Şimdi Ara

Bir Dizüstünün Ortalama Ömrü Nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
9.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sushi. S kullanıcısına yanıt
    Hakikaten güzel ve kaliteli bir bilgisayar. Pili erken gitti ama hala taş gibi. Bir tek fanını temizleteyim biraz bakım görsün dedim. Fanı temizlenince iyi mi oldu kötü mü bilemem, çünkü piyasadaki bilgisayar tamircisi fanı temizlerken ana kartı kanırtıp ram slotlarından birini öldürdü. bu yüzden 4+2 rami atıp 8 gb tek ram takmak zorunda kaldım. Ayrıca kasayı açmak için sanırım klavyeyi de sökmeleri gerekiyormuş ki W tuşum yerinden oynamış tam oturmuyor çünkü tam altına bir vida deliği buldum, kasayı çıkartırken tuşun ucunu kırmışlar :(( Yani servise filan götürüp de ömür uzatayım derken zavallı bilgisayarı sakatladılar. Yine devam ediyoruz yola hala çok güzel şık ve beni idare ediyor ama yenileme zamanı da yavaş yavaş geliyor. HP indirimleri var yeni bilgisayar alacaklara HP 450 liraya kadar indirim yapıyor eğer tekrar HP alacaksanız HP müşteri temsilciliğini arayıp bilgi almanızı tavsiye ederim.




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    valla hocam yeniledim bilgisayarı, çektiğim sıkıntıya değmezmiş onca yıl. hafiflik, şarj adaptörü olmadan gezme gibi basit şeyler bile çok fark ediyormuş. kenarda yedek olarak dursun artık hp, servise filan verirsem kullanırım, onun dışında masraf etmek filan sıkıntılı yazdığınız gibi.
  • sushi. S kullanıcısına yanıt
    Merak ettim notebook ile ne kadar oyun oynadınız? Oyunlarla alakanız nasıldı?
  • GAFTICI75 G kullanıcısına yanıt
    neredeyse hiç yoktu hocam gündelik işler için kullandım, birkaç ay önce euro truck kurayım dedim, 15-20 dk sonra ısınıp atıyodu onda da :)
  • sushi. S kullanıcısına yanıt
    Valla ne tür sıkıntı çektiğinize bağlı. Sanıyorum tek derdiniz bilgisayarı sürekli taşıdığınız için ağırlığı olarak olarak anladım ben.

    Bilgisayarım 3 Kilo geliyor yenileri de 2.5 taş çatlasa 2 kilo, çok fark yok...

    Bir de adaptörsüz kullanmak gibi bir takıntınız var. Yenilerin pili de sizi taş çatlasa 3+4 saat idare eder ki minimum işlemler için çalışır, oyun için pilde çalıştırmak mümkün değildir çünkü ekran kartını minimum olana geçirir bilgisayar.

    Bunlar için sorunsuz bir bilgisayarı kenara atıp 3000 liraya yeni bir tane almak bence gereksiz bir bahane. Anladığımı kadarıyla oyun da oynamıyor muşsunuz öyle ise elinizdeki bilgisayarı sırf taşımak için almış bulunuyorsunuz, dağa mı çıkıyorsunuz insan merak ediyor:))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 5 Ağustos 2016; 21:33:28 >
  • Oyun oynanirsa 3
    Oynanmazsa 5-6

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samtiger kullanıcısına yanıt
    Çatır çatır oynuyorum, 7 seneye doğru gidiyoruz. 1600 lira ödedim.

    En son Rise Of Tomb Raider bitirildi Mad Max bitirildi. Witcher 3 için biraz kasıyor ama oynanıyor işte.

    Çatlayıp ortada ikiye ayrılana veya patlayana kadar devam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    Çatır çatır oynuyorum, 7 seneye doğru gidiyoruz. 1600 lira ödedim.

    En son Rise Of Tomb Raider bitirildi Mad Max bitirildi. Witcher 3 için biraz kasıyor ama oynanıyor işte.

    Çatlayıp ortada ikiye ayrılana veya patlayana kadar devam.



