Şimdi Ara

Birden çok evi olup kiraya verenlere tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu şartlar altında bu ülkede evini kiraya vermek gerçekten hiç akıllıca değil. Devlet ve hukuk bu konuda kesinlikle tarafsız değil.


    * Süreli sözleşme yapamıyorsunuz. 1 senelik de yapsanız 12 sene çıkartamıyorsunuz.

    * TL dışında kiraya veremediğiniz için düşük gösterilen TUIK verileriyle ve hatta daha da kötüsü %25 gibi kısıtlamalarla devlet malınız üzerinden kiracıya kıyak yapabiliyor.

    * Kiracı kirasını ödemese bile çıkartmak için sizin bir ton uğraşmanız gerekiyor ve yıllarca beklemeniz belki de.


    Türkiye'de 20 yılda kira evin fiyatını karşılar derler ama yok öyle bir şey. İlk yıl tamam, evin bedelinin 1/20sini alıyorsunuz. Sonraki yıl kira artışı geride kaldığından 1/30unu 5.yılda 1/100 lere geliyor. Yani bir evin geri dönüşü 50-100 yıl arasında.


    Size tavsiyem eğer yabancı diliniz varsa, nispeten genç iseniz yurt dışı konut yatırımını araştırmanız. 5-10 evi olan hepsini birleştirir Londra'dan mesela 3 tane ev alsa ne başı ağrır ne kiram geride kaldı der ne de yıllarca mahkemelerde sürünür.


    Diyelim ki bunu yapamadınız ve yine kiraya vermek istiyorsunuz. O zaman şu konulara dikkat etmeye çalışın.

    1. Tahliye Taahhütnamesi almadan kesinlikle vermeyin bunu zaten bilmeyen yoktur ama yine de bahsedeyim. Gerçi bunu da önümüzdeki yıllarda geçersiz hale getirirler diye tahmin ediyorum.
    2. Enflasyon %10-20 aralığına gelene kadar bekleyin kiraya vermeyin. Şimdi belki 10-20 binler gözünüze iyi bir gelir gibi geliyor ama bir kaç sene sonra asgari ücret 40 bin olduğunda sizin kiralar anca 15 binlerde kalacak. 3-5 seneye cep harçlığı gibi olacak. Yine zararda olacaksınız.
    3. UYAP'tan daha önce hakkında tahliye ya da kira tespit davası açılmış mı baktırın. Sizden önce başka bir ev sahibi ile davalık olan bilin ki sizinle de olacak. Uzak durun.


    Ev sahibi düşmanlığı arttı her yerde. Hem paranızı malınızı 3 kuruşa kullanılıp hem de sürekli hakaret ediliyor. Asgari ücretle en ucuz kiralar 10 bin olmuş nasıl geçineyim diyenler haklısınız ama bunu ev sahipleri düşünmek zorunda değil. Açın merkez bankası verilerine bakın. Her sene dolaşıma çıkarılan para nerdeyse ikiye katlıyor. Fiyat artışlarının tek nedeni para basmak. Suçlu arıyorsanız orda. Sanıyorsunuz ki ev sahipleri ev almayı kesse daha ucuza ev bulurum. Kiralık ev arzı azaldıkça nasıl olacak merak ediyorum. Zaten görüyoruz yeni kiraya verilen evlerin iyice yükselmesi tesadüf değil. Ama buradan yine de ev sahiplerini uyarıyorum, bu kiralar gözünüze yüksek gelmesin 2 seneye yine pul olacak yine mağdur olacaksınız. Bekleyin en azından enflasyon düzlüğe çıkana kadar.








  • Benim evini kiraladığım şahıs, 3 yıl önce kiraya girerken 1 yıllık kira karşılığı ile eşyalara karşılık imzaladığım senet üzerindeki imzamı copy-paste edip kendi tanzim ettiği tahliye taahhütnamesine yapıştırmış ve mahkeme ile uğraşmadan direkt ilamsız icra ile eşyamı kapı önüne attı 1 ayda...

  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Fenaymış. Geçmiş olsun.

    Zaten bence tahliye taahhüdü olayı mantıksız.

    Ama diğer herşey o kadar ev sahibine karşıt ki.. Düzgün ev sahipleri çok zararda yukarda bahsettığım sebeplerden




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenom -- 16 Kasım 2023; 16:34:8 >
  • Öncelikle güvenilir referanslı bir avukatınız olsun. süreci bilerek uzatıp sizden para isteyen tiplerden uzak durun.


    Sakın asla ama asla 10 kuruş vergi ödemekten korkup elden kira almayın. Adam gibi resmi yollarla kiranızı alın ve verginizi beyan edin.


    Ben şu ana kadar 1 kiracıyla çok sorun yaşamıştım çıkarmam 3 sene sürmüştü. Memur kiracılar daha iyidir. Karı koca öğretmen kiracım var harika insanlar...


    onun dışında sıkıntı yaşamıyorum hatta faizler düşükken bir evin kirasıyla başka evin kredisini ödüyordum para bile kalıyordu artık bu mümkün değil çünkü faizler ciddi oranda arttı.


    (TAHLİYE TAAHÜTNAMESİNİ sözleşmeyle AYNI GÜN YAPMAYIN GEÇERSİZ OLUR. Kiralayacak kişiyle konuşun 2 gün sonra falan yapın mırın kırın yapıyorsa direk kapıyı kapayın. Hal hareketlerden anlarsınız.)


    Şunu unutmayın siz onlara değil onlar size muhtaç çünkü insan sayısı sürekli artıyor ama ev oranı aynı hızda artmıyor. Evinizin kıymetini bilin. Hele faizler artıyorken ev üretim ve satış oranı genele göre daha düşük seyir gösterir.



    (Vicdan yapmayın az alayım tıkır tıkır alayım olayını geçin. Tavan fiyatı siz belirleyin. Yüksek olsun kendine güvenen kiralasın. Kira ödemedikleri takdirde çıkarmak gerçekten çok kolay.



    elliki olduğunu fark ettiyseniz kapı burada beyefendi diyip kapıyı gösterin. 





  • EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt
    siz onlara değil onlar size muhtaç kısmı dışında hepsine katılıyorum.

    yaşadığım ilde her yer inşaat aylardır aynı ilanlar.

    eli yüzü düzgün kiracı buldunuz mu kiralayin memur falansa kacirmayin. sonra bos duracagina bunlar otursun bari diye kiraya verdiginiz insanlarla ugrasip duruyorsunuz.

    ev sahibi secici olursa ev bos kalir. kiraci evi sececek zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Heb beraber helak olacağız zaten...

  • İnsanları kendinize muhtaç sanıp 2 tane eviniz var diye lord triplerine girmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.