Şimdi Ara

Black Ops 2 yorumlarım. Sizce haklı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bana kalırsa, Black Ops 2 Call of duty serisinin en iyi oyunlarından biri oldu. Senaryo biraz kısa, ancak bunu oyuncunun yaptığı kararlar doğrultusunda değişen hikayeye bağlıyorum.
    Modern savaş olarak bence bekleneni tam olarak veriyor. Singleplayer'de başta silah seçimide oldukça faydalı.

    Gelelim Multiplayer ve zombiye.

    Multiplayer'i ps3'te arkadaşımla botlara karşı oynadık. En iyi maplerin Hijacked , Express ve Raid olduğunu düşünüyorum. Ayrıca gun game v.s. modlar çok eğlenceli. Scorestreak'ler çok iyi ve çok seçenek var.

    Zombiye gelirsek, açıkçası maplerin geniş olması güzel. Oyunda hareketlilik var. 2-4 kişi arası çok iyi oynanır. Tek başınıza zevk alamayabilirsiniz.

    + ları

    Maplar düzenli ve büyük (bazıları)
    Silahlarda çok iyi diye birşey yok, hepsinin kendine göre + ları var. Dengeli
    Scorestreak olayı çok daha iyi (mw3 e kıyasla)
    Game Mode(party) modları çok iyi.

    - leri

    Hikaye kısa
    maksimum 16 kişi aynı anda oynayabiliyor
    Pompalılar MW2 gibi çok güçlü
    Turret'lar bıçakla durdurulamıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bence pompalılarda bir yanlış yok. Pompalılardan (makinalılara göre) hız alınmış, güç verilmiş. Oynayış tarzı farklı sadece, dengede sayılabilir.
  • Crysis gibi yapmaya calısmıslar sadece basını oynadım sonra sıkıldım .
  • Artılar:
    - Grafik olarak bugüne kadar ki en yi COD oyunu.
    - Prestij atlarken silah eklenti ve kamuflajlarının sıfırlanmaması çok iyi.
    - İstisnalar hariç, hemen her silahla rahatlıkla oynayabiliyorsunuz. Çünkü aralarında büyük farklar yok.
    - Unlock pernament özelliği en büyük artılardan biri.
    - Altına çevrilen silah grubuna pırlanta seçeneğinin eklenmiş olması. Bunu sadece altınla değil de, diğer kamuflajlarla da kullanmak isterdim.
    - Oyunda bazı title'ların açılması için bizden istenen görevlerin çoğu makul ve oyunu oynatmak için bulunmuş iyi icatların başında geliyor. Makul olmayan ve saçma olanları da var tabi (yukarıda yazdım)...
    - Multi haritalarının tasarımlarını genel olarak başarılı buldum ve beğendim. Oyunun genel olarak iyi olan tek bölümü burası. Ancak sniperla oynanabilecek daha büyük haritaların da olması gerekirdi.
    - Bütün oyunların (senaryo, zombi ve multi) arayüzleri güzel olmuş.
    - Oyun iyi optimize edilmiş. BO 1'deki gibi sistemi kasmıyor.
    - Draw Hud özelliği sayesinde kaç FPS ile oynadığınızı bilmek ve FPS sabitleme özelliği güzel olmuş.
    - Artık herkes öyle eskisi gibi hemen chopper falan açıp oyunun bütün dengesini bozmuyor. Killstreak yerine gelen scorestreak'i beğendim açıkçası. Oyuncular arasında büyük uçurum açılmıyor böylece.


    Eksiler:
    - Zombideki haritalar büyük değil, tersine küçük. Zombide harita ne kadar büyük olursa, hayatta kalma şansınız o kadar fazla olur.
    - Oyunun senaryosuna daha başladığımda "Bu bildiğin MOH olmuş" dedim. Harbiden de öyleydi single'ı.
    - Multide küçük haritaların neyini beğeniyorsunuz, anlamış değilim. Hele de döt kadar haritalarda 16 kişi veya fazlasıyla nasıl oyun oynamayı düşünüyorsunuz, bu da ayrı saçmalık. Doğmanızla ölmenizin bir olduğu, kim kime dum duma, saçmalık ötesi birşey oluyor. Drone vb. büyük haritaların daha fazla olması gerekirdi. Oyunda MW2'deki gibi bir Derail benzeri harita yok. Sniper için yani.
    - Multideki bütün mekânlara hemen her yerden giriş-çıkış koymuşlar. Bunu kampçılığı engellemek için mi yaptılar, bilmiyorum. Kampçılığı ve kampçıları sevmem ama bu kadarı saçma. Bu bir yana, bütün yönlerimi kantrol ettikten sonra arkama dönmemle ölmemin bir olmasını son derece sinir bozucu buluyorum. Bu da yine aynı sebepten kaynaklanıyor: 1- Kafamı az önce çevirdiğim yerden adam çıkıyor. 2- Orada adam doğuyor.
    - Oyunun respawn sistemi bozuk. Vurduğunuz adama birkaç saniye sonra tekrar vurulabilir veya şansınız varsa tekrar vurabilirsiniz.
    - Ping bar yanlış gösteriyor. MW2'de doğruydu. Aslında ping bara ihtiyaç bile yok. BO1'deki gibi direk olarak ping gösterse, daha iyiydi ama bunun, yüksek pingleri saklamak için bilinçli yapıldığını düşünüyorum.
    - Oyunda host sistemi var gibi görünse de, aslında server var ve bizi Avrupa'daki sabit serverlara bağlıyor her seferinde. Öyle olunca da haliyle pinglerimiz ortalama 180-200 seviyesinde oluyor ve çoğunlukla da Avrupa'lı oyunculara yem oluyoruz.
    - Pompalılar aşırı güçlü olmuş. Öyle ki, oyunun dengesini bozabiliyor, içine edebiliyor.
    - Oyunda bizden istenen bazı görevlerin aşırı zor olması, oyuncuları hile kullanmaya sevk ettiğini düşünüyorum: Ölmeden (Streak kullanmadan) 15, 20, 25, 30 kill yapmak, roketle triple kill yapmak gibi...