    Aman nazar degirmeyelim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masaüstü bilgisayarların ömrü de uzun değil zaten. Şu anda kullandığım masaüstü bilgisayarım 8 yaşında ve alırken 2.200 TL civarında para vermiştik ve o zamanın en iyi toplama bilgisayarlarından biriydi. Ama Crysis 3 gibi bir oyuna işlemcisi ve ekran kartı yetmedi ve yetmediği içinde oyunu hiç kurmadım.

    Oyun oynayan ve bir çok yazılımın en güncel halini kullananlar için masaüstü bilgisayarların bile ömrü gerçekte 4 yıldır daha fazlası değil. Ben ortalama bir masaüstü bilgisayarı 6 yıl kullanıyorum ama şu anki bilgisayarım rekor kırdı. Tam 8 yıldır hatta 8.5 yıldır kullanıyorum ama kısmetse değiştireceğim ama bu defa dizüstü alacağım çünkü masaüstü bilgisayarın sesli çalışmasından, odanın havasının sıcaklığını etkilemesinden bıktım ve bir takım planlarımda var o sebeple dizüstü alacağım.

    Masaüstü bilgisayarlar ortamın ısısını ciddi şekilde etkiliyor özellikle yazın.




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    sizin sorduklarınıza yönelik cevap verdim belki ondan böyle bi çıkarım yaptınız hocam. performans kısmından bahsetmedim, basit günlük işleri yaparken bile aşırı ısınma, kasma gibi şeyler yaşıyodum. çok pahalı bi cihaz da almadım ama aradaki fark bariz şekilde hissediliyor. taşıma vs. konularında da dışarı çıkıyorum sürekli bilgisayarla, çıkmasam da 14 inç hafif bi pc farkını evde dizi, film izlerken bile ergonomikliğiyle fark ettiriyor. adaptörsüz kullanmak, hafiflik, hızlılık zaten cihazı konforlu kullanmanın bileşenleri, ana ve yeterli sebepler. yani tek sıkıntım taşıma meselesi değildi, 6 yıl kullandım, sorunsuz bi pc olsa ssd takardım en kötü, değiştirmezdim de. sonuç olarak ihtiyaçlarımı göz önüne alarak iyi ki değiştirmişim diyorum.
  • sushi. S kullanıcısına yanıt
    Bence 6 sene kullanılan bir PC zaten parasının hakkını fazlasıyla ödemiş oluyor yani bedavaya gelmeyi çoktan aşmış bu yüzden hıç sıkıntı etmeyin ve yeni aldığınız için de üzülmeyin muhtemelen yeni aldığınızı da bir 6 sene daha kullanacaksınızdır, belli ki siz de benim gibi dikkatli ve temiz bir bilgisayar kullanıcısısınız, zor iş ama doğru kullanım her cihazın ömrünü dörde katlıyor. Hayırlı olsun belki ben de bu sene yeni bir taneye geçerim artık. Bakalım.
  • samtiger kullanıcısına yanıt
    Aman sormayın çoktan değdi o nazar, gideyim bunca sene emektar bilgisayarımın fanını temizletip ona kıyak yapayım dedim 6 seninin sonunda fan temizliği için verdiğim Kadıköyde kaliteli sayılacak bir servis cihaza etmediğini bırakmadı.

    Ram slotumun birini yaktı, iki ramden birini kaybedince mecburen tek bir 8 gb ram olmak zorunda kaldım taa anasının nikahı yere gitmek zorunda kaldım. Fanı temizlerken nası ettiyse W tuşumun tırnağını kırmış, vida deliği çıktı altında ve bunu bana söylemedi hergele, ağbi biz kasayı açarken sizin tuşun tırnağını kırdık demedi teslim ederken w tuşunu bastırıp durdu ben de napıyo bu dedim içinden, tuş bi çıkıyor bir oturuyor ama orijinal haline gelmesinin mümkünatı yok artık tuş takımı yeniden satın almazsam eğer.

    Ha bi de fan yerine oturmamış arada bir yerinden çıkıp gürültüyle çalışıyor kasaya vurmak zorunda kalıyorum.

