Şimdi Ara

Bisiklet Tavsiyesi 0 - 750 Tl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
3.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Yazın yaklaşmasıyla kamp malzemelerimi tamamladım sayılır. 27 yaşındayım ve artık hayatıma bir renk katmak amacıyla bisiklet kullanmaya karar verdim. Çalıştığım yere(Üniversite) gitmek ve arada da şehir dışına kamp atmak için bisiklet almayı düşünüyorum. Öğrenci olduğum için öyle çok bir bütçe ayıramıyorum. Acaba başlıkta ki fiyat aralığında bisiklet önerisinde bulunabilir misiniz?
    Yarı yolda bırakmayacak bir bisiklet olursa sevinirim :)



  • carraro sportive 321
    Mosso 1721 MdM

    bu iki modeli önerebilirim sıfırları 900 tl bandında 2. el bütçene göre bulabilirsin
    bence sen ikinci el bak derim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim öneriniz için. Yaşadığım şehir ve çevresinde baktığım sahibinden ilanları genelde çok pahalı ve kandırmaya dayalı. Küçük şehirin dezavantajı olsa gerek sadece 4 ilan var :) ama takip edeceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2. el temiz sehir bisikletleri bulabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salcano city explorer 40vr veya btwin riverside 120 size gore bisiklet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır olarak 741 liraya Corelli Trivor 1.0 öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar, ben bugün ankarada yiba bisiklet çarşısına gittim. aşağı yukarı başlıkta belirtilen aralıkta bazı bisiklet modelleri önerdiler bana, ama son seçimi buradaki kıymetli arkadaşların yardımıyla (özellikle görüşünü almka istediğim kişileri mentionlayarak) belirlemek istiyorum. hiç bilmediğim bir konu yardımcı olunursa çok memnun olurum.

    bisikleti genellikle asfalt yolda ve arnavut kaldırımlı yerlerde kullanmam gerekecek. İlerleyen safhada işyerine bisikletle gidip gelmek gibi bir niyetimde var (git-gel 18 km).bunlara ilave aynı segmentte kaçırdığım bir model varsa ilave edin lütfen.

    1- Ümit Bisiklet - Mirage Modeli -Fİyatı 735 tl
    2- Mosso - Wildfire - 880 tl
    3- Salcano Ng 650 - 900 tl
    4- Bianchi - Rcx 226- 950 tl
    5- Carraro - Force 290 - 1000 tl
    6- Corelli - Trivoe 1.0 - 740 tl
  • ronalldowen R kullanıcısına yanıt
    Belirttiğiniz modellerden 1 tanesi şehir, 1 tanesi 29' jant dağ bisikleti geri kalanlar ise 26' dağ bisikleti. Benim tavsiyem dağ bisikletleri yerine şehir bisikletlerine bakmanız. Dağ bisikletleri heybetli görünüşlerinden dolayı daha sağlam gibi gelse de şehir bisikletlerinden farklı yok. Çoğu kişi bisikleti şehirde kullanmasına rağmen hala dağ bisikleti tercih ediyor. Dağ bisikletleri, dış lastiğin kalın ve dişli olmasından dolayı yola fazla tutunuyor. Fazla tutunma çoğu durumda iyiyken sizin enerjiniz ile ilerleyen bisiklette durum değişebiliyor. Dağda, toprak ve bozuk yolda yola tutunma oranı yüksek olan dağ bisikleti ideal iken asfalt yollarda bu tutunmadan dolayı şehir bisikletlerinden daha fazla enerji harcamanıza sebep oluyor. Şehir bisikletleri, dağ bisikletleri ile karşılaştırıldığında daha az modele sahip ve çoğu kişide görünüşlerini beğenmemekte. Ancak belirttiğim gibi fazla enerji harcamak istemezsiniz heralde. Donanım olarakta çoğu bisiklet hemen hemen aynı. Kilitlenebilir maşalı bir şehir bisikleti tercih etmenizi önericem ben.

