Şimdi Ara

birinci kat sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar,apartmanda birinci katta oturmaktayım.evde yalıtım yok.ben bodrumdan alttan yalıtım yaptırırsam ara katta oturanlar kadar verim alabilirmiyim.birde kaçlık strafor döşemeliyim.en iyi verim nasıl alirım?fikirlerinizi bekliyorum...



  • quote:

    Orijinalden alıntı: serihan

    arkadaşlar,apartmanda birinci katta oturmaktayım.evde yalıtım yok.ben bodrumdan alttan yalıtım yaptırırsam ara katta oturanlar kadar verim alabilirmiyim.birde kaçlık strafor döşemeliyim.en iyi verim nasıl alirım?fikirlerinizi bekliyorum...

    Ayni sizin durumunuzda ve konumunuzda bir arkadas icin sserin nickli beyefendinin paylasimlari vardi forumda eski sayfalara goz atarsaniz cok istifade edersiniz o yazilarda n.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meddah kardeş çok konu var nerde olduğu söylerseniz memnun olurum.çok konu var çünkü...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serihan

    meddah kardeş çok konu var nerde olduğu söylerseniz memnun olurum.çok konu var çünkü...

    Öncelikle 1. katın dışta kalan bölümlerine mutlaka 5 cm lik karbonlu EPS konulmalıdır. Bunu kendi imkanlarınızla yaparsınız. Benzer şekilde evin altına denk gelen bodrum tavanına da aynı malzemeden kullanılmalıdır. Resimdeki gibi.
    Ayrıca aşağıda daha önce oda termostatı ve yalıtım konusunda yazdığım yazıyı da aşağıya alıyorum.
    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    TASARRUFLU ISINMANIN YOLLARI

    Birçok arkadaşa çeşitli amaçlarla verdiğim cevapların bir arada olması için bir toparlama yaptım. Eklemelerle iyi bir kılavuz olduğunu düşünüyorum. Aklıma geldikçe yeni maddeler eklerim. Sizler de katkıda bulunun.
    Yalıtımın önemini hepimiz biliyoruz. Çatı ve zeminden yaklaşık % 15'er, duvardan % 13, pencereden ise hepsinden fazla % 37 lik ısı kaybı tahmin edilmektedir. O zaman dış duvarlar dışında yapabileceklerimiz de var.

    http://www.poldeko.com.tr/dokuman/yalitim-ansiklopedisi/isi-yalitimi-univ-raporu.pdf
    http://www.grupcam.com.tr/index.php?p=1252&l=1

    Hepinize kolay gelsin.

    1- Önce yalıtımın iyi olması gerekir. Dış yalıtım belli koşullara (çoğunluk onayına) bağlı olduğundan içten yapılacaklara önem vermeliyiz.

    a) Pencere doğramalarının duvar ile birleştiği ve cam ile doğramanın birleştiği kısma dıştan ve içten ince şeffaf silikon çekilmesi,

    b) Pencerelere ve kapılara (balkon ve dış kapı) kaliteli kauçuk bant çekilmesi,

    http://www.renksan.com.tr/tr/tr6303.htm

    c) petek arkalarına İzopan ısı yansıtıcı,
    http://www.koctas.com.tr/product/Izopan-Radyator-Arkaligi/1819-3605/

    d) son kat ise çatıya (varsa bile) 2. kat cam yünü yada biraz paranız varsa cam yününün altına beton kısmına taş yünü serilmesi,
    http://www.koctas.com.tr/izolasyon-malzemeleri/izocam-cati-siltesi-tip-400-folyolu/6177-10970/
    http://www.koctas.com.tr/izolasyon-malzemeleri/izocam-tas-yunu-ara-bolme-levhasi/2848-5641/

    e) Zemin yada 1. kat ise ciddi yalıtım güç olacağından tabana pvc yada halı kaplatılması,
    http://www.koctas.com.tr/pvc-yer-dosemeleri-reyonu-urunleri_99/#all

    f) iç duvarların önemli bölümünü etkiliyorsa, balkonların cam balkonla kapanması,
    http://www.kayasehirdusakabin.com/cam-balkon.html

    Son madde hariç hepsi düşük maliyetli ve uzun ömürlü önlemlerdir.