    Mutlaka düzeltilmesi gereken temel hatalar:
    - Oyunun aldatıcı host (aslında sabit server) sistemi bizim için en büyük eksiklerden biri. Neden mi? *
    - Multisinin en kötü ikinci yanı ise, herkesin aynı anda oyuna başlamaması. Bazen (eski bilgisayarımla) oyuna girdiğimde ilk sıradaki 5 kill yaptığı bile oluyor. Böyle saçma iş olur mu ya? Bu, oyuncular arasında adaletsizliğe sebep olan büyük bir sorun ve umarım çözerler. Herkesin aynı anda başlaması gerek oyuna.
    - Black Ops'ta ping bar yerine direk olarak pinglerimiz yazıyordu ve bu güzeldi. Herkes tam olarak kaç pingle oynadığını biliyordu ama yeni oyunda o özellik hangi akla hizmetse artık kaldırılmış ve 4 bar konulmuş. O barlar da doğru gösterse neyse. 4 barla bağlandığım gözükürken bile aşağıda örneğini verdiğim sorunları yaşıyorum. Ortalama 1 saniyelik gecikmeyle oynuyoruz çünkü.
    - Oyun aşırı hızlı akıyor. Sanki herkeste lightvawe perki varmış gibi. Biraz daha makul hızda olması gerekirdi.
    - Yine multide ilk levellerle sonraki leveller arasında pek bir fark yok. Silahlar dengeli hemen hemen. Bu avantaj olarak görülebilir ama az da olsa bir fark olmalıydı. Özellikle de Assault sınıfı silahların çoğu işe yaramazlar. Bu sebeple bu oyundaki favori silah gurubu SMG'ler olmuş durumda.


    * Diyelim ki adam önümde ve onu kesmek için bıçak sallıyorum ama enteresan biçimde ölmüyor ve beni öldürüyor. Sonra killcamera'dan beni nasıl vurduğun seyrettiğimde, bıcağı ona değil, onun az önce bulunduğu yerdeki boşluğa salladığımı görüyorum. Veya adamla karşı karşıya kalıyorum veya onu önce ben görüyorum. Benim ekranıma göre ateş etmeye ilk ben başlıyorum ama yine o beni öldürüyor. Seyrediyorum yine; bir bakıyorum ki kimisinde ya daha hiç ateş etmemişim, ya da ateşe yeni başlamış olduğumu görüyorum. Görüntüye göre, şaşkın veya çevresinde olup bitenden haberi olmayan ördek gibi adamın kucağına düşmek için oraya gidiyor gibi bir halim görünüyor. Tam rezillik yani. Arada nerden baksan 1 sn oynuyor. Adamların bağlantıları çok çok iyi bizden.




  • quote:

    Orjinalden alıntı:bocekgrafik

    - Pompalılar aşırı güçlü olmuş. Öyle ki, oyunun dengesini bozabiliyor, içine edebiliyor.


    Bence tam tersi sniperlar çok güçlü olmuş.Otomatik silah gibiler ve tek atışta öldürüyorlar. Perk alıpta 2.silahıda PDW yapınca adamlar çoşuyo. Uzaktan sniperla herkezi alıyorlar. Yakındanda PDW ile coşuyorlar.
  • Singleplayer'ını çok beğendim. MP gibi silah seçimi falan çok faydalı olmuş. Hikayesi zaten ayrı bir olay. Hikaye yollarının farklı gidişi biraz kısaltmış oyunu ama yine de güzel olmuş. MP hakkında pek bir bilgim yok.
  • ben bir call of duty hayranıyım, bütün oyunlarını seviyorum ama modern warfare serisinin atmosferi insanı 5 saniyede içine alıyor, bence MW daha iyi...
  • oyun yüklü oynarken hiçbir oyundan almadığım zevki alıyorum. Abartmayımda yinede çok iyi cs 1.5 ten sonra 2. FPS oyunum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkanşahin

    Bence tam tersi sniperlar çok güçlü olmuş.Otomatik silah gibiler ve tek atışta öldürüyorlar. Perk alıpta 2.silahıda PDW yapınca adamlar çoşuyo. Uzaktan sniperla herkezi alıyorlar. Yakındanda PDW ile coşuyorlar.

