Şimdi Ara

BİSİKLET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://carrarobisiklet.com/dag-bisikletleri/force-950-29-24-v-hd/

    https://www.kronbisiklet.com.tr/xc300-27-5-mtb-erkek-h-disk-182-d.html


    merhabalar şuanda kron xc100 kullanıcısıyım v fren'e sahip 26 jant başlangıç seviyesi bir dağ bisikleti.

    yenilemek istiyorum fakat bu iki bisiklet arasında kaldım baktığımda kron xc300 sanki daha üstün gibi geldi fakat sizlere de sormak istedim.

    ya da sizin bu ikisi haricinde bu fiyat bantlarında önerebileceğiniz bisiklet varsa önerilerinizi bekliyorum iyi forumlar.









  • XC300 ön-arka göbekler yazmıyor. Lastik modeli belirtilmemiş. Alırken lastik marka-model zırhlı mı değil mi buna da bakın.

    Yerinde inceliyorsanız pedalına bile bakın. Dandik pedal takıyorlar bazen kırılabiliyor. Kağıt üstü verilerle kıyas her zaman sağlıklı olmuyor.

    XC300 vites ve dişlileri daha iyi , orta göbekte rulmanlı..

    Yani XC300 daha iyi görünüyor.

  • Merhaba,

    Konuyla alakalı değil biliyorum kusura bakmayın. Ben de yeni bisiklete başlamak istiyorum. Bisiklet modelleriniz araştırıyorum. Kron xc100, salcano ng 750 veya ng 650 modellerine bakıyorum. Boyum 1,82.

    https://www.hepsiburada.com/kron-xc-100---29-hd-mat-siyah-grineon-sari-p-HBCV00001TP3A3?magaza=ALTUNEL+B%c4%b0S%c4%b0KLET&url_src=and-product-detail

    Buna bakıyorum hem hidrolik disk fren hem de bazı aksamları shimano. Kaliteli duruyor. Sizin fikrinizdi almak isterim hali hazırda kullanıcısı olduğunuz için. Ne düşünüyorsunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • burak23358 kullanıcısına yanıt
    bikestore.com.tr
    Corelli Opilio 1.2 - 22'' (Xl) Kadro - 29 Jant - Dağ Bisikleti - Yeşil
    https://bikestore.com.tr/corelli-opilio-12-22-xl-kadro-29-jant-dag-bisikleti-yesil-st15670

    Göbeklerin hepsi Shimano , Vites aktarıcı arka Acera ön Altus , 27 vites ,hidrolik disk fren ben olsam Corelli Opilio serisini tek geçerim.


    Corelli kadroyu kendi ürettiği için ve birçok markaya sattığı için daha uygun fiyat / performans ürünü çıkarıyor. Lastikte 2.25 Maxxis , tam bir canavar bence.

    Kron daha teknik özellikleri bile doğru düzgün yazamıyor. Bence bu bisikleti bir incele.

  • huncacare kullanıcısına yanıt

    hocam ben de hafta sonu veya akşamları spor amaçlı kullanmak üzere bisiklet bakıyorum. çok çeşit var çok seçenek var. ister istemez bakmaktan üşeniyorum. parçalardan da anlamadığım için bir yorumda bulunamıyorum. hafifliğine tabiki önem vermem gerekiyor.

    8-11 bin arasında alınabilecek en iyi model bu linkteki mi sizce? boyum 1,63 olduğu için jant 27,5" seçmek daha mantıklı değil mi? ortada amortisör olmasının bir faydası mevcut mu?


    misal aşağıdaki bisiklet için ne dersiniz?


    www.salcano.com
    INSOMNIA 27,5 - Salcano Dağ Bisikleti
    https://www.salcano.com/detay/salcano-dag-bisikleti-insomnia-27-5/281

    bu arada ankara'da ikamet ediyorum. yıba çarşısında bir çok model var. oraya giderim muhtemelen




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 5 Temmuz 2023; 22:7:18 >




  • rambetiko R kullanıcısına yanıt

    Jant ebatından ziyade kadro boyu önemli. 29da olur yani olmaz diye birşey yok.Ama çokta fark etmez açıkçası. Bisiklette vites geçişleri düzgün olmalı.Mesela bende en alt seviye Shimano Tourney var ama ben açıkçası çok memnun değilim. En azından Altus ve üstü set olmalı. Orta göbek rulmanlı olmalı , birkaç ay sonra ses yapmaya başlayan dandik bilyalı göbeklerden olmamalı. Yine jant göbekleri ve orta göbekte Shimano olsun derim. Birde yolda kalınca mesela benim bisikletin lastikleri mandallı göbek olduğu için tek hamleyle sökülebiliyor anahtar olmadan. Nisan ayında yolda kaldım , yardımıma arkadaş geldi arabayla , iki tekeri söküp bagaja öyle attım yoksa mümkün değil sığmıyordu araca. Yani bunları bile düşünmek lazım.

