Şimdi Ara

Birkaç Hata Bildirimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk olarak emeği geçen herkesi tebrik ederim. Açık betaya kadar bir hayli yol alınmış, bundan sonrası artık hep birlikte yapıcı eleştiriler ile uygulamanın mükemmelliğe mümkün olduğunca yakın olmasını sağlamak. Ben de kısa zamanda dikkatimi çeken hataları not almaya çalıştım, birkaç madde halinde yazıyorum:

    # Karakter Gösterimi

    Kesme işareti (') bazı durumlarda düzgün gösterilemiyor. Forum ana sayfasındaki popüler konularda, başlığında kesme işareti olan bir konu varsa düzgün görünüyor, konuyu açtığımızda yine düzgün görünüyor:
    Birkaç Hata Bildirimi

    Ancak konuyu açtıktan sonra yukarıdaki başlık yazısına tekrar dokunarak konu bilgisine girdiğimizde kesme işareti doğru görünmüyor:
    Birkaç Hata Bildirimi

    # Emojiler

    Öncelikle yine burada okuduğum "emojiler değişsin" temalı bir konudan sonra bunu yazma gereği duyuyorum: forumlardan MSN'e, Facebook'tan cep telefonlarındaki Unicode karakterlere kadar emojiler sürekli değişim içerisinde. Ve kişiye göre değişmekle birlikte genel kanı giderek daha duygusuz ve saçma göründükleri şeklinde. Şahsen aynı fikirde olduğum için "lütfen DH klasiği olan emojilere dokunmayın" şeklinde bir kez daha hatırlatmak istedim; en azından diğer klasikler olan DH logosu ve turuncu tema değişene kadar (tabi böyle bir şey olursa).

    Şimdi gelelim emojoiler ile ilgili iki sıkıntıya:

    1. Normalde hareketli olan GIF'ler, uygulamaya girildiğinde portal haberleri altındaki yorumlarda hareketsiz resimler olarak görünüyor.
    2. Yine aynı hareketli GIF'ler, forum bölümüne geçildiğinde ise hiç görünmeden doğrudan karakter olarak karşımıza çıkıyor.
    Birkaç Hata Bildirimi

    # Linklerin Çalışmaması

    Bu sorunu sadece Amazon ana konusu gibi büyük içerikli konularda yaşadım. Biliyorsunuz iOS uygulamaları harici linkleri de Safari sayesinde mevcut uygulama içinde açabiliyor ve uygulamadan ayrılmadan harici web sitelerini ziyaret edip uygulamada kaldığınız yere geri dönebiliyorsunuz. İşte böyle yoğun sayfalarda -linki aç, geri dön- şeklinde ileri geri işlemini üç-dört kez yaptıktan sonra forum sayfasındaki linkler çalışmamaya başlıyor. Link olarak görünüyor ancak tıkladığınızda sayfayı açmıyor. Uygulama donmuyor da, her şey normal, linkler aktif değil.

    Not 1: Arayüzün işlevsellik boyutunda ciddi şekilde elden geçmesi gerektiğini düşündüğüm noktalar var. Bunları özelden görüşebileceğim birisi var mı? Yine konu açarsam işin içine Photoshop ile örneklemeler girecek diye üşeniyorum.

    Not 2: Geri bildirim bölümünde genel şikayet uygulamanın yavaşlığı olarak dikkat çekiyor. Aslında hala Beta aşamasında olduğunu göz önüne alırsak gayet de normal bir durum ancak şöyle bir zararı var bunun; uygulama kullanımını azaltıyor. Ben dahil olmak üzere, bazen beklemek öyle sıkıyor ki, uygulamanın açılmasını beklemek yerine hazır kısayoldan mobil siteye girmek çok daha pratik geliyor. Hal böyle olunca, gözden kaçan hataların fark edilmesi daha da zorlaşıyor.

    Bu vesile ile kullanıcıya yansıyacak ufacık bir özellik için satırlarca kod yazan, saatlerce ekrana bakan, gözlerini yoran arkadaşlara tekrardan tebriklerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum. İyi forumlar.







  • Hocam elinize sağlık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Emoji ve kesme işareti sorununu ilgili arkadaşa bildirdim. @furkaandogan
    Link konusundaki hatayı bulamadım ancak
    Tasarım için de benim karar verdiğim bir olay değil, ancak ilgili arkadaşlara haber verelim. @num @gun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.