Şimdi Ara

bir ee mühendisi olarak yazılıma girişte C# mı java mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar.26 yaşında bir elektrik-elektronik mühendisiyim.Üniversite yıllarımda yazılım işiyle pek uğraşmadım.Şimdi ise yazılımla pek alakası olmayan bir işte excel mühendisliği yapıyorum denilebilir.Ve bu işte geleceğim yok sayılır.İşyerinde yani ofiste işim 12:30-13:00 gibi bitiyor.öğleden sonram full boş.ben de bu aşamada kendime birşeyler katayım ve 6-9 ay sonra junior bir dev olarak işe gireyim istiyorum.


    çeşitli sorularım var.


    önce c++ ile embedded dünyasından yürüyeyim diye düşünüyordum.sonrasında bu işin kendi işimi kurup para kazanmam açısından işimi ço zorlaştıracağını,proje maaliyetlerinin sadece web yazılımı veya mobil satan birine göre çok yüksek olduğunu düşündüm ve c++ın başlangıçta junior olarak iş bulana kadar uzağında kaacağımı düşünüyorum.(elimde rassbery pi,arduino(avr32),esp32,stm32 ve 100 e yakın sensör setim var.hobi olarak uğraşmayı düşünüyorum)


    şimdi ise OOP olan bir yazılıma başlayıp zamanla üzerine python ve js koyarak WEBe veya duruma göre MOBİLe yönelerek devam etme kararındayım.


    Temel çekincelerim ve ikilemlerim şunlar:


    1-c++ı derinlemesine öğrenmesemde savunma sanayine ilgi duyduğumdan en azında gelen verileri bilgisayarda bir gui haline getirebilecek seviye olmak istiyorum.QT yerine JAVA veya C# hangisi kullanılıyor savunma sanayinde?


    2-temel olarak microsoftu kullanıyorum ama kapalı kod fikirlerine sonuna kadar karşıyım.Sektörü domine ettiğinden mecbur dual bootlu olarak windows ve linux kullanıyorum.Kendimi microsofta da çok bağlamak istemiyorum ama visual studio çok kaliteli geliyor.gerçi jetbrains akıllı tamamlamada sanırım çok iyi işler yapıyor.İDE olarak bu konudaki fikriniz nedir?


    3-Web backend kısmında JAVA mı ASP.NET mi hem yurt içinde hem yurt dışında daha özgür hissettirip iyi paralar kazandırır?


    4-JAVA EEnin embeddedda yeri nedir?


    5-JAVA ve ASP.NET backende nasıldırlar?hızlarının durumları nedir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byns -- 9 Ekim 2020; 23:51:53 >







  • C++ bu yıl cok popüler oldu cunku C++20 standardı ile bir Python kadar pratik olduğu söyleniyor. Fakat C++'ı tam olarak öğrenebilmen için önce pratik bir betik dilini ve o dildeki fonksiyonel özellikleri iyice öğrenmen avantajına olur. Yani herhangi bir betik dilinde orta düzeye gelmeden direkt C++'ı öğrenmeye çalışırsan olayı anlamayabilir ve zorlanabilirsin.

    1- application frameworklerde bircok farklı dil kullanılabiliyor Örneğin Qt'de C++'a ek olarak Python, Javascript ve C# de kullanılabiliyor ancak bu teknik bir ayrıntı.

    2- İşletim sistemi olarak laptop'ta benim favorim windows 7 64bit cunku her bir program çalışıyor ve düzgün arayüzü ve düşük RAM kullanımı ile laptop'ta cok iyi gidiyor ve Windows 8, 10 'daki güvenlik ve teknik sorunlar yok (gerekli firewall ve ayarları kendin ayarlaman koşuluyla) Linux sunucuda süper iyidir (raspberry pi'de tektir) ancak laptop'ta pek tercih etmem. Laptop ve masaüstü için macOS de cok iyidir fakat El Capitan 'dan sonraki sürümlerinde kontrol sende değil. favori macOS versiyonum Yosemite (2014)

    IDE konusunda ise Visual Studio'dan uzak duruyorum. Açıkçası Windows 7'nin üstü versiyon gerektiren her IDE'den uzak duruyorum. alternarif IDE olarak Emacs'e bak derim. Kullanımı ve öğrenmesi başta zordur fakat bir kere öğrendikten sonra hemen her alanda (sadece program geliştirme değil) bircok şeyi yapabildiğini görebilirsin.

