yazılabilir diedi ama yarın daha net konuşur muhtemelen işin tuhaf tarafı yedek aldığım orjinal biosu yüklememle böyle bir sonuçla karşılaştım hani yanlış bios falan yüklesem hiç gam yemiyecem kendi dikkatsizliğim diyecem ama o kadarda itina göstermiştim yanlış bişey yapmıyayım diye vakti zamanında vincıh virüsünede kurban olmuştum ama onu o şartlarda bile kendimiz çözmüştük gözümün önünde tekrar dirilmişti anakart. ozaman bioslar sökülüp takılabiliyordu aynı anakarttan bir pc ye açılış yaptırıp biosu çalışır vaziyette söküp kopyalanacak biosu takıyorduk ve yeni yazılımı bozuk biosa yazdırıyorduk ve sonra söküp kendi asnakartına takıyorduk ve sonuçta çalışmıştı ama bu yeni kartlar bambaşka üzerindeki bioslar sabit başka alternatifler var herhalde araştırmam sonucu şu an Awdflash exe ve gerekenleri indirmeye başladım ve Autoexec.bat ıda düzenliyorum Ama lazım olacak disketi nereden bulacaz orası biraz karışık hadi disketi bulduk floppyde muhtemelen yarın gece iş yerinde bulurum oradaki eski makinalarda vardı son olarak bu disket olayıda çözmesse mutlaka bir yerlere götüreceğim.




  • SetupBootUSB bu programı dene belki çözülür denemekten zarar gelmez.Benımde anakartım bios u arızalanmıştı update ederken disket fln ugrastım fakat yararını göremedim daha sonrada kaldırdım ortadan bunu daha sonra denicem.Mascom bilgisayara anlatmıştım durumu 17tl kargo göndericiye ait yapabiliriz demişlerde kesin çözülür mü orasını.Eğer ki bios u kurtaramaslarsa ücret almıolarmş.Tabi sizin anakart için gecerlimi blmıorm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchutZ -- 30 Eylül 2010; 20:04:09 >
  • Teşekkürler. ama o bahsettiğiniz programında çalışabilmesi için öncelikle biosa girilip usb den açılışın aktif edilmesi gerekiyor malesef bizde bios ve benzeri bir şey olmadığından sonuç yine sıfır Ama bahsettiğiniz bilgisayarcıyla görüşmemiz faydalı olacaktır.
  • arkadslar inanmıcaksınız ben bios güncellerken o.c li di bios öle yaptım defult ayarlarına getirmeyi unuttum tam yaparken aha sıctık dedim ama bi baktım ilk basta acılmadı pc acılıyo d görüntü yok ondan sonra iki de4fa reset tusana bastım kapandı ve acıldı bana yeni bios ile degerleri defult yapman gerktigini söledi f1 bas dedi batım ondan sonra tmm hersey tmm bende sasırdım benim pc neymiş be
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ERASERHEAD

    arkadslar inanmıcaksınız ben bios güncellerken o.c li di bios öle yaptım defult ayarlarına getirmeyi unuttum tam yaparken aha sıctık dedim ama bi baktım ilk basta acılmadı pc acılıyo d görüntü yok ondan sonra iki de4fa reset tusana bastım kapandı ve acıldı bana yeni bios ile degerleri defult yapman gerktigini söledi f1 bas dedi batım ondan sonra tmm hersey tmm bende sasırdım benim pc neymiş be



    Sen şanslı olanlardanmışsın.Ya açılmasydı benlen beraber tırmalayıp dururdun.:-) Neyse bu belirttiğim kadıköydeki yer ile görüştüm 25 liraya garantili olarak yapıyorlarmış yani sorun çözülecek gibi görünüyor.Yarın kısmetse götüreceğim inşallah.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.