Şimdi Ara

Biosa Bulaşan Virüs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün arkadaşımın gazabına uğradım cd getirdi yanında içinde ekran kartı ve ses kartının güncel driverlerinin olduğunu söyledi. neyse kurmaya başladık daha sonra pc yi baştan o gittikten sonra baştan başlatmaya çalıştım pc hiç bir şekilde açılmadı ramlarini söktüm işlemci söktüm görüntü alamıyorum bilgisayarcıya götürdüm biosuna virüs bulaştığını ve biosun tamamen silindiğini söyledi 3 tane ayrı yere götürdüm hepsindende aynı cvbı aldım ne yapabilirim tşkr ederim...



  • kimsenin başına böyle bi olay gelmedi heralde arkadaşlar
  • Eskiden Çernobil virüsü vardı. Bilgisayarın Biosunu siliyordu. Ama yeni nesil anakartların çoğunda dual bios var. Gerçekten eminmisin biosun bozulduğundan. Bilgisayarın açılmaması ile ilgili daha detaylı bir bilgi verirmisin. Birde sistem özelliklerininden bahsedersen daha iyi olur.
  • Anakart Adı Asus M3N78-VM
    BIOS Türü AMI
    3 gb ram
    ekran kartı ati 4670

    bilgisayarımda başka hdd denedim ram denedim anakartı çıkarttım başka anakart üzerine taktım çalışıyo herşey sorun yok ama gel gelelim benim anakartın üzerine taktığımda çalışmıyo anakarta elektrik geliyo bilgisayarcılarımada güveniyorum zaten öyle oto ... da götürmüyorum onların 3 de aynı arızayı söylediler
  • Arızayı söylediklerine göre çözüm olarakta bir şey önermişlerdir ?
  • baştan yazılması gerekiyomuş beni yazılmasından çok nasıl silindiği daha çok ilgilendiriyo ne olduğunu anlayamadan çat diye yedik :)
  • http://forum.donanimhaber.com/m_12662650/tm.htm

    Bu linkte çözüm mevcut. Senin anakartında CrashFree özelliği mevcut. Biosu silen virüsler zaten vardı. Ama Asusun Dual Bios yapmaması gerçekten çok kalleşçe. Belki vardır ama ben görmedim.
  • @net_katil linkteki olayı yaptım ve sorun çözüldü tşkr ederim ama hala biosun nasıl silindiğine aklım ermedi :)) Çok tşkr ederim saol arkadaşım
  • Önemi değil dostum forum sitelerinin amacı bu zaten. Bilgisayar bu bazı şeyleri bende çözüyorum ama nasıl çözdüğümü bilemiyebiliyorum. Bu bilgisayarcıların Alayı saktekar zaten. Zamanında benimde Bir Acerim vardı buna benzer bir bios sorunu vardı. Teknik servis 70 $ +KDV ücret talep etmişti. tablacıdan aldığım 1 TL lik tornavida ile arka kapağı açıp bios pilini çıkarıp yerine takmam sorunu çözmüştü.
  • biosa virüs gireceyini ilk defa duydum.bilgişsayarcılar genelde her şeyi virüüsn üstüne atıyorlar.günah keçisi gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: net_katil

    Önemi değil dostum forum sitelerinin amacı bu zaten. Bilgisayar bu bazı şeyleri bende çözüyorum ama nasıl çözdüğümü bilemiyebiliyorum. Bu bilgisayarcıların Alayı saktekar zaten. Zamanında benimde Bir Acerim vardı buna benzer bir bios sorunu vardı. Teknik servis 70 $ +KDV ücret talep etmişti. tablacıdan aldığım 1 TL lik tornavida ile arka kapağı açıp bios pilini çıkarıp yerine takmam sorunu çözmüştü.





    tşkr ederim saol dostum aynen bilgisayarcıyım diye geçinenlerin çoğu sahtekar kendilerini bişey biliyoruz diye sanıyolar ama bildikleri bişey yok hepsi değil tabi bazıları hariç




  • biosa virüs bulaşmaz hocam bilgisayarcılar seni yiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeki1981

    biosa virüs bulaşmaz hocam bilgisayarcılar seni yiyor


    Aynen bios normal yollardan silinez .Ancak yeni bios atacak kadar bilgin varsa yeni sürüm bios yüklersin.

    bios -rom dur .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pckopatx


    quote:

    Orijinalden alıntı: zeki1981

    biosa virüs bulaşmaz hocam bilgisayarcılar seni yiyor


    Aynen bios normal yollardan silinez .Ancak yeni bios atacak kadar bilgin varsa yeni sürüm bios yüklersin.



    bios -rom dur .


    ustam sabahtan ben de bu mesajı bekliyordum.Allah senden razı olsun.ben de çok düşündüm ki böyle bir şey olabilr mi diye. Tabii ki bu işin sadece meraklıksı olduğumuz için şüpheye kapıldım.acaba biosa virüs girer mi?uzman arkadaşlarımızda fikrini bildirirse iyi olur
  • Biosu silen Virüs vardır. Hatta çok meşhurdur ve Adı Çernobil virüsüdür. Ama çok eski bir virüstür İnanmazsanız araştırabilirsiniz. Yalnız bu çok eskide kalmış bir virüstür ve uzun zamandır Anakartlar bu virüse önlemini almışlardır.

    Her ne kadar Tarihin tozlu safalarında kalmış olsada Biosu silen virüs yoktur demek de olmaz. Var ama artık gerekli önlemler ( Anakart) alındığı için kullanıcılar pek mağdur olmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alia

    biosa virüs gireceyini ilk defa duydum.bilgişsayarcılar genelde her şeyi virüüsn üstüne atıyorlar.günah keçisi gibi




    yazılan bilen herşeye virüs bulaşabilir diye bir ata sözü var hatırlatmak isterim....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: net_katil

    Biosu silen Virüs vardır. Hatta çok meşhurdur ve Adı Çernobil virüsüdür. Ama çok eski bir virüstür İnanmazsanız araştırabilirsiniz. Yalnız bu çok eskide kalmış bir virüstür ve uzun zamandır Anakartlar bu virüse önlemini almışlardır.

    Her ne kadar Tarihin tozlu safalarında kalmış olsada Biosu silen virüs yoktur demek de olmaz. Var ama artık gerekli önlemler ( Anakart) alındığı için kullanıcılar pek mağdur olmuyor.


    Çernobil virüsünü hatırlıyorum hatta belli bir tarihte internet üzerinde aktif hale geliyor .Yanlış hatırlamıyorsam nisanda olması lazım.
    Ama çok eski bir virüs .Bulaşma olasılığıda bi o kadar az .


    Bence anakartın kitlenmiş felanda olabilir.
    Ben bir kere 2 antivirüs aynı anda çalıştırmıştım.anakartı kitlemiştim nasıl yaptıysam artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopatx -- 9 Eylül 2010; 8:29:59 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.