    3-Web backend kısmında JAVA mı ASP.NET mi gibi bir durum yok cunku artık biçok platform var ve hepsi de oldukça gelişmiş durumda. Örneğin Rails 6 artık kendi başına bir platform. Django bir platform. Şu anda çalıştığım firma backend olarak Django kullanıyor. Rails daha cok Amerika'da yaygın.

    4-JAVA EEnin embeddedda yeri yok. Enterprise Edition cunku.

    5-JAVA ve ASP.NET 'in backende hız sorunu olmaz cunku artık hiçbir platformun hız sorunu yok. Bir zamanlar yavaş denilen ve gerçekten de cok yavaş olan PHP Magento bile artık cok hızlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 10 Ekim 2020; 1:15:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • java card, java embedded gibi teknolojilere ilginiz daha fazla olduğu için java ile ilerlemeniz iyi olabilir
    Sektörde ikisi de popülermiş, internette forumda vb araştırınca detayına ulaşırsınız zaten. Globalde java önde.

    kendi ufak gözlemime göre c# da çok fazla ek özellik var mesela x işini yapacaksınız normalde 1-2 fpr döngüsü yazıp üstüne bir şey yapmanız gereken işi c# daki bir method yapabiliyor. Direkt c# ile öğrenmeye başlamanın bu tarafa çok kayarsanız ufak dezavantajı olabilir. Ama temel seviye bilgimle yaptığım yorum çok güzel bir dil olduğu.

    Java ile başlayıp temel + oop .... sonrasında cpp ye geçip devam etmek olabilir, cpp ye geçme ihtiyacı duymazsınız bile belki.

    Proje geliştirmeye başlamadan, öğrenirken ide şart değil, vs code + gereken compiler lar ile çalışabilirsiniz. Laptopunuzun iyi bir linux driver desteği yoksa win 10 + WSL yapmanız daha iyi olur bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alıntı

    metni:
    C++ bu yıl cok popüler oldu cunku C++20 standardı ile bir Python kadar pratik olduğu söyleniyor. Fakat C++'ı tam olarak öğrenebilmen için önce pratik bir betik dilini ve o dildeki fonksiyonel özellikleri iyice öğrenmen avantajına olur. Yani herhangi bir betik dilinde orta düzeye gelmeden direkt C++'ı öğrenmeye çalışırsan olayı anlamayabilir ve zorlanabilirsin.


    Ben bu goruse katilmiyorum. C/C++ vs ogrenmek istiyorsan ilk asamada betik dillere hic bulasma. Cunku C/C++ ogrenmeye basladiginda ilk konu degisken tipleri oluyor. Betik dillerde degisken tipi tanimlanmadigi icin, betik dillerden bu dillere gecenler "neden her degiskene bir tip tanimlamak zorundayim?" gibi sorularla basbasa kaliyorlar. Ama C/C++ ile hic isin olmayacaksa Python gibi bir betik dille baslaman daha iyi olur.


    Evet, embedded dunyasi donanima bagimli oldugu icin ve bu donanimlarin temini, ithalati cok kolay olmadigi icin web/mobile gelistirme embedded a gore daha ucuz ve rahattir.


    1. C# yerine Qt/C++ ve JAVA gibi uzun yillardir cross platform olarak kullanilan dilleri tavsiye ederim.
    2. Linux icin dual boot yapmak zorunda degilsin. VirtualBox veya vmWare ile sanal makina uzerine linux kurmak ve kullanmak bana daha paratik geliyor. Hem boylece linuxda calisacak kodlarini yine Visual studio uzerinde yazabilirsin.
    3. backend kismina cok hakim degilim ama gordugum kadariyla nodejs yaygin kullaniliyor.
    4. Java EE adi ustunde enterprise edition oldugu icin embedded da bir isine yaramaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi controller_ -- 12 Ekim 2020; 13:11:28 >




  • controller_ kullanıcısına yanıt
    Hocam ben C/C++ 'ye başlamadan önce bir betik dil öğren demedim ki?

    C++'ı (C++11 ve yukarısı) tam olarak öğrenebilmen için betik bir dildeki fonksiyonel özellikleri öğrenmen avantajına olur dedim :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Hocam ben C/C++ 'ye başlamadan önce bir betik dil öğren demedim ki?

    C++'ı (C++11 ve yukarısı) tam olarak öğrenebilmen için betik bir dildeki fonksiyonel özellikleri öğrenmen avantajına olur dedim :)

    Hocam belki haklısındır ama ben de şahsen betik bir dilden C/C++'a geçmesinin onu daha fazla zorlayacağını düşünüyorum. Doğrudan C/C++ ile başlaması 'bence' daha yararına olur eğer buradan gitmek istiyorsa.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.