Şimdi Ara

BMW 3 serisi (G20) (1018. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
13 Misafir (2 Mobil) - 11 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21.749
Cevap
311
Favori
1.679.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10161017101810191020
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ladinkayin L kullanıcısına yanıt

    Beni de bugün aradılar " Bayimiz sizi bilgilendirmek için arayacak, hangi bayimizi tercih edersiniz" dediler. "Sorun bayiyi değil, Borusan'ı ilgilendiriyor, siz beni bayiye yönlendiriyorsanız çözüm üretme niyetiniz yok demek ki" dedim. "O zaman genel müdürlük bilgi verecek onlara yönlendiriyoruz" gibi bir şey söylediler.

    Bilgilendirileceğimi haber vermek için aradılar gibi tuhaf bir çağrı oldu özetle.

  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    Kendileri de ne yaptıklarını bilmiyor bence saçma sapan bir durum, bir süreç bu kadar kötü yönetilemez gerçekten inanılmaz 😒

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ladinkayin L kullanıcısına yanıt
    Bunlara aynı şekilde ben de yazdım, bunların dışında Doğan Kabak a yazdım ama hiçbirisi olumlu olumsuz dönmedi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Acaba Halit Bolkan Beye mi yazsak? O bu konularda belki yardimci olabilir. Denemek lazim.

    Sadece suna uzuluyorum. Youtuberlar vs islerine gelince onca sey paylasiyorlar. Sacma sapan yalitim videosuydu oydu buydu su foruma bile gelip video atiyorlar. Ancak gel gelelim bu kadar ciddi insanlarin hayatini kolaylastiracagi keyif verecegi hatta araclarini bir daha sevdirecegi bir donanim icin iki laf bile etmiyorlar. Yani Connected Drive icten yanmalilardan ote elektrikli arac sahipleri icin olmazsa olmazi. Hepsi G60 G26 Ix serilerinin videolarini cekmeyi biliyor. Bir kisi cikip diyemiyor ki ufak bir aciklama yok. Hadi onu biraktim. Hic olmazsa Bmw yetkilileri dogru bir aciklama yapabilir. Buna gore herkes onune bakar. Sene 2024 ! Gercekten acinacak haldeyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkolo88 kullanıcısına yanıt
    Maalesef sosyal medyanın da ulusal kanallardan farkı kalmadı artık, işlerine nasıl gelirse öyle. Hepsi bir şekilde göbeklerinden bağlı firmalara. Daha çok izlenmek, takipçi kazanmak için her şeyi yapıyorlar, doğru/yanlış önemli değil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Murat_K. M kullanıcısına yanıt

    Oyle tabii ki. Son videolari izlerken oyle guluyorum ki! Bir tanesi cikip G60’daki malzeme kalitesinden bahsetmiyor. Kapi altlarindaki malzemelerin ne kadar degistigi vs. Cogunu izlemiyorum bile artik. Umarim ilerleyen zamanda birileri bu konuyu konusur. Zaten surada bir sey kalmadi. Mart uretimleri sonrasi Connected Driveli araclari gorecegiz. Teslim alan arkadasim olursa hemen bir video paylasacagim. BMW 3 serisi (G20) 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    Bana da aynı şekilde döndüler. Dönmüş olmak için dönülmüş oldu biraz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Borusan iletişime ne yazarsanız yazın çok kısa süre sonra hep tarif ettiğiniz şekilde dönüyorlar,''ilgili bölüme isteğiniz iletildi'' şeklinde.Ancak bu baştan savma gibi bir şey kesinlikle değil,istek değerlendirildikten sonra aracınızın bakımları nerede yapılıyorsa oradan size mutlaka dönüş yapıyorlar,bence borusan iletişim çoğu firmada olmayan bir şekilde düzgün çalışıyor.Bir süre sonra mutlaka döneceklerdir.Yazdığınız çok iyi olmuş elinize sağlık.Sıkıntılı konularda dönüş biraz uzun süre alabiliyor.

  • Nihai bir cevap veremeyeceklerini biliyorum ama baskı oluşturmak için mümkün olduğunca iletişim kurmakta fayda var.

    Benim hissiyatım bu donanımın zaten araçlarda olduğu yönünde. Zira acil çağrı sistemi SIM ile çalışıyor. SIM her ne kadar yabancı olsa da değiştirilebilir Borusan isterse diye düşünüyorum.

    Öte yandan son BMW Guide güncellemesi hazırlık olarak mı yapıldı acaba diye düşünmüyor da değilim. Emin olmamakla birlikte BMW SIM Reader olan menu daha önceden dökümanda yoktu gibime geliyor (Belki de uyduruyorum. Önceden dikkat etmemiş de olabilirim tabi). Acaba BMW SIM Reader ile mi çözüm geliştirecekler. Kafamızda deli sorular!