    Sniper mermileri diğer silahların mermilerinden büyük. Tabii ki tek atışta almaları normal. Ancak yine de PDW50 sadece kafadan tek atışta, gövdeden 3 atışta alırken, çoğunlukla balista bazen de son sıradaki tüfek tekte almayabiliyor mesela. Her atışta tekte alan sadece DSR50 var.

    Pompalıların dengesizliği de sadece bu kadar değil. Sanırım ikinci sıradaki pompalının menzili oldukça uzak. Nerdeyse SMG gibi ama yakından adama tam denk getirmezsen de almıyor. O da başka saçmalık. Eğer bir pompalı bu mesafeden adam vurabiliyorsa, assault ve SMG'lerin menzilleri de BF'deki gibi uzun olmalıydı ama birkaç istisna silah hariç öyle değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Eksiler:
    - Ping bar yanlış gösteriyor. MW2'de doğruydu. Aslında ping bara ihtiyaç bile yok. BO1'deki gibi direk olarak ping gösterse, daha iyiydi ama bunun, yüksek pingleri saklamak için bilinçli yapıldığını düşünüyorum.
    - Oyunda host sistemi var gibi görünse de, aslında server var ve bizi Avrupa'daki sabit serverlara bağlıyor her seferinde. Öyle olunca da haliyle pinglerimiz ortalama 180-200 seviyesinde oluyor ve çoğunlukla da Avrupa'lı oyunculara yem oluyoruz.

    Daha önce oyunun eksileri için yukarıdaki maddeleri yazmıştım ama bunlar yamayla değişti.
    - Ping bar artık doğru gösteriyor. Best'te hiçbir şekilde oyun bulmuyor.
    - Şimdi de Avrupa'daki değil, sanırım Rusya'daki serverlara bağlıyor bizi. Avrupa'ya bağlanırken bağlantılar çok dengesizdi. Ya iyi, ya da çok kötü oluyordu ama şimdi hep aynı düzeyde. Tabi pingler yine oldukça yüksek olduğundan oynamak işkence.

    10. prestijde olmama ve master prestije geçmeme de az kalmasına rağmen ara verdim oynamaya bu sebeplerle...

    Tüm eksiklerine rağmen, bugüne kadar yapılmış en iyi COD oyunu olan MW2'nin yerini tutmuyor sonraki oyunlar.




  • Bence black ops 2 fazla iyi degil crysis 3 daha iyi grafik açısındanda hile açısındanda bo2 multide fazla hile kullanıyolar.
  • Crysis 3 tabii ki grafik olarak daha iyi. Kıyaslanması bile hata ama oynanış olarak ben şahsen, Crysis'i single olarak sevsem de, multi olarak hiç mi hiç sevmiyorum. Yeni oyunun da betasını oynadım ve beğenmedim ama destek olsun diye alacağım. Oyunda ok, güzel bir yenilik ama beni en çok sinir eden, okun nişan alma şeklinin bana göre bozuk olması. Okla hedefe nişan almak işkence. Atacağın yeri kestirmek çok zor. Halbuki nişan alırken göz-gez-arpacık-hedef misali, yayla nişan alırken yayın konumu, bizim oku atacağımız yere paralel olarak durması gerekirdi. Sizce de öyle değil mi? Ama şu anda öyle değil. Ok bayağı bi sağda duruyor ve oku atacağımız yeri, silahtaki gez hesabı yayın üzerindeki bir parçayla değil, sanal bi işaretle anlıyoruz. Ve bence bu hiçte doğru değil. Halbuki oyunun tanıtımında kullanılan görsellerde (mesela aşağıdaki resim) bu durum şimdiki gibi değil, benim bahsettiğim gibiydi.

     Black Ops 2 yorumlarım. Sizce haklı mıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 1 Mart 2013; 14:39:59 >




  • Yorumunun altına imzamı atarım
  • Black Ops 2 cod serinse oynadığım en iyi singleplayer'a sahip. Tercihlere göre değişen oyun gidişatı oyunun en büyük artısı ama kısa olması kötü tabi. Multiplayer'a gelirsek arkadaşlarla oturup zevkle saatlerce oynanabilecek tarzdadır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozansu789

    ben bir call of duty hayranıyım, bütün oyunlarını seviyorum ama modern warfare serisinin atmosferi insanı 5 saniyede içine alıyor, bence MW daha iyi...

    Bence bu konuda kesinlikle COD 2 en iyisi. Şimdiki teknolojiyle yapılmış bir 2. Dünya Savaşı oyunu çok güzel olabilir aslında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.