    Yani servise götürüp fan temizliği yaptıracaksanız aman bin defa düşünün, gittiğine gideceğine pişman edebiliyorlar. Nazarı da böylece çıkmış oluyor çıkmaz olaydı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 7 Ağustos 2016; 18:21:19 >




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    aynen öyle hocam, ilk temizletmeye götürdüğümde bilgisayarcı arkadaşım çok temiz bakmışsın demişti, kasası filan hala yepyeni, ondan eskidiğini hissedemedim bile uzun süre :) üzülmedim zaten gayet memnunum iyi ki değiştirmişim diyorum :)
  • hp dv6 3040st eylül 2010 da aldım.
    6.yaşını doldurdu şuan.

    i5 520 m
    8gb ram
    ati hd 5650 1 gb ekran kartı var.

    hala kullanıyorum.ısınmıyor.
  • Şuan hp 650 notebook kullanıyorum 3 senelik. Bundan önce casperın bi laptobunu kullanmıştım 5 yıl ama 2,5 yıldan sonra ekranın yarısı sararmıştı. Sonradan zaten komple gitti ekran en ufak bi dokunmada kararıyordu saçma sapan. 3 kere adaptörü patladı gittim adaptör aldım. Laptobu masaüstü gibi prize takılı kullanıyorum. Şuankini de öyle kullanıyorum ama şu ana kadar hiç bi sıkıntısı olmadı. 5 yıl falandır muhtemelen laptop ömrü.
  • Son deneyimim şudur ki bir dizüstünün ömrü götürdüğünüz servise göre değişir. Yıllardır tık demeden çalıştırdığım bilgisayarı sırf fanını temizleteyim ona bir hediyem olsun diye girdiğim tamirciden, ana kartı kısa devre yapıp bir ram slotu patlamış, W klavyesinin tırnağı kırılmış, USB slotları bozulmuş denilerek 120 kağıdı yenmiş ve bütün bunları sırf temizliği için verdiğim fanı yerinden çıkarılmış 6 aydır da yerine tekrar oturulmadığından ses yapar şekilde bıkarılmış bir şekilde buluabilirseniz, ömrü 2 aydır.

    Evet bir bilgisayarın ömrü siz iyi bakar ve kullanırsanız 7 seneyi bulabilir ama elalemin beceriksiz, para göz, deneyimsiz ve sorumsuz tamirci bozuntularına götürüp biraz bakım yaptırayım derseniz kırıp döküp elinize verirler o zaman ömrü 1 seneyi bile geçmeyebilir. Aman diyeyim özellikle Kadıköydeki İncil mincili tamircilerden uzak durun.




  • Maks 8 yıl civarıdır bence. Yaklaşık 7 yıllık laptobum var pavilion bc017nt. Şunu söyleyebilirim bakabilidiğim kadar özenli baktım, çevrem de bilir zaten. Artık beni bırak demeye başladı bile. Bunun diğer bir etkeni ise laptobu aktif kullanmam olabilir. Her gün uzun saatler kullanıyorum. Haliyle batarya şişti. ''T'' tuşu her an bozulacakmış gibi bir his veriyor basarken. 1 sefer yere düştü, küçük kırık oluştu. 1 sefer bataryası değişti. Touchpad de küçük sıkıntılar başladı. Ve bunlar benim dikkatli bakmama rağmen oldu. Masaüstü gibi kullandım neredeyse hiç dışarı çıkarmadım. O yüzden imkan varsa 2-3 senede bir değiştirmek mantıklı. Sat, üstüne koy yenisini al geç. MacBook olmadığı sürece 5 yaşından büyük laptobu satmak ZOR. Çok takmayacaksn bu laptop işlerini ister en pahalısını al, en ucuzunu 5+ sene sonra modası geçiyor. Planlı eskitme. Bence böyle. Şu an alsam Victus alırım ama fiyatlar yüksek.





  • İmzamdaki Lenovo 3000 serisi dizüstü bilgisayarımı 16 yıl önce aldım. Hala çalışıyor. Sadece hatalı pil nedeniyle bir kez servise gitti. Bir de ram yükselttim o kadar. Win7 yüklü tıkır tıkır çalışıyor. 6 yıllık Dell marka dizüstü ile aynı sürede açılıyor. Pil süresi de hala 2-2,5 saat civarı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.