    Şu çağda araçları internete bağlayabilmek için yalvartıyorlar bizi ya...Ne diyelim.

  • JN008 J kullanıcısına yanıt
    Standart işlemler için haklısınız, fakat bu connected drive konusunda ben 2 senedir defalarca aradım, her seferinde meseleyi detaylı bir şekilde anlatmama rağmen ezbere baştan sağma komik cevaplar aldım. Borusan’ın kesinlikle müşteri memnuniyeti odaklı bir firma olduğunu düşünmüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Uzunca sayılabilecek süreden beri BMW kullanıyorum,makul,mantıklı isteklerde Borusan çoğu zaman müşterisini kırmıyor,evet servis ücretleri yüksek ama özellikle kullanıcı hatasından kaynaklanmayan,hayatı tehdit edebilecek sorunlarda her zaman çözüm odaklı oluyorlar,belkide servis ücretlerinin yüksek olması birazda bu tarz harcamalar için bir havuz oluşturup onların ellerini güçlendiriyor.Parça fiyatları pahalı diyoruz ama aynı orijinal parçayı dışarıdan bulup almaya kalkarsanız arada çok da bir fark olmadığını görüyorsunuz..Benim yıllar önce 2007 model e90 aracımda garanti süresi dolduktan 1 yıl sonra çıkan direksiyon kolon arızasını hiç yormadan iyi niyet garantisinden değiştirdiler,oldukça pahalı olan direksiyon kolonu (sanırım 2000 euro falandı)ücretsiz değiştirildi.

    Ben şu anda forumda tartışılan connected drive konusunun da kısa sürede olumlu bir çözüme kavuşturulacağına inanıyorum,imaj kaybetmemek için bu konuyu BMW AG ile birlikte çözeceklerini düşünüyorum..Olay çözülünce bedava bir hizmet olmayacağı için Borusan da para kazanacak sonuçta niye çözmesin.BMW 3 serisi (G20) 





  • JN008 J kullanıcısına yanıt
    Ben de yaklaşık 20 yıldır BMW kullanıyorum ve dolayısıyla uzun süredir Borusan müşterisiyim. Kendi tecrübelerim ve etrafımdaki diğer BMW kullanıcılarının tecrübelerine dayanarak Borusan hakkında sizin kadar iyi niyetli düşüncelerim yok maalesef.

    Bahsettiğiniz iyi niyet garantisini Borusan değil, Bmw AG veriyor, Borusan’ın cebinden çıkan bir şey olmuyor orada. Ben de F30 aracımın gösterge panelinde yaşamıştım aynı durumu. Yani servis ücretlerini yüksek tutup sonra iyi niyet garantisi vs için kullanma durumu falan yok.

    Parça fiyatlarına gelince, evet bazı orijinal Bmw parçaları Borusan’da piyasaya göre çok yüksek değil. Fakat periyodik araç bakımlarında kullanılan yağ, filtre vs gibi parçalar astronomik yüksek, bazen piyasanın 4 katına varacak kadar. İşçilik ücretlerine hiç girmiyorum bile!

    Connected drive konusunda, umarım dediğiniz gibi olur 🙏🏼

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • JN008 J kullanıcısına yanıt

    Borusan’in genel musteri odakli tavri konusunda size katiliyorum. Benim de aldigim ilk elektrikli aracta bir sikinti olmustu. Surec, arac degisimi ve pozitif bir yaklasimla ilerletilmisti.


    Iste bu nedenle benim bu konuda Borusan’dan beklentim yuksek. Tabii bu musteri olarak bizlerin talepte bulunmamizi ve baski yapmamizi engelleyemez.


    Bu surecte takildigim en buyuk detay, ozellikle internete bagimli elektrikli araclarin iki senedir siparis edilip getirilirken bu paketlerin dahil edilmemesi durumu ve buna kimin karar verdigi.


    Su an kisa vadede onemli olan mevcut araclarda bu sistemin aktif olacagi bir cozum getirilmesi, sonrasinda ben acikcasi bu durumu da sorgulayacagim.


    Ve eger Borusan bu konuya cozum bulmazsa da zaten otomotiv tarihinin en buyuk tepkilerinden ve imaj zedelenmesinden birini yasayacaklar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EvrimS kullanıcısına yanıt
    Evrim Bey sizin de bahsettiğiniz araç değişimi gibi konular Bmw AG nin kararları ve müşteri odaklı tutumundan kaynaklanıyor aslında, Borusan’ın değil. Böyle durumlarda Borusan sadece müşteri ve Bmw AG arasında aracılık ve bilgi aktarımı yapıyor. Bmw AG onaylarsa, değişim vs oluyor. Onaylamazsa, Borusan’dan da “maalesef” cevabını alıyorsunuz.