    Sele jelli olsun yoksa ağrıtıyor :) PEdallar kırılmayacak alüminyum pedallardan olsun mesela. Benimki dik rampada asılınca kırılmıştı. Fren V fren bile olsa iş görüyor.. Bu disk işleri bana biraz lüzumsuz geliyor ama disk frende mekanik yerine hidrolik alınmalı. Lastik mümkünse zırhlı , patlamaz bir model olmalı. En çok baş ağrıtabilecek konulardan biridir lastik. Yani birçok kriter var. Ödediğiniz paranın en çok hakkını veren bisikleti bulmak lazım. Yoksa şu kötü bu kötü diyemem.

    Linkteki bisiklette size yeter. Vites sayısı ve vites dişli oranları güzel , rampa güzel çıkar. Arka vites aktarıcı Altus demiş önü yazmamış (tourney olabilir). Göbekler ne meçhul. Salcano pek detay girmemiş. Fiyatı da bu özelliklere göre pahalı bence.





  • Salcano yerine şunu da önerebilirim. Fiyatı da daha uygun görünüyor.

  • huncacare kullanıcısına yanıt

    Önerdiğiniz model güzeldir muhtemelen ama ben daha bütçe odaklı bir model düşünmüştüm. Corelli yi övdünüz mesela bu yüksek modeli değil de daha düşük modelleri nasıldır? Mesela Snoop 5.3. Böyle giderse de alamicam gibi bakalım teşekkürler.

    Ekleme: Bir de a101 in 4199 liralık getirdiği bir bisiklet var. Belderia Camp Xc 4.2 diye bir model. Linkte özellikleri var.


    m.n11.com
    Camp XC 4.2 MD 29' Jant 46 CM Kadro 18 Vites Dağ Bisikleti Fiyatları ve Özellikleri
    https://m.n11.com/urun/camp-xc-42-md-29-jant-46-cm-kadro-18-vites-dag-bisikleti-4359383#product/description



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak23358 -- 6 Temmuz 2023; 9:35:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • burak23358 kullanıcısına yanıt

    Son iki cevap diğer arkadaşa idi. Ama senin paylaştığın ilk linkteki modelde ucuz değil.

    Kadro boyu ne olacak ? Fiyat aralığı ne? Uygun fiyatlı dağ bisikleti istiyorsan Corelli Snoop serisi iyi bir seçenek.

  • huncacare kullanıcısına yanıt

    Hocam konu benim değil zaten konu sahibine soru sormuştum. O yüzden konu açılışındaki linkler benim değil. Düşük bütçeli bakıyorum. A101 dekini de gördüm ve evime yakın bir yerde kalmıştı. 4199 sanırım. N11 linkindeki model. Boyum 1,82 o yüzden en azından 18 kadro düşünüyorum. Jant olarak da 29. Corelli yi önerir misiniz yani sıkıntı yaşatmaz mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huncacare kullanıcısına yanıt

    hocam teşekkür ederim güzel bilgiler için. en azından nelere bakacağım konusunda fikrim oldu. linkte belirttiğiniz bisiklete odaklanıyorum o zaman. tekrardan sağolun

  • burak23358 kullanıcısına yanıt

    Hiçbir marka için iyi veya kötü diye yorumlamam. Model özelinde ve fiyat aralığına göre yorum yaparım. Corelli yerli kadro üreticisi , yıllardır alüminyum işinde olan bir firma. O yüzden fiyatları daha uygun oluyor genelde. Yarış bisikletleri bile diğer markalara göre çok uygundu. Ben sokakta Snoop ve Via kullananları çok görüyorum. Hatta geçen güzel bir bisiklet gördüm neymiş bu dedim Corelli Via modeliymiş. Ama siz yine kullanıcılarına sorun. Uygun fiyatlı modellerde Shimano ekipmanlar olmuyor genelde. Mesela ön Dacron arka Shimano aktarıcı oluyor fiyat uygun olsun diye. Sayet kullananlar viteste sorun yaşamıyorsa neden alınmasın ? Birde memnun kalmadığınız parçaları daha sonra değiştirebilirsiniz. Örneğin ben aktarıcılarımı Acera veya Altus yapmayı ve arka tekere mega dişli ruble takmayı düşünüyorum. Pedallar dandikti alüminyum aldım XLC. Lastikleri de zırhlı lastik alacağım. Bisiklet sürme zevkinden mahrum kalmayın diye söylüyorum alın sorun olursa da sorunlu parçayı değişirsiniz en kötü.





  • arkadaşlar iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum ama kron xc 450 aldım. maliyeti 12 bin TL oldu. daytona 927 diye gitmiştim. ellerinde olmayınca böyle bir şey yaptım. jant için 3 kat alüminyum dediler. sanırım lastikleri kötü. mitas ocelot gibi bir şey. şimdilik hafta sonları kullanacağım için pek dert etmiyorum. görüntüsü hoşuma gitti.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.