    2- Kombiye uygun, mutlaka saat-gün-haftalık programlı, olabildiğince hassas (en azından -+ 0,5 derece) oda termostatı kullanmalıyız. Çok katlı evlerde kablosuz olabilir.

    3- Kullanılmayan yada oransal sıcak olan bölümlerdeki peteklere termo vana takmalıyız. Odalar arası ısı yalıtımı olmadığından, sarfiyatı az azaltmak uğruna konforu yok etmemek için hiç bir peteği tamamen kapatmamalıyız. Sessiz ve sorunsuz Siemens olabilir.

    4- Evi havalandırırken pencereleri ardına kadar tam açıp 10-15 dakika içinde tamamen kapatmalıyız. Pencereleri az açıp uzun süre havalandırmak kış için uygun değildir.

    5- Kombiyi açık balkona monte ettirmeyiniz. sarfiyatı önemli ölçüde (% 10-15 gibi) arttıran faktördür. Mecburi ise balkon kapama + dolap yaptırınız. Dışarda kalan kombi borularını yalıtım malzemesi ile sardırınız.

    6- Kombi tesisatını en azından 5 yılda 1 kez su ve vakumla temizletiniz. Kimyasal kullandırmayınız.

    7- Kombiyi yılda 1 bakımını yaptırınız. Becerikli iseniz siz yapınız. Elektrik süpürgesi ile yanma odasını temizleyip kalıntıları yok edebiliyorsanız ve problemi yok ise olabilir. Kışa girerken ilk çalıştırmada 60 derecede 10-15 dakika yakın, tüm petekler açıkken kontrol edin. Hepsine sıcaklık gidiyorsa tesisatta sorun yok demektir. Bazılarında ılıklık varsa o zaman kirlilik yada ters bağlantıdan şüphelenilebilir.

    8- Ayrıca dönüş suyu filtresini (ve soğuk su giriş filtresini) yılda 1 kez temizletiniz yada öğrenip temizleyiniz. Bina yeni ise ilk yıl 2-3 kez olabilir. Kombi çalışıyor ve sıcak su üretiyor ama peteklere gitmiyorsa ilk basit iş dönüş suyu filtresini temizlemektir. Buna rağmen çözülmezse üç yollu vana sıkışması olabilir. Bunu tamirciye bırakın.

    9- Yeni kombi alırken mutlaka (premix yada condense) yoğuşmalı, şikayet sitelerinde ve özellikle çevrenizde fazla şikayet almayan, yakın çevrenizde alanların memnun oldukları servisi olan, arızaya anında müdahale eden, garantisi pamuk ipliğine bağlı olmayan, sadece kağıt üzerinde değil uygulamada da az yakan, sessiz, SEDBUK verimliliği iyi (A yada B) düzeyde olan kombileri seçin. Kombileri seçerken oda termostatı dahil fiyatlarını kıyaslayın. Ucuz görünenler pahalıya mal olabilir. Yoğuşmalı kombi + oda termostatı ile tasarruf % 25 i geçecektir.

    10- Yeni tesisat yaptırıyorsanız tesisat boruları mutlaka oksijen bariyerli olsun. Bunun amacı; tesisata oksijen geçirimini azaltmak, kireç-pas oluşmasını önleyerek kombi ve tesisatın uzun ömürlü olmasını ve daha az sarfiyatla ısınmayı sağlamaktır. Dizayn, Fırat, Kalde, Sanica olabilir.

    11- Radyatör seçiminde titiz olun. Özellikle garantisi belli şartlara bağlı olanları almayın. Şikayet sitelerinde buna benzer sıkıntı yaşayanlar var, inceleyin. Demirdöküm Plus, Demirdöküm 33mm hatveli, Alurad vs olabilir. Bunlarda 10 yıl garantili geniş hatveli ve ucuz olanları tercih edin. Geniş hatveli radyatörlerdeki verim çok daha yüksek olacaktır. Garantisi problem olan ürünlerden uzak durun.




     birinci kat sorunu




  • çok teşekkür ede
    rim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.