    Yani Borusan elini taşın altına koymaz, müşteri memnuniyeti için de cebinden beş kuruş çıkaracak bir firma değil.

    Size daha bir kaç ay önce bir Borusan bayisinde yaşadığım bir olayı anlatayım;

    G20 aracımı fren hidroliği değişimi için servise bırakıp işlem sonrası teslim alıp eve park ettim. Ertesi sabah sileceklerin altında kalan kısımda bir kapak olduğunu fark ettim. Önce iyi niyetle koydukları fren hidroliğinin kapağıdır diye düşündüm, fakat kaportayı açıp baktığımda fren hidroliği haznesinin kapağını açık bıraktıklarını gördüm! Teknik bilgisi olanlar bilir, fren hidroliği kesinlikle nem almaması gereken bir sıvıdır, havadaki nemden bile özelliğini kaybeder.

    Bu bırakın bmw yetkili servisinde, sanayide bile kabul edilemeyecek bir hatadır. Aracın fren sistemi sonuçta, güvenliği ne kadar riske atan bir durum olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.

    Neyse asıl mesele; bu rezilliği Borusan servisine söyleyip resimlerini gönderdiğimde, aldığım sonuç sadece kuru bir özür ve benim talebim üstüne hidrolik sıvısını tekrar değiştirmeleri oldu. Gerisini siz yorumlayın…

    Connected Drive konusunda da dediğiniz gibi bu durum tamamen Borusan’ın vizyonsuzluğundan kaynaklanıyor. Özellikle Nisan 2022 de Btk nın düzenlemesinden sonra bu servislerin tekrar kullanılabileceği belliydi, bu araçların hala gerekli donanım olmadan getirilmesi açıklanabilir bir durum değil. Tamamen Borusan’ın daha fazla kar etmek için verdiği saçma sapan bir karar. Müşteri memnuniyeti zerre kadar umurunda olan bir firmanın kesinlikle yapacağı bir şey değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat_K. -- 4 Mart 2024; 23:2:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Selamlar 🖖


    belki takip edenler vardır Femto Türkiye’ye geldi gecen hafta sonu Ankaradaydı bu hafta sonu İstanbulda olacaklar. RSA, remaps, btg gibi firmaları gezip Ecu Unlock yapacaklar.


    Ben pazar günü RSA’da yerimi alacağım gelecek olan arkadaşlar varsa haberleşelim 😌 bir de opf iptal ettirmek şart değil diyorlar ama iptal edeniniz oldu mu? Orta susturucu ile birlikte bi alınıyor? Egzozcu önerilerine de açığım 😂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Murat_K. M kullanıcısına yanıt

    Murat Bey, kesinlikle katiliyorum isleyis bu sekilde, haklisiniz. Ancak benim yasadigim surecte Borusan’in bizzat elini tasin altina koydugunu deneyimlemistim. Ciddi manada insiyatif alip, arac degisimi BMW AG tarafindan onaylandiktan sonra, 24 saat icinde, hem de yeni arac tedariginde sikinti olan bir donemde, cozum bulmuslardi.


    Benim yasadigim deneyim demek degildir ki bu her zaman boyle olur. Sonucta benim yorumlarim sadece kendi deneyimlerimle limitli. Size yasattiklari konu da gercekten cok ama cok major ve sikintili bir durum. Can sagligini tehlikeye sokacak boyle bir durumda ne deseniz haklisiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EvrimS kullanıcısına yanıt
    Haklısınız farklı tecrübeler olabilir tabi ki. Umarım connected drive konusu da sizin tecrübeniz gibi hepimiz açısından iyi sonuçlanır 🙏🏼

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Connected car var diye aldık ama “connected cat” varmış benim araçta 😀
    Sürekli arabanın üstüne

    BMW 3 serisi (G20)

    BMW 3 serisi (G20)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladinkayin -- 5 Mart 2024; 8:34:2 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • technical death metal kullanıcısına yanıt

    Selamlar opf ve orta susturucu eğer ses istemiyorsanız iptal etmenize gerek yok. İptal edincede hafif tatlı bi ses veriyor çok yüksek değil. Bende downpipe + orta iptal ve spor orta susturcu var tadında bi ses veriyor. Ve evet orta susturucu ile birleşik zaten beraber alınır o yüzden. Bostancı sanayide sureyya usta işinin ehlidir.

  • 
Sayfa: önceki 10161017101810191020
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.