    Şu yazıya da bir bakmanızı öneririm. https://www.pelotonturkiye.com/2018/02/sehirde-sehir-bisikleti/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GercekUykucu -- 23 Mart 2018; 23:52:56 >




  • GercekUykucu kullanıcısına yanıt
    benim için çok güzel bir katkı oldu. teşekkür ederim. (Kilitli maşa + alüminyum olmazsa olmaz bu durumda)
  • ronalldowen R kullanıcısına yanıt
    Merhaba @ronalldowen nikli arkadaş yeterince detaylı açıklamış. Ben de fikirlerimi söyleyeyim.

    Dediğiniz asfalt kullanımı için dağ bisikleti çok gereksiz. Ülkemizde maalesef böyle bir algı var. Lastik veya kadro kalın olunca bisiklet daha dayanıklı olmuyor. Sanılanın aksine incecik yapılı yol bisikletleri son derece dayanıklıdır. Nasıl ki yollar bozuk diye devasa 4x4 arazi araçlarıyla gezmiyor, gerektiğinde bozuk zemin ve toprak yolda da otomobille gidebiliyorsak aynı durum bisiklet için de geçerli. Yolun bittiği tarla, dere yatağı, kayalık gibi zorlu şartlarda kullanmayacaksanız, toprak da olsa yol olan her yerde şehir hatta yol bisikletiyle bile gidilebilir.

    Dediğiniz modeller dağ bisikleti olmaları dolayısıyla bence çok doğru seçim olmaz. Ümit'i baştan eleyin zaten. Corelli de bilgim dahilinde pek tercih edilesi bir marka değil.

    Son yıllarda şehir bisikletine biraz daha sportif sürüş sağlayan kadro açıları eklenerek hibrit/trekking denen modeller türetildi. Klasik şehir bisikletine göre bozuk zemine daha el verişli bu modeller. Kendim kullandığım Mosso'nun Lagerda serisini tavsiye ederim. Fiyat bandınızda 17 ile başlayan serisinden alırsanız kadro açısı dağ bisikletine yaklaştırılmış ama yolda da hantal olmayan bir hibrit model seçmiş olursunuz. Kron ve Trek'in de hibrit/trekking türünde ürünlerine bakmanızı tavsiye ederim.

    İmkanınız varsa bu marka/modellerin 1500 tl bandında bir modelini alırsanız bence daha memnun kalırsınız.
    İlâve: Unutmuşum ekleyeyim, amortisörlü maşa tercih edin. 1 kg fazla ağırlık oluyor ama asfaltta farkedemeden bir çukura girdiğinizde amortisörün faydasını anlıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haggard1963 -- 24 Mart 2018; 0:48:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Haggard1963 kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim. Tavsiyeleriniz cok kiymetli ve faydali. Maalesef bisikletleri satanlar bu bilgilere haiz degiller.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ronalldowen R kullanıcısına yanıt
    Size tavsiye edebileceğim bisiklet türlerinden biri de "fitness" denen tür. Şehir bisikletinin biraz daha hafif ve seri versiyonu denebilir. Bu türde de Marka/model araştırıp bilgi sahibi olabilirsiniz. Dediğiniz gibi bisikletçilerdeki çoğu çalışanın bunlardan haberi bile yok maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haggard1963 kullanıcısına yanıt
    Corelli Trivor 3.0 kullanmaktayım, daha öncesinde kron tx100 ve btwin rocrider 520 kullandım. Kullandığım iki bisiklete göre, son derece tercih edilesi bir marka diyebilirim. An itibariyle +1000kmyi geçmiş bulunmaktayım. Hakkında bilgiye buradan ulaşabilirsiniz:http://corelli.com.tr/hakkimizda.php?lng=tr bana göre tam f/p.
  • yskahraman kullanıcısına yanıt
    teşekkürler yarın alacağım, ona da bakacağım kesinlikle.
  • biz tek maasla bisiklet alıyoruz almanlar tek maasla otomobil alıyor :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.